Sådan indretter du et hjem, som både du og kæresten vil elske

Udgivet 14.03.2022 | Senest redigeret 04.03.2022 | Artiklen indeholder ads

Når man skal indrette et hjem sammen, handler det om at finde noget, som begge parter kan leve med.

Dette behøver ikke nødvendigvis betyde, at begge parter skal bestemme ligeså meget. Måske går én af jer meget mere op i indretning end den anden, og så er det jo oplagt, at denne person tager føringen på netop dette domæne.

Uanset hvad er der dog stadig nogle grundlæggende ting, som det giver mening at vurdere, når det kommer til inspiration til indretningen af et kærestevenligt hjem.

Kommunikation, kommunikation, kommunikation

God kommunikation er vigtigt i ethvert parforhold. Selv hvis du har fundet det helt rette match, er det højst usandsynligt, at du har fundet en person, du kan blive enig med omkring alt. Det betyder, at det er vigtigt at kommunikere og forhandle, så I finder den bedst mulige balance.

En balance, hvor ingen af jer kommer til at føle, at I er blevet kørt over. For dette vil nemlig kunne bidrage til en bitterhed, som kan være meget skadelig for parforholdet på sigt.

I bund og grund kan det ses som en forhandling. En forhandling som lader jer finde frem til løsninger, I begge bliver glade for.

Find løsninger frem for problemer

En god vej til at få succes med at indrette et hjem som kærestepar er at få en fornemmelse af, hvad der er vigtigst for jer hver især.

Klassikeren er kvinden, der ikke kan fordrage mandens store højtalere. Der kan være flere måder at komme uden om dette på.

En løsning er naturligvis, at én af parterne giver sig. Tænk da over hvordan han eller hun kan få noget andet, som gør op for det.

En anden løsning er at prøve at finde ind til kernen af, hvad problemet er. Grunder problemet eksempelvis i, at kvinden synes, at højtalerne er grimme, kunne det være værd at overveje, om I skal kigge efter et sæt, der ikke skriger nær så meget.

Hermed finder I måske en løsning, hvor der hverken gås på kompromis med ønsket om god lyd eller lækkert design.

Bring andre domæner i spil

Har én af jer svært ved at give sig, når det handler om lige præcis indretning, kunne det måske være værd at tænke i at bringe andre domæner i spil: Det kunne eksempelvis være antallet af aftener med vennerne, feriedestinationer, mad m.v. Forstået på den måde, at personen som må give sig angående indretning så ”får noget” et andet sted.

På den måde kan I brede tingene lidt ud, hvilket måske kan gøre det nemmere at nå frem til noget, I begge bliver glade for.

Tænk eventuelt i man- og woman caves

De fleste kender nok begrebet man cave. Men der er egentlig ingen grund til, at begrebet kun skulle gælde mænd. Derimod kunne det i princippet også være, der burde komme en woman cave i spil.

Idéen med en cave (hule) – hvad end den er til en mand eller kvinde – er, at den kan give jer et frirum, hvor I hver især kan få fred til nogle af de ting, der måske viser sig at være helt uforenelige med partneren.

Nogle klassikere for mænd er poolbord, spillekonsoller, hjemmebar – Og bare generelt et sted, hvor der kan nørdes nogle af de mindre kærestevenlige hobbyer.

Prioriter romantikken

Sidst men ikke mindst er det værd at tænke ind, hvordan I kan bringe romantikken mere i spil gennem jeres indretning.

Der er mange forskellige genstande til hjemmet, som potentielt kan være med til at varme stemningen lidt op, når det kommer til romantik. Nogle idéer kunne være:

  • En dobbeltdyne der bringer jer tættere sammen om natten
  • En god flydesofa som bringer jer sammen om dagen – frem for lænestole der giver afstand
  • Eller luksus-løsningen: En jacuzzi
Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere