Anmeldelse af 40plus.dk

Her kan du læse min ærlige anmeldelse af dating hjemmesiden 40plus.dk Jeg gennemgår alt fra priser og aktiviteter til selve brugeroplevelsen. Samlet set er det en af de førende hjemmesider til ældre i Danmark.

40plus.dk anmeldelse
Udgivet 17.12.2020 | Senest redigeret 29.04.2021 | Artiklen indeholder ads

40plus.dk er en datingside for voksne over 40 år (senior dating). Det er et sted, hvor ældre singler kan mødes, hvis de er på udkig efter seriøse forhold og venskaber.

Aldersgrænsen gør det muligt at finde en passende partner i samme aldersgruppe uden at skulle sortere igennem en lang række af yngre singler, som ikke nødvendigvis er af interesse.

Hjemmesiden, hvor du kan oprette en gratis bruger, er en smule forældet i design. Det er tydeligt, at det ikke er en af de egenskaber, de bruger mest tid på at forny.

Det kan dog være, at det betyder mindre i denne henseende, fordi hjemmesiden netop henvender sig til en ældre målgruppe, som måske ikke har helt så høje forventninger til et moderne og nytænkende teknisk design.

Sitet er en af de mere succesfulde dating sider for voksne i Danmark

Hurtigt overblik

Fordele

 • Nem at bruge
 • Gratis oprettelse
 • Primært til folk over 40 år
 • Mange medlemmer

Ulemper

 • Gammeldags design
 • Del inaktive brugere
 • Også folk fra 30 år
 • Kan loade lidt langsomt

 

De fleste medlemmer på siden søger seriøse forhold, men der er også profiler, som kun er ude efter at møde nye venner. Det er derved ikke et krav, at du skal indgå i dating, som kan lede til romantiske forhold.

Værd at vide om 40plus.dk

0
Medlemmer
169
Pr. måned
2024
Eksisteret siden
58
Fordeling mænd

Priser på siden

Selvom det er gratis at oprette en profil på 40plus.dk, er der mulighed for at opgradere din profil mod betaling.

Det kan for mange være en stor fordel, fordi det giver dig mange flere muligheder og funktioner på siden. Du forøger derved dine chancer for succes i høj grad, hvis du vælger at få en betalingsprofil.

Periode Pr. måned I alt
1 måned 169 kr. 169 kr.
3 måneder 119 kr. 357 kr.
6 måneder 89 kr. 534 kr.

Det er naturligvis en god idé at se siden an med din gratis bruger og vurdere om, det er et sted for dig, før du tager næste skridt og går videre til et betalingsabonnement.

Læs også: 14 anmeldte senior dating hjemmesider

Der er flere forskellige måder at betale for et abonnement på siden. Som udgangspunkt kan du vælge blandt 4 forskellige muligheder, når du skal opgradere til en betalingsprofil.

Prisen på dit plusmedlemsskab afhænger altså af, hvor længe du er villig til at binde dig til din profil.

40pluslogo ny
Pris Fra 169 kr./md.
Medlemmer 60.000
 • Top 3 for seniorer
 • Lige fordeling af køn
 • Gratis oprettelse

Hvis du kun vil binde dig i 1 måned, skal du betale den højeste pris på siden. Det kan være en fordel, hvis du ikke forventer at være længe på siden. Har du derimod en formodning om at skulle bruge din profil i lang tid, kan det være et stort plus at vælge en af de længere bindinger.

Alternativ til denne hjemmeside er senior.dk

Her får du en rigtig god pris og kan have din profil til et meget lavt månedligt beløb. Det kan derfor være en rigtig god idé at overveje og gennemtænke, hvor længe du forventer at få brug for din profil, det kan gøre en stor forskel for den pris, du ender med at betale.

Alt i alt er 40plus.dk ikke en af de dyreste datingsider i Danmark. Det månedlige abonnement er ikke ligefrem billigt, men det er heller ikke det dyreste. Desuden kan du få nogle af de laveste priser, hvis du binder dig i længere tid.

Video: Få fornemmelsen af 40plus.dk


Hjemmesidens opbygning

Hjemmesiden til 40plus.dk er en smule forældet, når det kommer til udseende og design. Farvetemaet består af en nedtonet beige, som er inkorporeret med fotoer af glade mennesker og par i middelalderen.

Det er i og for sig ikke billederne eller farven i sig selv, som skaber et forældet udtryk men helheden og sammenkoblingen af det hele. Selv skrifttypen til deres tekst på siden har et forældet look, som ikke ville passe ind på en moderne hjemmeside.

opbygning af hjemmesiden

Det er dog ikke nødvendigvis et problem, at sidens design ikke er det mest nytænkende, da målgruppen heller ikke nødvendigvis er folk med behov for dette.

Det første du ser, når du kommer ind på siden, er en stor blå boks, hvor du kan oprette en profil. Oven over boksen er deres logo i højre hjørne, mens der i venstre hjørne er en knap, som giver dig lov til at logge ind, hvis du har en eksisterende profil.

Læs også: Vi anmelder 38 dating sites

Der er et billede af en mand og kvinde, som sidder med armene om hinanden og smiler. Billedet har ikke voldsomt romantiske undertoner, hvilket tydeliggør at siden helt generelt er til bekendtskaber og ikke kun seriøse forhold.

Når du scroller videre ned, bliver du først præsenteret for nogle illustrationer, hvor en kort tekst definerer, hvilke egenskaber du finder på siden. Endnu længere nede på siden, finder du en masse tekst.

fortsat opbygning af struktur

Her kan det godt blive lidt uoverskueligt for den besøgende, fordi der er for meget tekst, som står tæt og i lange afsnit. Det er selvfølgelig til gavn for folk, som søger meget information, men for andre kan det godt virke lidt afskrækkende med så meget tekst.

Her kunne det have været en fordel med kortere afsnit, hvor der måske blev linket videre til andre sider med mere information.

Der findes også en video på siden, hvilket i modsætning til designet, er et moderne aspekt af hjemmesiden. Det er meget populært at bruge videoer nu om dage, da det er en god måde at fange de besøgendes opmærksomhed på.

Videoen fungerer som en reklame for 40plus.dk, hvor en kvinde i middelalderen har lært, hvor mange muligheder der er, når det kommer til at møde nye mennesker derigennem.


Fordele ved 40plus.dk

40plus.dk er en datingside for folk i middelalderen og derop efter. Det er et sted, hvor du kan mødes med andre singler, som søger enten venner eller seriøse forhold.

Der er rigtig mange fordele ved at bruge netop denne side, og her får du en opsummering over de fordele, du kan forvente, når du opretter en profil.

Gratis oprettelse

Når du skal oprette en bruger på 40plus.dk, behøver du ikke betale en krone. Der er helt gratis oprettelse, hvilket betyder, at du ikke skal binde dig til noget abonnement, før du har tjekket siden ud. det er en god mulighed for at undersøge de forskellige funktioner og andre profiler, der er på siden, før du beslutter dig for om, det er siden for dig.

Specifik aldergruppe

En af de helt store fordele ved 40plus.dk dating er, at den kun henvender sig til folk i alderen 40 og over. Det kan gøre det en del lettere for folk i denne aldersgruppe at finde ligesindede singler. Der er ofte mange yngre folk på andre datingsider, som ikke nødvendigvis er af interesse for en ældre generation.

Derfor er det rart for nogle, at der er et sted, hvor du ikke skal rode igennem en flok af profiler, før du finder nogen, som matcher din alder.

Brugervenlig hjemmeside

Hjemmesiden til 40plus.dk har ikke ligefrem et moderne design men på trods af det, har siden stadig et meget brugervenligt design. Det betyder, at den er let at bruge for alle, hvad end du har stor erfaring med internettet eller ej.

Det kan særligt være en fordel for lidt ældre brugere, som ikke er vokset op med internet og derfor måske ikke har helt så meget erfaring med det. Alle funktioner og opstillingen giver god mening, så enhver kan navigere rundt i dem og bruge siden uden problemer.

Største dating site i kategorien

Inden for datingsider for folk i aldersgruppen 40+ er 40plus.dk den største af slagsen. Du kan finde mange profiler på siden, hvilket gør det lettere for dig at finde den helt rette match. Skilsmisseraten er høj i Danmark, og derfor er der mange ældre singler, som søger ind på datingsider, og her er 40plus.dk en af de mest populære. Det er derfor et oplagt sted at starte, hvis du er en ældre single, som søger et fast og seriøst forhold.

Mange events

En af de fordelagtige funktioner, som findes på 40plus.dk, er, at du kan finde eller oprette singleevents. Det giver dig mulighed for at mødes med de singler, der er på siden, i virkeligheden. Det er en rigtig god måde at bevæge sig væk fra skærmen og tage dine forhold til et nyt niveau.

Det kan også bare være en sjov måde at lære andre mennesker at kende på, hvis du gerne vil ud at have nogle nye oplevelser.

Ligelig kønsopdeling

Datingsiden 40plus.dk henvender sig primært til heteroseksuelle, hvilket betyder, at det er en stor fordel, at der er en ligelig fordeling af mandlige og kvindelige profiler. På forsiden af deres hjemmeside er der angivet, hvor stor en procentdel af profilerne er kvinder og mænd. På nuværende tidspunkt er der 51% kvinder og 49% mænd.

Mobilvenlig hjemmeside

Rigtig mange er begyndt at bruge deres mobil til at gå på internettet, fordi det ofte er lettere end at finde computeren frem.

Derfor er det en stor fordel, at 40plus.dk er optimeret, så hjemmesiden er mobilvenlig og har et brugervenligt design tilpasset denne løsning. Det gør det lettere for dig at hoppe ind på din profil, hvis du er på farten eller ikke lige har tid til at tænde op for computeren.

Læs også: Anmeldelse af senior-dating 50+

Ulemper ved 40plus.dk

Selvom der er en god sjat fordele ved datingsiden, er der også nogle ulemper, som er værd at overveje, når du skal oprette en profil på siden. Her er et overblik over nogle af de ulemper, som er ved siden:

Ældre design

Selvom hjemmesiden har en brugervenlig opstilling, kan det ikke undgås at bemærke, at det er et meget forældet design.

Det kan få hjemmesiden til at se meget gammeldags ud og udtrykke, at der ikke er blevet opdateret på den i lang tid. Det kan endda udsende signaler om, at hjemmesiden ikke er i brug eller i hvert fald, at den ikke er populær nok til, at designet skal fornyes.

Dog kan det være en mindre ulempe, fordi siden henvender sig til en ældre generation, som muligvis ikke har samme forventninger til et moderne design som en yngre generation.

Inaktive brugere

En af de ting, som mange af de nuværende brugere kommenterer på, er, at der er mange inaktive brugere på siden. Det vil sige, at mange af de profiler, som er der, ikke er i brug.

Det kan for eksempel være ældre profiler, hvor personen har fundet kærligheden, men ikke har slettet sin profil.

Mange glemmer at slette deres profil, når de ikke bruger den længere, men lader blot være med at logge ind på den. Det kan derfor fremstå, som om der er mange flere mulige singler på siden end, der egentlig er.

Ikke for homoseksuelle

Det er en stor ulempe ved 40plus.dk er, at det ikke fremstår som om, der er plads til homoseksuelle på hjemmesiden.

Når du opretter en profil, får du sådan set mulighed for at skrive, hvilket køn du er til. Det er altså muligt at oprette en profil som homoseksuel, men siden er ikke fokuseret på denne gruppe. Tværtimod er der et stort henblik på heteroseksuelle som målgruppen, hvilket kan skræmme folk væk, som ikke har samme seksuelle præferencer.


Hvad siger Trustpilot?

Trustpilot er en hjemmeside, hvor forbrugere har mulighed for at anmelde virksomheder. Det gælder naturligvis også datingsider og andre sociale medier. Derfor har 40plus.dk selvfølgelig også fået en del anmeldelser, som er værd at kigge på, hvis du overvejer at blive bruger på siden.

endnu en fra tp

Overordnet set har 40plus.dk en samlet anmeldelse på 1,6 stjerner ud af 5 stjerner. Deres vurdering ligger altså en god sjat under middel, hvilket ikke umiddelbart er betryggende, hvis du overvejer at oprette en profil på siden.

Det skal dog nævnes, at datingsider i gennemsnit har en lavere vurdering sammenlignet med for eksempel andre typer af virksomheder. Det skyldes, at mange åbner op for sig selv og deler mange personlige detaljer på datingsider.

tp 40plus anmeldelser

Det er her, hvor de blotter sig selv for at finde kærligheden, og derfor er de en smule mere sårbare. Har en person derfor ikke succes på siden, kan han/hun være mere tilbøjelig til at bebrejde hjemmesiden for det.

Desuden viser mange undersøgelser, at det oftere er folk med negative oplevelser, som bruger tid på at lave en anmeldelse. Folk, som ikke oplever noget negativt på siden vil sjældent bruge tid på at anmelde, medmindre de har oplevet noget helt exceptionelt godt. Disse faktorer kan derfor også have betydning, når du tjekker op på en anmeldelse og er værd at overveje, før du afskriver noget helt.

trustpilot 40plus

Når du ser nærmere på de kommentarer, der er lavet under 40plus.dk’s Trustpilot side, er der lidt forskellige klagepunkter. Der er mange folk, som blandt andet er utilfredse med, at der er mange gamle og inaktive profiler.

Derudover er der også flere, som er utilfredse med at skulle betale på siden og mener, at det er en pengemaskine.

Umiddelbart er der ikke meget respons fra 40plus.dk, som ellers har mulighed for at svare på de anmeldelser, der kommer på Trustpilot. Det kan få dem til at fremstå en smule konfliktsky eller ligeglade med folks klager.

På den front kunne deres kundeservice godt bruge et skub, da det kunne hjælpe stort på folks holdning, hvis de tog sig tid til at svare og hjælpe med de problemer, folk oplever på siden.


Sådan opretter du en profil

Når du skal oprette en profil på 40plus.dk, bliver du hurtigt guidet og sat i gang via hjemmesiden.

boks til oprettelse af profil

Som noget af det første på siden, bliver du introduceret for en blå boks, hvor du skal besvare, hvilket køn du har, hvilket køn du søger og dit postnummer for at komme i gang med en oprettelse. Når du har indtastet disse oplysninger, føres du videre til en ny side med flere spørgsmål.

Her skal du angive et brugernavn, din fødselsdato, et kodeord og din e-mail. For at klikke videre herfra og oprette din profil, skal du acceptere brugsbetingelserne på hjemmesiden.

Når du har accepteret brugsbetingelserne, er du allerede færdig og oprettet på siden. Det er en meget hurtig oprettelse, som ikke tager mere end 2 minutter.

Når du er inde på din profil, har du naturligvis mulighed for at tilføje flere informationer. Det kan være et profilbillede, hvor du viser andre brugere, hvordan du ser ud. Desuden kan du også indskrive flere detaljer om dig selv, og hvilke interesser du har.


Spar penge med rabatkoder

Når du bruger 40plus.dk er det en stor fordel at opgradere din bruger til en betalingsprofil. Det giver dig mange flere funktioner og muligheder på siden, som du ikke kan få gavn af med en gratis profil. Det koster naturligvis lidt penge, som for nogle kan være en dyr udgift.

Det findes mange forskellige hjemmesider, som opsummerer forskellige aktive rabatkoder til virksomheder. Du kan finde disse med rabatkoder til 40plus.dk ved blot at søge på Google eller en anden søgemaskine.

rabatkode 40plus.dk

Her kan du skrive ”rabatkode 40plus.dk”, hvorefter du bliver vist en række af de hjemmesider, som kan vise dig aktuelle rabatkoder til 40plus.dk.

Med rabatkoder kan du spare mange penge i længden, så du ikke behøver betale mere end højst nødvendigt til din datingprofil.

Det kan være en fordel, hvis du jævnligt undersøger om, der er kommet nye rabatkoder. På den måde misser du ingen gode tilbud og muligheder for at spare penge på din profil.


Sikkerhed på siden

Når du opretter dig på en datingprofil, er det vigtigt, at du føler dig tryg og sikker på siden. Da 40plus.dk er en danskejet hjemmeside, kan du i højere grad føle dig tryg ved forholdene på siden og håndteringen af dine oplysninger.

Hjemmesidens ejer er:

Det skyldes, at danske virksomheder hører under meget strikte lovgivninger i forhold til behandlingen af dine data og betalingsoplysninger.

Der kan selvfølgelig være danske virksomheder, som trodser disse regler, men det sker sjældent, da straffen er meget hård. Derfor er der ingen tvivl om, at der følger en vis tryghed med, når ud ved, at det er en dansk virksomhed.

Derudover har 40plus.dk en kundeservice, som du har mulighed for at kontakte over både telefon og på e-mail. Det skaber gode muligheder i forhold til, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om sikkerhed på siden.

Det kan for eksempel være, hvis du møder en profil på siden, som du mistænker for at være fusker. Her kan du altid kontakte kundeservice, som herefter vil se nærmere på sagen og slette profilen, hvis den vurderes til at være falsk.


Opsummering

For at opsummere 40plus.dk som en datingside, er det et sted, hvor folk over 40 år har gode muligheder for at møde hinanden. Det er positivt, at der er en datingside, som udelukkende henvender sig til en ældre generation, da det kan gøre det lettere for folk i den alder at finde kærligheden.

Da der i Danmark er en høj procent af skilsmisser, er det vigtigt, at folk har mulighed for at finde kærligheden på ny, selvom de måske er oppe i alderen. Det får du med en datingside som 40plus.dk.

Der er en del fordele ved siden, men også nogle ulemper, som er værd at tage i betragtning. Det er i bund og grund et brugervenlig datingside, som har mange profiler og derved potentielle partnere.

Dog er der også en del brugere, som påpeger, at mange af profilerne på siden er inaktive og altså ikke i brug. Det betyder, at der måske ikke er helt så mange brugere, som det virker til ved første øjekast.

Siden har en ligelig fordeling mellem mænd og kvinder, hvilket er en fordel, da den primært henvender sig til heteroseksuelle.

Selvom du sagtens kan oprette en profil som homoseksuel på siden, kan du være en smule begrænset i dine muligheder derinde. Er du homoseksuel kan det derfor være en bedre løsning at finde en nichedatingside, som henvender sig til netop det.

På Trustpilot er der mange varierende holdninger til siden, og 40plus.dk har en relativ lav vurdering.

Det er værd at overveje, når du skal oprette en profil, selvom du også bør være opmærksom på, at det er meget subjektive vurderinger, som ikke bør anses som værende fakta.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

40plus.dk på Facebook

Kontakt 40plus.dk her