Vil du gerne lære dig selv bedre at kende?

Udgivet 25.01.2022 | Senest redigeret 26.01.2022 | Artiklen indeholder ads

Det er kun meget sundt, hvis man vender blikket indad og begynde at lære sig selv lidt bedre at kende. På den måde kan man bedre få forståelse over for ens egne reaktioner og tanker. Og på den måde kan du altså også øge den mængde af empati du har til dig selv og den måde du reagerer på omverdenen.

I denne artikel får du nogle gode råd til, hvordan du netop kommer til at lære dig selv bedre at kende. Der er forskellige strategier du kan benytte og det kommer meget an på, hvad du foretrækker. Læs med her hvis det er noget der har interesse for dig.

Kender du dit stjernetegn?

Det kan først og fremmest være ret så sjovt at lære sit eget stjernetegn at kende. Der er mange mennesker der føler, at det stemmer meget godt overens med den personlighed de har og den måde de reagerer på omverdenen. Hvis du går ind på en hjemmeside som https://mit-stjernetegn.dk/ kan du meget hurtigt lære mere omkring dit eget stjernetegn og du kan dermed også lære dig selv meget bedre at kende.

Det kan også være meget sjovt at læse op omkring ens venners og familiemedlemmers stjernetegn. Ved du for eksempel hvornår det er de er født? I så fald kan det være meget sjovt at læse op omkring hvilke stjernetegn de er født i og hvorvidt, du føler at det stemmer overens med deres personlighed. Du kan endda også tage en god snak med dine venner eller familiemedlemmer omkring dette. Måske at de selv har gjort sig nogle tanker i forbindelse med dette? I så fald kan det åbne op for nogle helt nye samtaler, som vi aldrig har haft sammen før.

Du kan eventuelt også tage et kig på det kinesiske stjernetegn og se, hvorvidt det er noget der stemmer overens med dig. Her handler det om at kigge på hvilket årstal du er født i og altså ikke hvilken måned du er født i. Måske du kan se noget, der stemmer overens her?

Meditation kan være et godt hjælpemiddel

Det kan også være meget sundt for sindet og for dig generelt at gøre noget mere ud af meditationen. Mindfulness og meditation er blevet utroligt populært indenfor den senere årrække. Og det er der mange gode grunde til. Der er nemlig mange positive bivirkninger af at meditere jævnligt. Det kan for eksempel dæmpe den mængde af angst og urolige tanker, som du render rundt med. Det er noget, som rigtig mange af os kan have god gavn af.

Men helt generelt kan meditationen også være et meget godt hjælpemiddel til at lære dig selv bedre at kende. Når du mediterer jævnligt, så vender du også blikket indad meget jævnligt. Og på den måde får du altså registreret nogle tanker, og følelser og lignende, som du muligvis ikke ville have lagt mærke til ellers. På den måde kan du få en meget bedre fornemmelse af, hvem du egentlig er og hvordan du oplever verden omkring dig.

Du kan lære meget gennem terapisamtaler

Det kan naturligvis også være en god ide at tage til terapisamtale, hvis man gerne vil have professionel hjælp til at vende blikket indad. Hvis man har nogle lidt større problemer, som man går og tumler med i hverdagen, så kan det være meget overvældende at skulle vende blikket indad helt selv. Det kan næsten virke helt angstprovokerende at gøre. Derfor kan det altså også være en god ide at have en professionel ved din side, som kan guide dig igennem hele processen.

Det kan for eksempel også sagtens være, at du er klar over at der er nogle bestemte traumatiske oplevelser, som du har brug for at snakke om. Eller måske har du bare lidt svært ved livet nogle gange? Hvis man går og har lidt ondt over livet, så er det altid en god ide at tage en snak med en psykolog omkring det. Jo længere tid der går, før du tager til en psykolog, jo større bliver problemet som regel blot. Det er derfor også vigtigt at have gjort noget ved det med det samme, når man registrerer at der begynder at være problemer med ens psyke.

Der findes mange sjove personlighedsquizzer på nettet

En lidt sjovere måde hvormed man kan lære sig selv bedre at kende er igennem de personlighedsquizzer så man kan finde rigtig mange af på nettet. Det kan være meget sjovt at gå i dybden med nogle af disse. Og man kan virkelig lære sig selv meget at kende på denne måde!

Der er naturligvis nogle af de her til personlighedsquizzer, som er mere professionelle end andre. Nogle af dem er blot sjove lige at bruge et par minutter på, men man lærer nu ikke så meget af hvilken form for prinsesse man for eksempel er. Eller måske har du fundet en quiz, som kan fortælle dig hvilken type ost du er? Det er ikke lige dem, hvor du får de er dybeste svar ud af.

Men der er nu også nogle personlighedsquizzer, som går lidt i dybden om, hvem du egentlig er som person. Disse er professionelt lavet af folk, som egentlig studerer personlighed og lignende. Det kan være en meget god ide at kigge nærmere på disse.

Brug generelt mere tid med dig selv

Helt grundlæggende kan det også være en god ide blot at bruge mere tid med dig selv. Dette kan indebære mange forskellige ting. Det kan for eksempel være, at du gerne vil bruge mere tid på dig selv ude i naturen?

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere