Nike Air Force 1 i kærlighedssprog

Udgivet 24.12.2022 | Senest redigeret 16.12.2022 | Artiklen indeholder ads

Er man kærester og har man været det længe, kan man have brug for at minde sig selv om, hvordan man holder forholdet ved lige. For over tid bliver kærligheden hverdag, og vi glemmer at pleje det. Derfor kommer her en påmindelse om, hvordan man kan holde gang i kærligheden i et forhold, hvor det hele er blevet grå hverdag.

 

De fem kærlighedssprog

Hvis man ikke allerede kender sin partners kærlighedssprog, bør man uden tvivl tage en snak om det. For kender man den andens kærlighedssprog, kan man hurtigt og nemt gør små ting, som giver sin partner følelsen af at være elsket. De fem kærlighedssprog er: gaver, tid, anerkendende ord, fysisk berøring og tjenester. Alle mennesker kan godt forstå de fem og kan egentlig også føle sig elsket og værdsat ved flere eller alle kærlighedssprog. Alligevel har de fleste som udgangspunkt et primært og et sekundært kærlighedssprog. Derudover kan de opdeles i modtager- og afsendersprog. For det kærlighedssprog man af natur giver, er ikke nødvendigvis det samme, som den man nemmest tager imod. I denne tekst vil der blive fokuseret på, hvordan du kan få din partner til at føle sig elsket, ud fra hans eller hendes kærlighedssprog.

 

Som tidligere nævnt, kan man naturligvis godt sætte pris på flere forskellige kærlighedssprog. Men de primære er den måde, som så at sige ”går renest ind”. Ofte bliver kærlighedssprogene tolket enormt konkret, og man tænker ofte meget stort om de enkelte gestusser. Men i virkeligheden er kærlighedssprog en vej til at kunne give hverdagsglæde i et forhold, som bliver lidt gråt i gråt.

 

Gaver som kærlighedssprog

Vi vil nu prøve at dykke ned i, hvordan man kan gribe det an, hvis ens partner har gaver som primært kærlighedssprog. Ofte vil mennesker, som har dette kærlighedssprog, have svært ved at give udtryk for det. Det skyldes, at dette sprog klinger en smule grådigt. Men mennesker, som gerne vil have gaver for at føle sig elsket, behøver at få et par nye Nike Air Force 1 hver uge, for at være glad og tilfreds. Selvom vedkommende formentlig vil sætte meget pris på et par Nike Air Force 1, så er det ikke, fordi personen ønsker store og dyre gaver. I stedet for at give et par Nike Air Force 1, kan man i stedet fordele én gave ud, så man i stedet får flere små. Hvis man siger at et par Nike Air Force 1 koster 1000 kroner. Så kan man i stedet overveje at finde fem gaver til 200 kroner, som man kan give lidt oftere. På den måde for ens partner altså ikke kun glæden ved at åbne sine Nike Air Force 1, men får i stedet fem gange lov til at opleve den glæde.

 

Mange gange behøver det at give gaver heller ikke handle om penge. For mennesker med kærlighedssproget gaver, handler det om, at gaverne er et billede på at partneren har tænkt på én, nok til at give en gave. Man kunne også skifte Nike Air Force 1 ud med et buket markblomster, som man selv har plukket, et billede man selv har lavet eller en billig souvenir fra ferien. Alting behøver altså ikke være i størrelsen men Nike Air Force 1, før det har betydning. Lige netop på dette område, er mennesker med gaver som kærlighedssprog netop mere taknemmelige for mindre ting.

 

Mennesker med andre kærlighedssprog, vil måske netop have brug for en gave, som eksempelvis Nike Air Force 1, før det fik en større betydning. Ikke fordi de er mere utaknemmelige, men fordi deres kærlighedssprog ikke umiddelbart tolker gaver som en kærlighedserklæring.

 

Er ens partners kærlighedssprog altså gaver, bør man ikke nødvendigvis blive ruineret ved at købe Nike Air Force 1 hver anden uge. Nej. Overvej i stedet at skifte et par Nike Air Force 1 ud med flere mindre gaver, så din partner kan få lov til at få mange små glæder. Og så tænk på at din partner ikke ”bare” ser gaver, som noget der skal koste mange penge. Nej gaver er små ting, som du giver, fordi du har tænk på ham eller hende, mens du ikke var sammen med dem. Gaverne er altså små kærlighedserklæringer, som minder vedkommende om, at du elsker ham eller hende.

 

De andre kærlighedssprog

På samme måde kan de fire resterende kærlighedssprog også deles op, så det ikke kun er store gestusser, der er noget værd. Indenfor de fire andre kategorier er der også noget, som kan vurderes til at være ”Nike Air Force 1”. Altså noget som kan være en stor gestus, eller som kan deles op i flere mindre. Når en mand frier til sin kæreste, vil der formentlig være en lang række anerkendende ord. Men de mange ord kan også gives i mindre størrelser gennem et langt liv sammen. Man kan minde sin partner om, at han eller hun er smuk. Man kan rose for aftensmaden eller hvor gode de er til at tale med mennesker. Mulighederne er mange, og de skal selvfølgelig komme fra et ærligt hjerte, på samme måde som at gaver skal komme, fordi man faktisk har tænkt på vedkommende. Nike Air Force 1 betyder ikke noget, hvis de bare bliver leveret, uden omtanke. Kærligheden bag er bærende. Den måde du udtrykker den på, skal bare ramme modtageren bedst muligt. Man gør det altså nemmere for sig selv og sin partner, hvis man lærer hinandens kærlighedssprog, så man ikke giver Nike Air Force 1 forgæves, eller så man ikke værdsætter sin partner, på den måde de bedst forstår.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere