7 gode ideer til den første date

Første date er altid lidt nervepirrende – især hvis det er allerførste gang, at I mødes med hinanden. Derfor er det er rigtig godt idé at have en klar plan om, hvad I skal lave, så der ikke opstår en akavet stemning.

Syv gode ideer til den første date
Udgivet 11.01.2021 | Senest redigeret 12.08.2021 |

Men hvad er overhovedet værd at lave på en date? Det kommer meget an på manden eller kvinden, som du skal på første date med.

Forhåbentlig har I snakket lidt sammen, og kender til hinandens hobbyer og interesser, og måske du ved om du udkårne er kulturinteresseret, sporty, romantisk eller noget helt fjerde.

Du kan nemlig med fordel tilrettelægge første date til din potentielle partners fordel.

Så selvom du måske ikke er den fødte sportstype, kan det være, at du skal rykke dig lidt ud af din komfortzone, hvis din date nu er helt vildt med at cykle eller lignende.

I denne artikel får du syv gode ideer til den første date.

Den aktive og sportslige date

Er din udkårne en rigtig sportsfreak, kan det være en god ide finde på en første date, hvor I kan bevæge jer lidt.

Din date har sikkert svært ved at sidde stille, og vil måske endda kede sig lidt på en traditionelle kaffe-date – og at din potentielle partner keder sig på første date, er næppe et godt tegn.

Hvis I rigtig skal ud at boltre jer, kan du for eksempel foreslå klatring – så er I sikre på, at blodet pumper rundt i kroppen.

Vil du hellere være på en sikre side, og ikke forvolde nogle for sportslige skader på din date – ja, eller dig selv – kan det måske være nok med en frisk cykeltur.

Hvis det er vinter, foreslår vi, at I tager ud og skøjter! Det er superromantisk, samtidigt med at det får pulsen til at stige.

Vidste du i øvrigt, at en høj puls udskiller sammen hormoner som forelskelse?

Motion kan nemlig udskille stoffer som serotonin og endorfiner, som også er de hormoner der udskilles under en forelskelse.

Så måske det ikke er helt dårligt med en sporty date. Og til sidst når I er rigtig trætte og ømme i musklerne, så kan I give hinanden lidt massage (PROTIP: Overvej evt. en massagepistol. Her kan du læse om de bedste på markedet).

En date med kulturelskeren

Skal du på første date med kulturelskeren er der mange gode muligheder. I kan tage på museum, og her er der jo mange valgmuligheder.

Måske din udkårne studerer kunsthistorie eller biologi? Så tag dem med på en lokalt kunstmuseum eller en tur på zoologisk museum eller botanisk have.

Her er der en chance for, at I begge kan lære lidt, og din date vil sikkert elske at vise sig frem, og fortælle lidt om alt det han eller hun ved.

I kan også tage til en lokal ølsmagning – men sørg for at din potentielle partner kan lide øl!

Ellers er løbet lidt kørt fra starten af. På en ølsmagning gælder det ikke om at drikke sig i hegnet på første date, men selvfølgelig kommer du til at få lidt indenbords – måske det kan hjælpe lidt på samtalen?

De fleste af os smider nemlig lidt flere hæmninger og barriere efter en øl eller to.

Dog vil vi gerne understrege, at vi ikke anbefaler, at du drikker dig fuld på første date – ikke medmindre du er meget charmerende efter fem tequilashots klokken to om natten.

En date med den ’barnlige’

Er du og din date rigtige legebørn, skal I holde fast i det, og lave noget sjovt – og måske lidt barnligt på jeres første date. Hvad for eksempel et slag Ludo eller en tur i forlystelsespark?

Der findes efterhånden mange brætspilscafeer, da brætspil og fysiske spil generelt har fået et kæmpe comeback de seneste par år.

Over et spil Ludo eller Trivial Pursuit er det stadig en mulighed at få snakket sammen med din date, dog uden at bliver akavet tavshed undervejs.

I kan også tage i forlystelsespark, hvis I virkelig skal ud at more jer. Her kan I på pulsen op, udløse endorfiner, prøve mange forskellige forlystelser af.

Og så kan I jo altid udleve filmklassikeren, hvor din date vinder en bamse til dig i et lotterispil.

Mange forskellige valgmuligheder til første dates

I denne artikel er vi kommet med vores syv bedste bud på den første date: en klatretur, en cykeltur, ud at stå på skøjter, en tur på museum, ølsmagning, et møde på en brætspilscafe eller en tur i forlystelsespark.

Valgmulighederne er mange, og der findes naturligvis endnu. Måske I har et fælles band, som I virkelig elsker?

Så kan I tage til koncert. I kan også tage ind og se et comedyshow, sejle i kano eller måske det helt klassiske møde på en café passer bedst til jer.

Det vigtigste er, at du kender personen, og ikke fuldstændigt fejlbedømmer deres interesser og hobbyer.

Det er samtidigt også vigtigt, at du synes, at jeres date bliver sjov, og at det er noget, du selv har lyst til.

Dates skal nemlig være sjove, gerne hvor I begge to måske prøver noget nyt, og lærer hinanden bedre at kende.

Held og lykke herfra!

Faglig godkendt af datingekspert