Gode råd til et velfungerende forhold

Udgivet 01.02.2022 | Senest redigeret 01.02.2022 | Artiklen indeholder ads

Er du også på jagt efter den perfekte kæreste og et velfungerende forhold? Så er du bestemt ikke den eneste! I øjeblikket har diverse datingapps vokseværk, og dette kunne tyde på, at der kommer flere og flere på datingmarkedet klar til at finde den eneste ene. Men ét er at finde den helt rette, noget andet er finde en, man kan opbygge et velfungerende forhold sammen med. Du kender det måske fra tidligere forhold, hvor kemien sådan set var der, men forholdet var måske ikke altid det bedste, når I endelig fik lov til at bruge længere tid sammen med hinanden. Hvordan et godt og vedvarende forhold ser ud, er meget forskelligt afhængig af, hvem du spørger. Men i grove træk gælder det naturligvis om, at man har respekt for sin partner og forstår at give vedkommende plads, når der er brug for det. Et forhold skal, som så meget andet, holdes ved lige og plejes. Som kærestepar vil man unægtelig opleve både op- og nedture, og det gælder her om at finde en balance, hvor I begge to føler jer komfortable.

I det følgende har vi samlet et par gode råd til, hvorledes du kan få et velfungerende forhold op og køre med din kæreste. Hav dog in mente, at vores gode råd er generelle, og at I som par selv er eksperterne på, hvad der fungerer for jer. Der findes nemlig ikke to forhold, der er ens, og derfor bør man altid have sit eget forhold in mente, når man er på jagt efter de guldkorn, der måske kan være med til at gøre et forhold endnu bedre og mere velfungerende.

Kommunikation er altafgørende

Først og fremmest er kommunikation et vigtigt element i ethvert forhold, og som kærestepar bør man altid sikre sig den gode og velfungerende kommunikation. Dette kommer nok næppe som et chok for nogen, men det er alligevel vigtigt at huske på. Tit og ofte kan de største udfordringer og problematikker blandt par komme på baggrund af misforståelser og dårlig kommunikation. Dette kan eksempelvis gøre sig gældende i sammenhænge, hvor man bliver vred eller ked af det over partnerens adfærd eller ord. Får man ikke gjort sin partner opmærksom på sine følelser i en sådan sammenhæng, kan det skabe en negativ atmosfære omkring jer, der kan være svær at slippe af med igen.

Kommunikation er dog lige så vigtig i livets små hverdagssammenhænge, hvad end det er på indkøbsturen, til en fest eller noget helt tredje. Det er altså alt i alt essentielt for et velfungerende forhold, at man som kærester holder hinanden opdateret omkring alt fra sårede følelser, til hvem der skal handle ind dagen efter. Jo færre misforståelser og jo bedre kommunikation der er, jo bedre et forhold vil man automatisk få.

Giv plads til hinanden

Et andet godt råd herfra er at give plads til hinanden. Nogle gange kan vi fokusere en hel del på, hvordan vi er forskellige fra hinanden. Hvordan vi agerer forskelligt, og hvordan vi snakker og føler forskelligt. Her er det uhyre vigtigt, at vi i stedet for at fokusere på disse forskelligheder som noget negativt, også kan se det positive i, at vi ikke alle bare er en tro kopi af hinanden. I stedet for at bekymre dig over, at din partner måske ikke interesserer sig for præcis de samme ting, som du gør, eller måske ikke bryder sig om at gå til lige så mange fester, som du selv ynder at deltage i, så tag det i stedet som et faktum, at I er forskellige på nogle punkter. Kan man give plads til, at den anden har nogle andre interesser og andre behov, end man selv har, så er man altså rigtig godt på vej til et stærkt og holdbart forhold.

Skab gode minder sammen

Vi vil i denne artikel også råde de danske kærestepar til at sætte tid af i kalenderen til at lave ting, der skaber gode minder for jer begge. Dette kunne eksempelvis være en sjov oplevelse, et hotelophold eller noget helt tredje. Ethvert forhold er på den ene eller anden måde bygget op af gode oplevelser, man kan mindes sammen, og sørger man for skabe plads til disse minder, ja, så har man altså et forhold, der er solidt funderet på gode oplevelser. Det er altid skønt at kunne tænke tilbage til en gang, hvor I som par brugte tid med hinanden og måske var ude for noget sjovt. Det vil nemlig altid være minderne, man sidder tilbage med, når alt kommer til alt. I et forhold, hvor tingene måske er gået lidt i stå, og hvor I ikke længere føler, I har tiden til at opleve ting sammen, er det vigtigt, at I alligevel gør jeres bedste for at prioritere de gode oplevelser sammen med hinanden.

Når det bare ikke skulle være jer to

Nogle gange ender man til et punkt i et forhold, hvor det går op for én, at forholdet ikke længere kan fungere. Måske har I benyttet jer af de ovenstående gode råd men kan ikke komme videre fra de udfordringer, der gør det svært at bevare forholdet, som det er. I sådanne tilfælde er det naturligvis vigtigt ikke at dvæle for meget i et forhold, der ganske enkelt ikke fungerer. Det kan dog mange gange være svært at se i øjnene – særligt hvis der skulle være nogle følelser i klemme mellem jer. Her kan et afsluttet forhold komme til at ende i deciderede kærestesorger for mindst én af parterne, og det kan være svært at komme ud af disse sorger igen. En person man har brugt så meget tid med, er ikke længere en del af den hverdag, man sammen havde planlagt. Sorgen, der medfølger et brud på et forhold, kan være så altoverskyggende for nogle, at de har brug for hjælp ude fra. Her kan psykologhjælp til kærestesorger eksempelvis være en fantastisk støtte i en svær tid. Her vil du kunne få muligheden for at snakke ud om det, der er svært og på samme tid gå fra en psykologsamtale med de nødvendige værktøjer, der skal til, for at du kan få det bedre og således få en normal hverdag op og køre igen.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere