Sådan får du din udenlandske kærlighed til landet

Udgivet 02.02.2022 | Senest redigeret 10.02.2022 | Artiklen indeholder ads

Når man møder den helt rette, har man det nærmest som om, at intet kan stå i vejen for kærligheden. Måske har man mødt en fra et andet land på nettet på en datingside eller noget andet. Måske bor man bare i forskellige ender af landet.

Uanset hvad kan forelskelsen gøre, at udfordringerne kan virke væsentlig mindre og meget lettere at overkomme. Når virkeligheden rammer, kan der dog godt vise sig at være lidt flere udfordringer end først antaget.

Vær sikker på, at det er den rette

Det kan være ret besværligt at få sin kærlighed fra udlandet permanent til Danmark. Derfor er det en god idé først at være helt sikker på, at det er den rette, man har fundet, og at man vil forsøge at få dem til Danmark. Har man mødt hinanden på en datingside eller et andet sted på nettet, er det ikke sikkert, at man har set hinanden fysisk endnu.

Det kan derfor være en god idé at aftale et fysisk stævnemøde, så man kan finde ud af, om man er lige så vilde med hinanden i virkeligheden, som man er på nettet og over telefonen, hvis man har snakket sammen. Er man stadig glade for hinanden, når man har været sammen, kan man være lidt mere sikker på, at det er det rette valg.

Familiesammenføring kræver, at I er gift

En måde at få sin udenlandske kærlighed til landet på, er ved at ansøge om familiesammenføring i Danmark. Her skal man dog have været på lidt mere end et par dates, for at det kan lade sig gøre. Et krav for familiesammenføring er nemlig, at man er gift med hinanden.

Der kan altså være et stykke vej fra at have mødt hinanden på en datingside, til at man kan bo sammen i Danmark. Et af kravene for familiesammenføring er nemlig også, at man kan bevise, at man ikke kun har mødtes på internettet, men at man også har set hinanden fysisk nogle gange, inden man blev gift.

Der er mange regler for familiesammenføring, og det kan være svært at finde rundt i. Derfor kan det være en god idé at søge hjælp og råd hos nogle, der ved noget om det. Det kan f.eks. være ved at gå ind på familiesammenføring.dk, hvor man kan blive meget klogere på regler og andet, man skal være opmærksom på.

Gift i udlandet eller Danmark?

Som nævnt er der mange forskellige regler for familiesammenføring i Danmark, der skal følges ret nøje for at man kan få tilladelse til familiesammenføring. Derfor er der også nogle ting, man skal være opmærksom på, alt efter om man bliver gift i Danmark eller et andet land.

Alt efter, hvilke tilladelser man har til at opholde sig i Danmark, er der forskellige ting, man skal have styr på for at for lov til at blive gift i Danmark, hvis det er det, man ønsker. Vil man i stedet hellere giftes med sin udenlandske kærlighed i et andet land – måske deres hjemland eller et land, der betyder noget særligt for jer, er der også nogle ting, man skal være opmærksom på.

Her gælder der nemlig også nogle særlige regler for at få dokumenterne, der beviser, at man er gift, godkendt i Danmark. Det er derfor en god idé at begynde at sætte sig ind i reglerne for familiesammenføring i Danmark i god tid, inden man håber på, at det kan træde i kraft.

Man skal have penge nok for at blive familiesammenført

En af de regler for familiesammenføring, som man skal være opmærksom på, er, at der er krav om, at man skal kunne stille en bankgaranti på 100.000 kr. for at få tilladelse til familiesammenføring. Derudover er der også nogle sagsomkostninger i forbindelse med, at sagen om familiesammenføring skal behandles.

Det kan derfor for nogle være nødvendigt at spare lidt op, inden en familiesammenføring er muligt. Det kan være lettere for nogle end for andre at få sparet det nødvendige beløb op. Har man f.eks. egen virksomhed kan det både gå godt og dårligt. Vil man gerne have, at det går bedre for ens virksomhed, kan det dog være en god idé at sørge for seo på virksomhedens hjemmeside.

 

Held og lykke med din udenlandske kærlighed

Har man fundet den eneste ene, skal man dog nok komme igennem de udfordringer, man støder på – sammen. Man kan hjælpe hinanden med at sætte sig ind i alle reglerne for familiesammenføring i Danmark – og man kan sammen opsøge hjælp til at forstå det, man ikke har helt styr på. To hjerner tænker måske bedre end en.

Samtidig kan man hjælpe hinanden med at finde gode måde at tjene nok penge på eller lede efter andre jobs, der giver bedre indtjening. Hvis man tror på, at kærligheden overvinder alt, skal man nok komme igennem det hele – selv, når det ser lidt sort ud.

Til sidst er der ikke så meget andet at sige end: tillykke med din udenlandske kærlighed og held og lykke med familiesammenføringen og det liv, I forhåbentlig kan få sammen i Danmark, når I er kommet gennem alle reglerne, og der er kommet styr på det hele.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere