Hvad kan man spørge om til speed dating?

Hvis du står overfor at skulle på speed dating, er det selvfølgelig en god idé at have nogle spørgsmål forberedt. Speed dating handler nemlig ofte i alt sin enkelthed om, at man på kort tid får dannet sig et godt billede af, hvem det andet menneske er, og det kræver, at man får stillet nogle spørgsmål.

Speed dating spørgsmål
Udgivet 11.01.2021 | Senest redigeret 27.07.2021 |

Når nu man ved, at man skal stille spørgsmål til et andet menneske, man ikke kender, og at man skal gøre det mere eller mindre på kommando, kan man lige så godt være forberedt, så man ved, at der ikke opstår pinlig tavshed, og så man ved, at klappen ikke pludselig går ned, og man ikke ved, hvad man skal sige.

Det er vigtigt, at du stiller spændende spørgsmål, så du ikke fremstår kedelig og tør, men det er også vigtigt, at dine spørgsmål ikke blive så underlige eller utraditionelle, at de bliver svære eller akavede at svare på, eller du ligefrem fremstår skør og fjollet.

Her på siden har vi samlet nogle bud på, hvilke spørgsmål du kan stille.

Det er en god ide at stille forskellige typer af spørgsmål, så du både viser en mere sjov og mere alvorlig og seriøs side af dig selv.

Derfor har vi samlet bud på både sjove, alvorlige, praktiske og personlige spørgsmål, du kan stille på en speed date.

Sjove spørgsmål til en speed date 

Du skal have et par sjove spørgsmål til din date i hånden, når du skal på speed date.

De sjove spørgsmål kan være en god icebreaker og kan hjælpe jer til at få taget hurtigt hul på samtalen og få løftet stemningen.

Lad være med at stille seksuelle spørgsmål medmindre, at speed daten har et sådant formål. Det kan hurtigt give et useriøst og voldsomt indtryk.

Du kan stille sjove spørgsmål som: 

 • Sover du i højre eller venstre side af sengen
 • Hvem var dit største idol som barn
 • Foretrækker du Pepsi Max eller Coca Cola
 • Hvornår har du sidst for alvor dummet dig
 • Hvad hed dit barndoms kæledyr 

Alvorlige spørgsmål til en speed date

Der findes både sjove og alvorlige dele af livet, og det er allerede en god idé at få indtrykket af, om I kan være et match på de mere alvorlige områder af livet også.

Derfor kan det være en god idé at spørge ind til nogle af de alvorlige emner der betyder noget for dig.

Det kan for eksempel være:

 • Om vedkommende vil have børn
 • Hvilke drømme og ambitioner vedkommende har for livet
 • Er vedkommende flytbar i forhold til bopæl og hjemby 
 • Hvilke værdier og overbevisninger har vedkommende

Det kan være nogle tunge emner at tage op på en meget kort date, og det er derfor en god idé at sortere i, hvilke spørgsmål der er mest relevante for dig.

I når helt sikkert ikke at vende dem alle, hvis der også skal være plads til andre typer spørgsmål.

Derfor kan du med fordel vælge det eller de to spørgsmål der ligger dig mest på sinde.

Læs også: Blind Dating

Hvis du for eksempel med absolut sikkerhed ved, at du rigtigt gerne vil have børn eller slet ikke ønsker børn, kan det være rart at få afklaret, hvor den anden part står på dette område.

Hvis du derimod selv er flytbar og ikke er helt fastlagt på, hvor du vil bo, er det måske minder nødvendigt at vide, om den anden part også er det.

Hvis du er villig til at flytte, behøves han eller hun jo netop ikke også at gøre det.

Praktiske spørgsmål til en speed date

Hvis du skal få indtrykket af, om ham eller hende, du sidder overfor, kan være noget for dig, er du nødt til at vide nogle helt basale ting om dem.

Det kan derfor være godt at vide:

 • Hvor i landet eller byen vedkommende bor
 • Hvor gammel vedkommende er
 • Hvilke arbejdstider har vedkommende

Sørg for at du ikke stiller alle praktiske spørgsmål på en gang, da det dermed hurtigt kan virke som et forhør og bliver lidt overrumplende.

Det er ikke sikkert, at det er nødvendigt for dig at blive afklaret med alle de praktiske spørgsmål, men hvis du ved, at du for eksempel har særlige krav til alder, eller du ikke ønsker at flytte fra den by, du selv bor i, så er det meget rart at vide, hvor den anden står på disse områder.

Personlige spørgsmål til en speed date

På en speed date skal I jo lære hinanden at kende og komme ind under huden på hinanden, også selvom I har meget kort tid at gøre det i.

Sørg derfor for at komme ind på livet af hinanden, hvis situationen passer til det, så hele jeres snak ikke kun bliver overfladisk og introducerende.

En speed date er meget kort, og det er derfor ikke sikkert, at der er plads til personlige spørgsmål på alle dates, men hvis du møder én, som du har særligt godt kemi med, og hvor du har indtrykket af, at jeres samtale godt kan bare, at du går lidt personligt til vedkommende, så kan du med fordel dæmme op for lidt mere personlige spørgsmål.

Eksempel på personlige speed date spørgsmål kunne være:

 • Hvilken opvækst har du haft
 • Hvad er dine politiske overbevisninger
 • Hvilke ting drømmer du om at opnå
 • Hvor ser du dig selv, når du bliver gammel
Faglig godkendt af datingekspert