Hvordan tuner man sin bil?

Udgivet 10.04.2022 | Senest redigeret 07.04.2022 | Artiklen indeholder ads

Er du en som holder af en bil der er suppleret med en god mængde af hestekræfter og også elsker at pleje din bil? Så kunne det være en ide, at tune din bil. Du kan nemlig nemt opgradere din bil ved at tune den, hvilket kan være med til forbedre din bils køreegenskaber. Hvis du overvejer at give din bil et ekstra pift ved selv at tune den, så læs med videre i denne tekst og find den bedste løsning der passer bedst til dine og din bils behov.

Det kan tuning gøre for din bil

Tuning af bil har mange fordele. Eksempelvis, er der en form for tuning der kaldes for chiptuning. Kort sagt kan chiptuning ændre en bils motorstyring. Chiptuning har den fordel, at den kan forøge din bils hestekræfter helt op til mellem ti til fyrre procent. Dette er super lækkert, hvis man er en person som elsker en motor der har ekstra krudt i sig. Man kan altså sige, at chiptuning kan være med til at give din bil mere power og på den måde være med til at optimere fremtidige køreoplevelser.

Overordnet set kan tuning af bil lede til bedre performance som du virkelig kan mærke i kroppen når du er ude og køre. Bilen vil nemlig føles meget lettere at køre i. Det vil nærmest føles som at flyde hen ad vejen, hvilket også vil gøre køreturen meget sjovere.

Tune selv din bil

Tuning af bil kan sagtens foregå derhjemme. Det er nemlig muligt at tune sin egen bil og dermed ændre på dens motor. Dette kan man gøre ved hjælp af en metode, der kaldes for Racechip eller Boks tuning. Hvilket er en forholdsvis nem måde at tune sin bil på. Man kan nemlig helt selv gøre det ved først, at man investerer i en ekstern tuningsboks, der i dette tilfælde kaldes for Racechip. Herefter skal denne tuningsboks monteres i motorrummet.

Boks tuning er altså en meget nem og smart plug and play løsning, som kan ændre på motorens kraft og give bilen de ekstra hestekræfter der mangles. En kæmpe fordel ved tuning af bil med denne metode er, at hvis man gerne vil fjerne den ekstra motorkraft igen, er det så som bare at fjerne tuningsboksen igen fra motorrummet.

Andre måder man kan gøre det derhjemme på

Udover bokstuning der er en super nem hjælp til tuning af din bil, så er der også to andre super nemme metoder, som du kan benytte til at tune din bil derhjemme. Disse kaldes for APR og Unitonic. Du kan nemt tune din bil ved hjælp af disse metoder, blot ved at forbinde deres kabler til din bils OBD stik, nemmere bliver det altså ikke.

Hver af formene har hver deres fordele. Eksempelvis har den fordel at have et indbygget diagnostikkabel, som kan gavne din bil på bedste vis. APR har været så smarte at udvikle en mobile enhed, der kan plugges til OBD-stikket. Denne enhed har den kæmpe fordel at give dig mulighed for at skifte mellem forskellige tuning-programmer.

Der findes altså rigtige mange gode hjemmeløsninger til tuning af bil derhjemme. Det kan være svært at finde rundt i, men uanset hvad er der hjælp at finde. Læs mere om tuning af biler her og find det bedste match til dig.

Professionel hjælp til tuning af bil

Udover at der findes en masse gode hjemmeløsninger til tuning af biler, så findes der altså og god professionel hjælp til tuning af bil. Denne form for tuning tilbyder Ecotune, som er specialister i chiptuning af biler. Ecotune benytter sig af chiptuning produkter, der er lavet specielt til din bilmodel. Ecotune giver dig valget mellem tre forskellige tuningstyper. De har inddelt dem således, at deres første valg stage et tuning, er tuning hvor der sker en ECU opgradering af bilen.

Deres anden type stage to tuning, er tuning hvor bilens hardware bliver ændret. Til slut tilbyder de det de har kaldt for stage tre tuning, som er tuning hvor der sker en komplet opgradering af bilens system. Hver type har deres fordele og ulemper, derfor er det en god ide at tænke over hvilken slags tuning af sin bil man ønsker inden man kaster sig ud i for meget.

Andre ideer til dig der gerne vil pimpe din bil op

Udover chiptuning af biler, finder der mange lækre tiltag som man kan benytte sig af til at pleje sin bil. Disse tiltag kan være med til at opgradere kørekvaliteten. Noget som måske kan fange en bilelskers interesse er en lækker undervogn. Med en undervogn sænker du nemlig din bil, hvilket kan være med til at give den et nyt look. Der er mange forskellige løsninger og muligheder hvis man gerne vil sænke sin bil eller lign.

Man kan blandt andet gøre det selv ved at investere i et sænkningssæt. Der er dog også muligheder fra alt mellem gevindundervogn til støddæmpere. For eksempel kan supplering af en gevindundervogn til din bil gøre så at din bil, bliver bedre til at køre i alt slags vejr samt på ujævnt terræn. Læs mere om Gevindundervogne her.

 

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere