Sådan får du mere tid med din partner

Udgivet 24.10.2022 | Senest redigeret 25.10.2022 | Artiklen indeholder ads

Hvis du er som de fleste forældre, føler du sikkert, at du ikke bruger nok tid med din partner. Mellem arbejde, husholdningen, pasning af børnene og andre forpligtelser kan det være svært at finde tid til bare at sidde ned og slappe af med din ægtefælle. Det er dog vigtigt at tage sig tid til familien. 

 

Det er ikke kun vigtigt for jeres forholds sundhed, men også for jeres eget velbefindende, at I tager jer tid til jeres ægtefælle eller partner. Med lidt intentionalitet og kreativitet kan du skabe meningsfulde forbindelser med den vigtigste person i dit liv. Her er et par tips til, hvordan du kan bruge mere tid sammen med din partner. 

 

Planlæg det i god tid

Ligesom du har brug for tid alene for at genoplade dine batterier, har du også brug for kvalitetstid med din ægtefælle/partner for at føle dig forbundet og elsket. Afsæt en aften om ugen (eller hver anden uge) som date night, og hold dig til det, uanset hvad der sker. Ingen undtagelser! Det er kvalitetstid, som I begge fortjener.

 

Ligesom du ville planlægge et møde eller en lægeaftale, skal du også planlægge tid til din ægtefælle eller partner i din uge. Det kan være en almindelig date-aften eller blot en time eller to, hvor I fokuserer på hinanden uden distraktioner. Sluk jeres telefoner, luk den bærbare computer, og fokuser virkelig på hinanden.

 

Få en babysitter

En måde at få mere tid med din partner er ved at hyre en babysitter. Dette vil give jer mulighed for at have lidt tid til jer selv, mens I stadig ved, at jeres børn er i gode hænder. Der findes mange gode websteder og apps, der kan hjælpe dig med at finde en kvalificeret babysitter i nærheden af dig.

 

En af de bedste måder at få mere tid sammen med din partner på er altså at hyre en babysitter, så I kan have en date-aften. Hvis I får en anden til at passe børnene i et par timer, får I noget tiltrængt kvalitetstid sammen. Desuden er det en god måde at holde jeres forhold friskt og spændende på.

 

Få privatundervisning

 

Hvis dine børn er gamle nok, kan du overveje at skaffe dem privatundervisning, så de kan få mere fritid efter skoletid. Det vil give dig mere tid til at være sammen med din partner uden at skulle bekymre dig om lektier eller andre aktiviteter efter skoletid. 

 

På den måde får I mere kvalitetstid sammen og investerer i jeres barns fremtid gennem  privatundervisning og lektiehjælp. Det kan f.eks. være fra virksomheder, som TopTutors. Dette kan være en god måde at hjælpe dine børn med at forbedre deres karakterer og give dem den opmærksomhed, de har brug for. Privatundervisere kan også hjælpe med lektier og prøveforberedelse samtidig med at dit barn får undervisning kan du slappe af og have mere tid med din partner uden børnene.

 

Vær kreativ

Hvis du ikke kan finde tid til at tage på date night, så vær kreativ og tag date night med til dig! Lav aftensmad sammen, leg turist og gå rundt i jeres egen b, eller tag på picnic i jeres baghave. Vær kreativ og hav det sjovt! Det kan være I skiftes til at planlægge weekendture, slappe af derhjemme med en film og takeaway, eller bruger en aften på at lave mad sammen. Det vigtigste er at sørge for, at I begge fokuserer på hinanden og nyder hinandens selskab.

 

Gør noget nyt sammen

Hvis I prøver noget nyt sammen, kan det være med til at give jeres forhold lidt mere krydderi og skabe nogle sjove nye minder. Tag et dansekursus, meld dig til et madlavningskursus eller tag på vandretur et nyt sted. At bryde ud af jeres komfortzone sammen kan virkelig skabe bånd!

 

Kommunikér

En af hovedårsagerne til, at ægteskaber/forhold mislykkes, er, at par holder op med at kommunikere med hinanden. Hvis der er noget, der generer dig, så lad være med at holde det inde – tal med din ægtefælle/partner om det! Det vil ikke kun hjælpe med at løse eventuelle problemer mellem jer, men det vil også styrke jeres bånd som par.

I vores travle liv er det nemt at lade kommunikationen falde til jorden. Men det er vigtigt at kommunikere med din ægtefælle eller partner for at bevare intimitet og forbindelse. Så sørg for at afsætte lidt tid hver dag (selv om det kun er 10 minutter) til at tale om det, der sker i jeres liv. Lyt til hinanden og skab virkelig kontakt.

 

Hvis du er ligesom mig, kan du måske finde dig selv sige “Jeg elsker dig, skat, men jeg har bare ikke tid lige nu” Lyder det bekendt? Med arbejde, børn og den uendelige liste af ting, der skal gøres, er det let at lade dit forhold falde ved siden af. Men det er vigtigt at give sig tid til sin ægtefælle eller partner, ikke kun for forholdet, men også for ens eget velbefindende.

 

Det kan være svært at få tid til din partner, men det er vigtigt at gøre det, hvis du ønsker at opretholde et sundt forhold. Hvis du leder efter måder at få mere tid med din partner på, kan du prøve at hyre en babysitter eller få privatundervisning til dine børn. Med en lille indsats kan du sikre dig, at du tilbringer kvalitetstid med den vigtigste person i dit liv.

 

Det er utroligt vigtigt at få tid til sin familie. Ved at følge ovenstående tips kan du få mere tid til din ægtefælle. Husk, at det at bruge kvalitetstid med din familie kan være med til at forbedre kommunikationen og styrke båndene.

 

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere