Når kærligheden gør ondt

Udgivet 23.06.2022 | Senest redigeret 23.06.2022 | Artiklen indeholder ads

Alle der har oplevet at være forelskede i både kortere og længere perioder ved hvilken slags følelsesmæssig rutsjebanetur det kan være, især i starten af forholdet. Romantisk kærlighed er både fyldt med euforiske perioder, hvor man er dybt lykkelig med sin udkårne og det føles som om man kan gøre alt, men også mørkere følelser som jalousi og intenst afsavn, hvis man slår op med sin kæreste. Læs mere her om hvad man kan gøre, når kærligheden gør ondt – det er nemlig vigtigt at få talt om sådanne ting i tide.

En intens fysisk og psykisk oplevelse

Som sagt er et romantisk kærlighedsforhold både en meget intens fysisk og psykisk oplevelse. Man kan føle at man går rundt på en lyserød sky, når alt går godt, men når det allermindste går skidt, kan man ende helt nede i kulkælderen uanset hvor rationel man ellers har følt sig før man blev kærester. Når kærligheden går ondt, hvis man for eksempel slår op eller – endnu værre – hvis ens parter er en utro, vil man højst sandsynligt blive helt ødelagt.

Dette giver god mening, da hjernen og kroppen har tilknyttet så mange gode følelser til denne person og idet den anden person ikke længere gengælder følelserne, vil man føle et meget intens afsavn. De fleste mennesker har brug for flere måneder eller år for at komme sig over et brud, mens andre måske aldrig helt kommer sig over det. Hvis man har oplevet utroskab kan de dårlige minder om den person måske endda helt tage overhånd, så man glemmer de bedre perioder i det forhold.

Prioritér dig selv

Hvis man har oplevet et brud, er det ekstremt vigtigt at prioritere ens eget mentale helbred. Det kan man for eksempel gøre ved at gå til psykolog, hvor man sammen med en professionel kan reflektere over forholdet og undersøge de følelser, der er tilknyttet til ens ekskæreste. Det kan anbefales at gå til psykolog i tiden efter bruddet, så man ikke går rundt med mørke tanker i alt for lang, som måske kan manifestere sig på en ubehagelig måde.

Hvis man for eksempel bor i Odense, er det mest anbefalelsesværdig at man finder en lokal psykolog odense, der kan hjælpe en med blandt andet stress og angst, hvilket nogle gange kan være tæt forbundet med romantisk kærlighed. Ved at gå til en lokal psykolog behøver man ikke at rejse langt for at tage sine aftaler og man har hjælp lige ved hånden.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere