Kærlighed gør blind

Udgivet 14.12.2021 | Senest redigeret 01.02.2023 | Artiklen indeholder ads

Rigtig mange finder i dag kærligheden på nettet, i baren eller på diskoteket og der går som regel lang tid før, man kender hinanden rigtig godt. Der skal som ofte mange dates og gode aftenener til, før dette sker. Nogle flytter hurtigt sammen og andre er mere forsigtige. Kærlighed kan godt gøre blind og mange gange har vi svært ved at se objektivt på en person, når vi er smask forelsket.

Man lægger kun mærke til alle de fantastiske ting der er ved den anden person og føler næsten at alt hvad han eller hun gør, bare er helt fantastisk.

Men når forelskelsen lægger sig lidt, kommer pludselig også andre sider af samme person frem i lyset. For nogle kan det være så store forandringer at man slet ikke kan se hvorfor man i første omgang overhovedet var interesseret i den anden person.

5 gode dating råd

 1. Når man har mødtes på neutral grund, kan det være rigtig nyttigt at mødes skiftevis hjemme hos hinanden. Dette fortæller rigtig meget om den anden person.
 2. Tal om jeres værdier og mål i livet. Hvordan ser I hver især ser jeres fremtid og hvilke ønsker i har.
 3. Tal om hvilke ting, personer og omgivelser der giver jer en høj livskvalitet. Hvordan skal hverdagen se ud, Hvor skal ferien gå til, hvad er fritid for hver især og mere.
 4. Hvordan ser en god fremtid ud? Børn, familie, hus, bil, økonomi, mål, ambitioner.
 5. hvordan ser du din fremtidige partner? Hvilke egenskaber skal denne person indeholde, udseende, væremåde, personlighed mm.

Der vil jo aldrig være noget forkert i disse meninger og spørgsmål, men det giver en god indsigt i hvilken person det er, som man sidder overfor. En indsigt der gør det noget nemmere at se om det er en man kan se, som sin fremtidige partner.

Hvilke konsekvenser kan det have?

Det kan have rigtig store konsekvenser hvis man flytter for hurtigt sammen og finder ud af, at det alligevel ikke skulle være.

Her er nogle af de mest almindelige årsager til at mennesker går fra hinanden.

 • Manglende sexlyst
 • Børn fra tidligere forhold
 • Vi er vokset fra hinanden, forskellige forventninger
 • Økonomiske forhold/problemer
 • Stofmisbrug –se mere her
 • Utroskab

Der kan naturligvis være mange flere grunde, men en vigtig læring kan være at tålmodighed, nysgerrighed og ærlighed i starten kan bære forholdet meget længere end man tror.

Nogle gange er det bedre at finde ud af, at det ikke skal være, før end senere.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere