Find kærligheden med dansk dating

Hvis du leder efter en kæreste, er der heldigvis meget hjælp at hente – især på nettet. Der findes nemlig et hav af danske dating sider, hvor du kan prøve lykken og finde kærligheden.

Udgivet 27.07.2021 | Senest redigeret 30.07.2021 | Artiklen indeholder ads

Før i tiden blev der oftest set ned på par, der havde fundet hinanden på danske dating sider, men tiderne har heldigvis ændret sig. I dag er det næsten mere end regel end en undtagelse, at man på et eller andet tidspunkt har haft en datingprofil, og mange par – og mange par, som der fungerer, hvor de bliver gift og får børn – har fundet hinanden på danske dating sider.

Og der kan være rigtig godt grund til at oprette en datingprofil. Det kan nemlig være rigtig svært tage kontakt til den søde kvinde eller mand, du ser i cafeen eller baren eller i bussen hver morgen.

Måske du er bange for at få afslag eller måske du er bange for at komme til at fremstå som ivrig eller påtrængende.

Så kan det været at dansk dating online, er noget for dig! Her kan du nemlig ’beskytte’ dig lidt bag en skærm, så det første ’møde’ online ikke er så angstprovokerende og nervepirrende.

Her kan du også skrive med et væld af søde og interessante mennesker, og lære dem at kende inden I mødes rigtigt. Dette er en god måde, hvor du kan føle sig mere tryg og sikker.

Eller måske du slet ikke er på udkig efter den nye store kærlighed? Måske det du søger, er sex og nærvær uden forpligtigelser og forventninger?

Så skal du undersøge casual dating, og se om det ikke er noget for dig. Her er målet nemlig ikke at finde den store kærlighed med villa, Volvo og vovse – tværtimod.

Vi har udvalgt tre af de mest brugte danske dating sider, hvor du kan finde din nye kærlighed. Og hvis du ikke ønsker at finde den store kærlighed, gennemgår vi ’reglerne’ inden for casual dating.

Match.com

Match.com anmeldelse

På match.com kan du finde mange søde og interessante mennesker, der med sikkerhed også ville synes godt om dig.

Derudover der det muligt at finde lige præcis den du søger efter, da match.com, har en algoritme, der gør det muligt for dig at indtaste dine præferencer.

På match.com er det muligt for dig at oprette en gratis profil, og benytte dig af tjenesten, men du får langt det meste ud af denne danske dating side, hvis du tegner et abonnement.

Match cover

På denne danske dating side kan du tegne tre forskellige abonnementer på henholdsvis en, tre og seks måneder, alt efter hvor lang tid du tror, det tager for dig at finde kærligheden.

Det billigste abonnement koster kun 79 kroner om måneden, og match.com er derfor den billigste danske dating side af de tre udvalgte – men nu skal du jo ikke vælge kærligheden ud fra beløbet på kontoen. De andre to dating sider har nemlig også mange fordele, og læs videre inden til beslutter dig.

Hurtigt overblik

Fordele

 • Gratis oprettelse
 • Lækkert design
 • Mobilvenlig
 • International side
 • Single events

Ulemper

 • Færre danske profiler
 • Kundeservice kunne være bedre
 • Ikke niche-dating

Sidst med ikke mindst til lover match.com at sikkerheden er helt i top, når du chatter med andre mennesker, hvilket betyder, at du trygt at date online med denne tjeneste.

Opret gratis profil


Dating.dk – Danmarks største datingsite

anmeldelse af dating.dk

På dating.dk finder du et væld af flere tusinde profiler, så der burde med sikkerhed være en profil eller to, som du ikke være interesseret i.

Denne danske dating side er meget overskuelig og nemt at bruge, og deres tjeneste og funktioner føles ikke besværlige eller overflødige.

På dating.dk kan du oprette en gratis datingprofil, hvor du har mulighed for at skrive med en masse andre ligesindede og interessant mennesker.

Læs også: 22 dating sider med gratis oprettelse

Hurtigt overblik

Fordele

 • Danmarks største med 70.000 profiler
 • Gratis oprettelse
 • Meget brugervenligt
 • Mange events

Ulemper

 • Ikke niche dating
 • Relative høje priser

Men en gratis datingprofil på den danske dating side dating.dk har du mulighed for at læse med fora, lave og designe din egen profil, lægge profilbilleder op, og benytte dig af billede albummer, samt matche med andre og besøge deres profiler, hvis de vækker interesser i dag.

Synes du ikke helt, at det er nok med en gratis profil, kan du vælge at tegne en abonnement til 129 kroner per måned. Med et abonnement på dating.dk kan du nemlig lidt mere.

Du åbner blandt andet op for funktioner der gør det muligt for dig at se, hvem der har været inde og se på din profil, og du kan også se, hvem du matcher med. På den måde har bedre overblik over, hvem der rent faktisk viser interesse i dig.

Opret gratis profil


Single.dk

single.dk anmeldelse

Single.dk har mere end 20 års erfaring med dansk dating, og er derfor også en af de mest brugte danske dating sider. Her kan du oprette en ganske gratis profil, men du kan også benytte dig af et abonnement til 199 kroner om måneden.

Dette er det dyreste abonnement blandt de tre udvalgte dating sider, men til gengæld åbner du op for en masse funktioner, du ikke kan få gratis, og du er til og med sikker på, at du at dater sikkert og tryg på nettet.

Single.dk har et slogan, der lyder ’vi tager kærlighed seriøst’, og du kan netop forvente stor professionalisme af siden. Derudover hævder de, at de har den mest unikke teknologi, der sikrer, at du matcher med den helt rigtige kvinde eller mand.

Hurtigt overblik

Fordele

 • Brugervenligt system
 • Gratis oprettelse
 • Bredt kundesegment
 • Høj succesrate

Ulemper

 • Ikke plads til Niche dating
 • Ikke helt gratis
 • 3 måneders binding

Der findes naturligvis også mere specifikke danske dating sider som for eksempel Academicsingles.dk, senior.dk og 40plus.dk, der alle er rette mod en bestemt målgruppe.

Både match.com, single.dk og dating.dk har alle personer som målgruppe uanset alder, køn eller seksualitet. Det eneste krav er, at du skal være fyldt 18 år inden du kan oprette en profil på de udvalgte danske dating sider.

Opret gratis profil


Casual dating eller fast forhold?

Inden du går i kamp med dansk dating og begiver dig ud på de danske dating, er det en rigtig godt ide at finde ud af, hvad du leder efter. Leder du efter en mand eller en kvinde, som du kan blive gift med, og stifte familie med?

Eller søger du nærmere en mand eller kvinde, hvor du kun ønsker sex i forholdet – altså hvor målet i sig selv ikke er kærlighed og den klassiske villa, Volvo og vovse?

Det er en rigtig god idé at gøre det klart over for dig selv, hvad det præcist er du leder efter, men også over for din kommende partner. Det er nemlig rigtig vigtigt, at I søger det samme.

På den måde spilder I ikke hinandens tid, og I ender ikke med at såre hinanden lige så meget, som hvis I havde forskellige forventninger til forholdet.

Hvis du er personen, der bestemt ikke er til fast forhold, kunne det være, at du skulle undersøge ’casual dating’ nærmere.

Her er målet nemlig ikke at stifte familie eller have langtidsplaner om rejser til udlandet – nej, inden for casual dating handler det om sex, nærhed og intimitet.

Casual dating

Når du er en del af casual dating betyder det ganske enkelt, at du mest går i op i at finde og møde nye menneske, og være mere afslappet om dating og kærlighed generelt.

Det kan også være, at du slet ikke er klar til et nye parforhold, fordi du lige er kommet ud af en længerevarende parforhold, og du derfor har behov for at teste vandene lidt inden du finder den person, som du ønsker at bruge resten af livet sammen med det.

Det kan også være, at du slet ikke ønsker at finde en person at tilbringe resten af livet sammen med – men under alle omstændigheder, kan casual dating være en løsning på dine problemer.

Casual dating er mere uforpligtende, og ligger op til, at de du søger, er sex og nærvær – ikke familiebesøg eller lange gåture i skoven. Når man casual dater har man ingen forventninger til hinanden eller hinandens liv, og ofte dater man også flere personer på samme tid.

En frase, der ofte går godt sammen med casual dating er den engelske ’no strings attached’, der betyder, at du lige så let som du kom ind i personens liv, lige så let kan du forsvinde igen, fordi I ikke har nogle bånd – hverken personlige, følelsesmæssige eller finansielle – der binder jer til hinanden. 

Hvis du kun søger casual dating, kan du med fordel oprette en profil på c-date.dk, der kun handler om casual dating. På den måde er du også sikker på, at alle de andre på den danske dating side søger det sammen som dig, og så slipper du for, at der kommer følelser i klemme.

c-date.dk kan du oprette en gratis profil, og hvis du vil åbne op for flere muligheder og funktioner, kan du oprette et abonnement til 349 kroner om måneden.

Ligegyldigt om du er til casual dating eller det lange parforhold, så husk altid at gøre det klart både over for dig selv, og over for din kommende partner. Det gavner alle i sidste ende.

God dating!

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere