Kristen dating – Find de bedste Kristen dating sider

Som kristen kan det være rigtig udfordrende at navigere på datingmarkedet, af rigtig mange årsager. På mange traditionelle datingsider ses der ofte skævt til brugere med en klar kristen profil, og derfor oplever mange kristne også, at de ikke tages seriøs på datingsider.

kristen dating guide
Udgivet 10.03.2021 | Senest redigeret 11.03.2021 | Artiklen indeholder ads

Mange kristne oplever også et stort ubehag ved at være på traditionelle datingsider fordi mange brugere er mere interesserede i mere løse seksuelle forhold, og generelt ikke deler et kristent livssyn.

Religiøs dating

Uanset hvilken religion man tilhører, kan det være svært at date og det kan være svært at finde den rette partner, der deler ens religiøse syn på tilværelsen.

Hvis man følger islams, jødedommens eller kristendommens religiøse budskaber har man et helt særligt syn på livet end andre.

Man er måske ikke interesseret i at date på må og få, og man vil næsten med sikkerhed ikke være interesseret i seksuelle forhold uden for ægteskabet.

For religiøse mennesker er dating i høj grad et redskab til at nå frem til et mål.

Derudover er det i nogle religiøse miljøer generelt ilde set at date i det hele taget. I mange tilfælde vil man finde sammen med andre fra samme miljø, og på den måde er man også sikret at et kristen, muslims eller generelt religiøst livssyn er garanteret fra begge parter.

Kristendate.dk – En hjemmeside specielt til kristne

Kristendate.dk er en datingside helt specifikt udviklet til at give kristne mulighed for at møde den store kærlighed på nettet.

Den blev i 2018 sammenlagt med datingsiden SolidLove, og er i dag nordens største datingside for kristne.

Selv omtaler kristendate.dk sig selv som et kristent mødested, og har også mange andre funktioner end blot ren dating.

På siden kan du derfor også deltage i debatdiskussioner, du kan skrive logindlæg, og du kan dele ud af dine erfaringer som kristen. Kristendate.dk er i virkeligheden meget mere end blot en datingside.

Fordi det er en datinghjemmeside for kristne, er der ekstra meget fokus på det åndelige. For kristne handler dating om at finde en partner, der forstår og deler et kristent livssyn.

Tro er ikke underligt en fundamental del af tilværelsen, og derfor er der flere forummer på kristendate.dk der handler om dybe filosofiske spørgsmål som tro og eksistens.

Du kan blive medlem af bønnegrupper, og du kan også diskutere politik, kultur og samfundsforhold. Men der er også plads til mere intime ting såsom, hvordan man skal forholde sig til seksualitet, samliv, familielivet og meget, meget mere.

På mange måder er kristendate.dk lige så meget en online platform, hvor kristne kan mødes og dele ud af deres tanker og personlige drømme for fremtiden.

En af de helt store fordele ved kristendate.dk er, at alle datingsidens funktioner er gratis. Det koster dig altså ikke noget at benytte dig af kristendate.dk. Til gengæld skal du passe på eventuelle falske profiler, som mange datingsider hjemsøges af.

Hvad siger Trustpilot?

På trustpilot får kristendate gode anmeldelser, og får 3,5 stjerner ud af 5. En vigtig kritik er dog, at sidens administratorer ikke gør nok for at forhindre falske profiler i at vende tilbage igen og igen.

På trods af sidens mangler, er kristendate.dk et rigtig godt sted for dig, der er kristen og single.

Kan man abstrahere fra de fejl, er solidlove.dk, eller KristenDate.dk som sitet nu hedder, et rigtig godt bud på en datingside til dig, der som kristen gerne vil date og finde kærligheden ligesom alle andre.

Opret gratis profil


Partnermedniveau.dk – Seriøs dating for de kræsne

Front Niveau

Det skal siges med det samme, at nej, partnermedniveau.dk ikke er en datingside, der specifikt er til kristne eller religiøse, men på grund af hjemmesidens store fokus på seriøs dating er det et rigtig godt bud på en side, hvor religion og kristne værdier ikke vil ses som et tabu.

Partnermedniveau.dk er en datingside for veluddannede, der gerne vil finde partnere der selv er veluddannede.

Det er ikke en datingside, hvor man leder efter useriøse forhold elle one-night-stands, men derimod et sted, hvor man leder efter faste forhold med seriøst indhold.

Derfor er det et udmærket alternativ til kristendate.dk.

Hurtigt overblik

Fordele

 • Mulighed for personlighedstest
 • Gratis oprettelse
 • Brugervenligt system
 • Nichedating
 • Kontrol af profiler

Ulemper

 • Dyrt abonnement
 • Færre profiler
 • Kan være subjektiv
 • Ikke muligt at se hjemmesiden uden bruger

Modsat kristendate.dk er partnermedniveau.dk ikke gratis. Eller rettere, det er gratis at oprette en profil, men hvis du rent faktisk skal have noget ud af siden, skal du betale for f.eks. at sende og modtage beskeder.

Det er en mindre problematik ved partnermedniveau.dk, men på det punkt afskiller den sig ikke fra mange andre datingsider.

Når du opretter dig som bruger, skal du udfylde en detaljeret personlighedstest, hvor du kan beskrive dine egne værdier, samt dine præferencer til en potentiel partner.

På den måde kan sidens algoritmer meget nemmere frasortere alle de andre brugere, der ikke passer med dig. Hvis du gerne vil finde sammen med en kristen eller religiøs person, skal du altså bare sørge for, at partnermedniveau.dk ved det så sidens algoritmer kan finde frem til de rette kandidater.

Hvad koster Partner Med Niveau?

Periode Pr. måned I alt
1 måned 499 kr. 499 kr.
3 måneder 349 kr. 1047 kr.
6 måneder 199 kr. 1194 kr.

Det er også meget sandsynligt, at du som religiøs person måske ikke er interesseret i en partner med samme religiøse baggrund som dig.

Mange bruger partnermedniveau.dk for at finde en partner, der intellektuelt set kan udfordre en. På den måde kan man som religiøs single finde en veluddannet partner, der kan udfordre og sætte perspektiv på ens eget livssyn, og vice versa.

Hvis du leder efter en veluddannet partner, der enten kan sætte perspektiv på din hverdag eller dele dit religiøse livssyn, er partnermedniveau.dk et rigtig godt sted at starte.

Opret gratis profil


Dating.dk – Danmarks største datingsite

anmeldelse af dating.dk

I mere en 20 år har dating.dk været danskernes foretrukne datingside, og der er ingen grund til, at dating.dk ikke også skulle fungere for dig, der er kristen.

Dating.dk er selvfølgelig i kraft af sin størrelse og popularitet en hjemmeside, hvor mange også er på udkig efter sex eller løse forhold, og det er noget du skal vende med dig selv inden du opretter dig som bruger.

Der vil med sikkerhed være profiler med eksplicit seksuelt indhold eller intentioner, men dem kan du selvfølgelig bare bevæge dig i en lang bue udenom.

På den anden side er det også meget sandsynligt, netop fordi der er så mange brugere på dating.dk, at du kan finde andre ligesindede kristne derinde, som er interesserede i et seriøst og fast forhold.

Hurtigt overblik

Fordele

 • Danmarks største med 70.000 profiler
 • Gratis oprettelse
 • Meget brugervenligt
 • Mange events

Ulemper

 • Ikke niche dating
 • Relative høje priser

Desværre er der ikke helt så stor mulighed for at frasortere og tilvælge andre brugere som der er på partnermedniveau.dk. Man kan f.eks. ikke på dating.dk udvælge andre brugere baseret på sådanne ting som fælles interesser eller værdier. Det betyder, at du selv skal stå for udvælgelsen når du scroller igennem de mange medlemmer.

Som et kristent menneske har du dog med sikkerhed styr på dine egne indre værdier, og du kan derfor nemt selv frasortere de medlemmer, der ikke falder i din smag.

Det er vigtigt at slå fast, at dating.dk er danskernes foretrukne datingside af en årsag. Rigtig mange par har fundet kærligheden på siden, og der er lige så mange forskellige profiler som der er mennesker ude i den virkelige verden.

Læs også: 22 dating sider med gratis oprettelse

Hvis du som kristen ikke er bange for at finde en partner, der ikke selv er religiøs, er dating.dk et rigtig godt bud på en nem og sikker datingside. På den anden side; hvis du kan mærke, at du har behov for en religiøs partner, er dating.dk klart en mulighed, men måske ikke det bedste alternativ.

Priser på siden

Det er muligt at oprette en gratis profil på Dating.dk, men herefter kan der være en del fordele ved at opgradere dig til en betalingsprofil. Der følger rigtig mange funktioner med, som du kun kan bruge, når du betaler, hvilket er grunden til at de fleste brugere vælger denne løsning.

Periode Pr. måned I alt
1 måned 179 kr. 179 kr.
3 måneder 129 kr. 387 kr.
6 måneder 99 kr. 594 kr.

Hvad siger folk på Trustpilot?

Trustpilot er en side, hvor alle har mulighed for at lave en offentlig anmeldelse af en hvilken som helst virksomhed. En virksomheds anmeldelser på Trustpilot kan derfor være en god indikator for, hvor troværdig og dygtig virksomheden er. Det er oplagt at udnytte denne kilde som forbruger, før du for eksempel vælger at betale for en profil på en datingside som Dating.dk eller andre.

dating.dk trustpilot anmeldelser

Dating.dk er dog heldig og har fået rigtig mange gode anmeldelser på Trustpilot. De har på nuværende tidspunkt 4,3 stjerner ud af 5, hvilket er langt over middel. Særligt inden for emnet af datingsider, er det en usædvanlig høj vurdering.

Det ses ofte at datingsider får dårlige anmeldelser, fordi det er et sted, hvor forbrugeren blotter sig meget og åbner sig op for kærligheden. Dog er det ikke tilfældet for Dating.dk, hvor der er meget positiv feedback. Mere end 2.800 personer har lavet en anmeldelse af siden.

dating.dk gode anmeldelser

Der er derfor ingen tvivl om, at Dating.dk gør noget rigtig, siden de har så mange tilfredse kunder, som endda er villige til at gå ind og dele deres positive oplevelser på Trustpilot.

Når du ser nærmere på de kommentarer folk har skrevet på Dating.dk’s Trustpilot side, er der mange, som nævner, at de er tilfredse med den oplevelse de har haft på siden. De nævner blandt andet, at der er gode funktioner, og at siden er let at navigere rundt i.

Det er også værd at bemærke, at Dating.dk er rigtig god til at give lange og uddybende svar til de få klager, som kan findes i kommentarfeltet. Her vil man ofte se, at der enten ikke bliver svaret, eller at alle får det samme svar uden meget indhold.

Opret gratis profil


Match.com – En sikker og populær datingside

Match.com anmeldelse

Der er rigtig mange gode grunde til, hvorfor du som kristen skal vælge match.com som datingside.

Som en af Danmarks ældste datingsider har den et rigtig godt omdømme, og har mange succeshistorier med par, der har fundet kærligheden.

På match.com vil du finde mange brugere, der er på udkig efter andet end faste forhold, og derfor skal du også være bevidst om, at du muligvis vil se nogen indhold der kan virke stødende.

Match.com er på mange måder en datingside, der hylder en lidt mere fri datingkultur, hvor man går på mange dates og måske ikke i første omgang er interesseret i religion eller faste forhold.

På den anden side har match.com også nogle rigtig gode og brugbare funktioner, der gør, at du kan frasortere de mere useriøse brugere, og i stedet finde de medlemmer, der mere er på bølgelængde med dig.

Hurtigt overblik

Fordele

 • Gratis oprettelse
 • Lækkert design
 • Mobilvenlig
 • International side
 • Single events

Ulemper

 • Færre danske profiler
 • Kundeservice kunne være bedre
 • Ikke niche-dating

Priser på siden

Selvom du kan oprette en gratis bruger på Match.com, er der også mulighed for at opgraderer til en betalingsprofil. Med en opgradering for du rådighed til mange flere features, som kan være med til at gøre det lettere for dig at finde et match på siden. Det er derfor noget de fleste benytter sig af, når de laver en bruger på hjemmesiden.

Periode Pr. måned I alt
1 måned 299 kr. 299 kr.
3 måneder 149 kr. 447 kr.
6 måneder 79 kr. 474 kr.

Priserne på Match.com er ikke billige, men heller ikke de højeste på markedet. De varierer alt efter, hvor længe du er villig til at binde dig til din profil. Vil du abonnerer på din profil i 1 måned, hvor du kan opsige når som helst, skal du betale 299 kroner for måneden.

Læs også: 14 bedste senior dating hjemmesider

Hvad siger Trustpilot?

Match.com har en trustscore på 1,2 stjerner ud af 5 stjerner, hvilket klart ligger i den lave ende. Det skal dog siges, at datingsider generelt har en lidt lavere rating i gennemsnit end andre virksomheder. Det skyldes muligvis, at det er et sted, hvor folk åbner sig op og er meget sårbare.

good review

Det gør dem mere tilbøjelige til at bebrejde datingsiden, hvis de ikke har held eller succes med kærligheden. Derudover, er der generelt flere folk, som laver anmeldelser, hvis de har negative oplevelser frem for positive. Det er vigtigt at have med i dine overvejelser, når du tjekker op på en virksomhed på Trustpilot.

review

Kommentarerne til Match.com på Trustpilot omhandler hovedsageligt, at folk ikke er tilfreds med servicen. Enten føler de, at der er blevet trukket for mange penge for abonnementet, eller at de ikke har fået respons på deres opsigelse o.lign.

Det er dog også synligt, at Match.com faktisk svarer på mange af klagerne på Trustpilot og kan angive en dato og tidspunkt for, hvornår de tidligere har besvaret den givne klage eller opsigelse via mail.

Når du opretter dig som bruger kan du udfylde nogle søgekriterier, der gør, at sidens algoritmer meget præcist kan finde frem til de brugere, der passer med dig. Jo mere specifik og detaljeret du er, jo tættere vil du være på at finde en potentiel partner. Det er også umuligt at oprette en profil uden et profilbillede, så du skal ikke være bekymret for at blive kontaktet af brugere du ikke kan se hvem er.

Match info box

Hvis der alligevel skulle være brugere, hvis henvendelser eller opførsel du finder stødende, kan du altid bruge blokeringsfunktionen, så du kan undgå kontakt fra brugere, du ikke er interesserede i. Med den såkaldte zen-funktion er det faktisk umuligt for brugere du ikke har godkendt at kontakt dig. På den måde er du sikret fuldstændig sikkerhed på match.com.

Ligesom med dating.dk skal du med match.com være beredt på, at der vil være mange brugere, der måske ser religion som et tabu eller som noget de ikke gider involveres i. Heldigvis kan du ved oprettelsen af en profil på match.com sikre dig, at andre kristne medlemmer nemmere kan se dig og vice versa.

Opret gratis profil


Opsummering

For mange kristne, og generelt for mange religiøse mennesker, kan det være hårdt at navigere på datingsiderne. For som religiøs er man sjældent interesseret i et udelukkende seksuelt forhold, tværtimod er man ofte interesseret i at finde et fast forhold med en, der enten deler eller forstår ens religiøse livssyn.

For mange er religion meget tabubelagt, og hvis man erklærer sig som kristen vil mange faktisk gå i en stor bue udenom en. Og det er også tilfældet på mange datingsider. Heldigvis findes der også datingsider, der enten har specialiseret sig i dating mellem kristne eller har veludviklede søgefunktioner, der tillader, at kristne sagtens kan finde en ligesindet partner.

I denne artikel har vi gennemgået nogle af de bedre bud på datingsider til kristne. Vi har opremset både de gode og de mindre gode aspekter ved hver datingside, og vi håber, at denne artikel har gjort det nemmere at navigere i den store datingjungle.

Har man behov for at finde en seriøs partner, der også selv er kristen, skal man klart forsøge sig med kristendate.dk eller partnermedniveau.dk. Begge sider specialiserer sig med seriøs dating, hvor der er fokus på meget andet end blot udseende.

På kristendate.dk kan du med garanti finde en kristen partner, og med partnermedniveau.dk kan du finde en partner, der tager dine religiøse synspunkter seriøs, og som måske også kan udfordre dig intellektuelt.

Hvis du ikke er nervøs for dating, og ikke ser noget problem i en partner, der måske ikke har et religiøst livssyn, så er dating.dk eller match.com muligheder for dig. Begge sider er så store og populære, at du uden tvivl kan finde en partner, der passer perfekt til dig.

Du kan blokere de brugere, du ikke er interesserede i, og med de veludviklede algoritmer kan datingsiderne nemt finde partnere, der deler dit religiøse livssyn.

Uanset hvilken religion du har, er der mulighed for at finde kærligheden online. Med denne artikel håber vi, at vi har gjort det hele en smule mere overskueligt.

Faglig godkendt af datingekspert