Kan man finde drømmekæresten på Camino Francés? Hør en romantisk historie

Udgivet 24.05.2022 | Senest redigeret 24.05.2022 | Artiklen indeholder ads

Har du hørt om Camino Francés? Mange søger kærligheden på alverdens dating apps nu til dags, men en fantastisk måde at finde sin partner på er ved at tage ud at rejse. Vi er netop hjemvendt fra Den Franske Camino, hvor man møder folk fra hele verden. Her kan du både støde ind i triste og smukke historier fra nogle af alle de andre pilgrimme man møder på farten.

Vi har efterladt et stykke af vores egne hjerter nede på den forunderlige vandrerute, der er omkring 800 kilometer lang. For at gå direkte til den romantiske historie, så møder vi et ældre par på en café. Manden er tydeligvis irsk, da både hans brandy og accenten afslører ham. Kvinden snakker også med en tyk accent, men det viser sig, at hun er fra Norge, og næsten slår over i samme danske sprog som vi sidder og snakker.

Det viser sig, at det ældre par, der er i starten af 60’erne mødte hinanden for fem år siden på lige netop denne vandrerute. Sidenhen har de gået fem andre Caminoer. Camino Francés er en del af et kæmpe pilgrimsnetværk, der hedder Camino de Santiago. Den Franske Rute vi var på, er dog klart den mest kendte, og her kommer der folk i alle aldre fra hele verden.

Parret giver os en øl, hvilket nordmænd jo generelt har det med at gøre, men også fordi vi efterhånden havde stødt på dem flere gange. Vi møder dem igen i byen Pamplona, der er kendt for at slippe tyre løs i gaderne. Det viser sig, at manden havde været nede på knæ og friet kort efter vores møde med dem på caféen.

Pilgrimme har det med at samles i flokker, når de når frem til byerne de skal sove i. Vi løber hele Pamplona rundt for at finde en champagne at poppe, hvilket var umuligt, da de tager deres siesta meget seriøs i Spanien. Vi finder heldigvis en brandy til ieren, og ender med at holde en kæmpe fest.

Hvis du har svært ved at møde nye mennesker hjemme i det grå Danmark, og godt kunne trænge til at komme lidt ud, ja så er Caminoen måske der, hvor din næste rejse skal gå hen. Det er ikke oplagt til at date, men rigtig mange finder venner for livet, og nogle er også heldige at finde deres sjælefrænde.

Vi har efterhånden vandret en del Caminoer, og vandret hele Camino Francés to gange. Begge gange har vi oplevet, at der er nogle der har fundet en kæreste fra et helt andet land, og sågar en hel anden del af verden.

Vi tænkte, at vi lige ville dele denne yderst smukke historie med jer. Inden du sider og tænker, at nu skal jeg bare på scoretur på Caminoen, så skal du lige overveje den tanke en gang mere. Ruten er fuld af forskellige folk, der går ruten af diverse grunde. Derfor kan man finde nogle utrolig smukke historier, men mange går også ruten for at reflektere over noget stort i deres liv.

Man vandrer ofte 30 kilometer om dagen. Folk har ikke meget skiftetøj med, og enten har man sure vandrestøvler eller er fedtet helt ind i solcreme. Det er umiddelbart ikke nogen god setting for en god date, men man ser tilgengæld folk som de er, når de blotter sig selv uden makeup, og uden for deres comfort zone.

Derfor ser man også gang på gang disse smukke historier. Så Caminoen er umiddelbart et forfærdelig sted at tage på en date, men et helt fantastisk sted at finde kærligheden. Her på redaktionen skriver vi om alle mulige kærlighedsberetninger. Vi synes ikke, at du skulle snyde for at kende til denne mulighed, når kærligheden jo står øverst på så manges ønskeliste.

Lyder Caminoen ikke som noget for dig? 800 kilometer er noget af en udfordring, men man kan dog sagtens nøjes med at gå dele af vandreruten, hvis det alligevel har vakt din interesse. Her anbefales det, at man enten går i starten eller slutningen af ruten, da det ellers kan være lidt svært at falde ind i det sociale med de andre pilgrimme.

Alles Caminoer er dog forskellige, og der er ikke noget, der er rigtigt og forkert. Det samme gør sig gældende, når du skal ud at finde din drømmekæreste. Hvis du ikke fandt svaret på dine spørgsmål i denne artikel, så frygt ej. Vi skriver en masse artikler om, hvordan du kan finde din udkårne. Måske kunne det være via nogle af alle vores datinganbefalinger.

Hvis du scroller ned i bunden af vores hjemmeside, kan du hurtigt finde en masse gode forslag til, hvordan du kommer i kontakt med andre mennesker online. Er du rejselysten efter denne beretning, ja så kan du eventuelt hoppe ind på caminoking.dk og læse meget mere om de forskellige vandreruter, man kan finde i pilgrimsnetværket Camino de Santiago.

Vi ønsker dig alt held og lykke med at finde kærligheden. Tak fordi du læste med, og ha’ en rigtig dejlig dag.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere