Sex & Dating – Sådan opnår man bedre sex med en ny partner

Udgivet 29.01.2022 | Senest redigeret 01.02.2022 | Artiklen indeholder ads

Dating og sex er som udgangspunkt to forskellige ting. Med dating forsøger man at finde en person man matcher godt med, og én som man får, den her fantastiske følelse af, at man vil lære personen bedre og kende. Måske ønsker man at finde kærligheden og dele den med en kæreste – andre gange søger man bare at lære en ny person at kende. Derfor er dating et vidt begreb blandt de mange danske singler.

Derimod med sex, ønsker man oftest at dele nogle af de mest intime og frække stunder med en partner, som man er tryg ved og ønsker at udforske med. Andre gange har man bare lyst til at dele en intim stund med en anden som en engangsforestilling.

Selvom at Sex & Dating er to ret forskellige ting, hænger de i den grad sammen. Ofte vælger folk at date med håbet om at det kan føre til sex – og omvendt har mange sex med deres date, fordi de har fået et forhold eller blevet kærester.

Men sex med en ny partner, kan være en skræmmende tanke for mange mennesker. For hvordan deler man sin krop med en ny partner så det føles rart, frækt og intimt for begge parter? Og hvordan undgår man at det bliver akavet, gør ondt, eller at ens partner eller sig selv ikke føler sig tændt? I denne artikel kommer vi med 3 gode råd til dem der ønsker bedre sex med en fremtidig date, eller måske er begyndt og ses med en, hvor der kunne opstå sex.

 

Sørg for at sex opstår ved lyst – ikke ved forventninger

Sex skal opstå ved lyst til den intense, frække og fantastiske følelse man kan få af seksuelt samvær med en ny partner. Det er en følelse man kan kun beslutte om man har på egen hånd. Og opstår den ikke, er det vigtigt at man siger fra.

Men vælger man at indgå dette tætte nye bånd for en stund med en ny partner, bør man starte med et langt forspil. Langt de fleste bedste intime stunder opstår når der er kemi mellem to personer og den bør man udnytte til at varme godt op seksuelt.

Tag jer god tid, gør det behageligt, kommuniker sammen og brug evt. produkter til indledningen som sexlegetøj. Her er udvalget meget stort, men en klassisk dildo eller evt. en vibrator er et rigtigt godt bud på ting der kan stimulere begge partnere rigtigt godt og lidenskabeligt.

 

Seksuelt samvær med en ny partner kan gøre ondt – her er hvad man kan gøre

Det er ingen hemmelighed at sex med en helt ny partner ikke altid er fantastisk. Det er en intens oplevelse at udvise nøgenhed og kropskontakt med en ny partner for første, og selvom man har lyst og det kan føles fantastisk – kan der opstå akavede, eller pinlige situationer.

Langt de fleste nye par der er seksuelle sammen, vil også opleve at der kan opstå smerter både under og efter sex. F.eks er det meget normalt, at kønsdele kan blive ømme, hævede og irriterede, hvis et samleje har været for tørt. Heraf kan der også opstå infektion i underlivet, som svamp eller herpes.

Derfor er det anbefalet af man tager sig sine forholdsregler med en ny partner. Sørg for at både dig og din partners hygiejne er i orden. Dernæst kan man komme rigtigt langt med en ny partner ved at have nogle produkter til rådighed. Glidecreme er en stor anbefaling, da det gør sex langt nemmere og behageligt for ens partner.

Dernæst er er det selvfølgelig også ekstremt vigtigt, at man for alt i verden også bruger prævention. Man bør altid bruge et kondom med en ny partner – så opnår man langt bedre beskyttelse, end ved andre præventionsmidler som p-piller eller spiral.

 

Ordet sex kan defineres på mange forskellige måder – hvad er den rigtige for dig?

Vi tæller år 2022 og den klassiske definition af sex, som et samleje, hvor de to kønsdele bliver brugt til penetration er altså ikke god nok længere. For det første er der mange flere måder at have sex på – og dernæst behøver sex altså ikke være et samleje. I stedet bør man tænke på at sex er når to personer har det rart sammen og kan stimulere hinanden, og det kan man altså gøre på mange forskellige måder.

Når mennesker kysser, krammer eller generelt bare har kropskontakt med hinanden på forskellig vis, vil man opleve at det er rart, og at man får lyst til mere – det er stimulans. Det kan også være mere intimt, ved at man stimulerer en erogen zone, som en kønsdel, enten ved brug af hænder, oralt – eller endda også ved et stykke sexlegetøj som en glasdildo.

Derfor bør man stille sig selv en række spørgsmål:

  • Har jeg lyst til at have sex med en fremtidig partner?
  • Hvad for en type sex kan jeg godt lide?
  • Hvilken form for sex vil jeg gerne have med en partner?

Når man har stillet sig selv disse tre spørgsmål og har besvaret dem med sig selv (og evt. ens partner), vil man være klar til sex med en ny partner – og følger man vores råd vil man opleve langt bedre sex den første gang med en ny partner. Sidst men ikke mindst, så husk at seksuelt samvær skal være sjovt, spændende, fantastisk, sexet og forførende – ikke ubehageligt ubehageligt, uden lyst eller uden en man stoler på.

 

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere