Gode råd: Flyt sammen med kæresten

Udgivet 10.03.2022 | Senest redigeret 11.03.2022 | Artiklen indeholder ads

En af det større beslutninger i jeres forhold, måske en af de største? I har længe snakket om at flytte sammen. Men det skræmmer jer også lidt, for hvad kan man forvente. Så længe i bliver enige om en masse ting, og I har snakket alt i gennem, så skal det hele nok gå godt. Hvis i stadig er i tvivl, så har vi samlet en lang række gode råd til hvordan hele forløbet kan gavne jer, og hvordan i skal tilgå situationen bedst muligt.

1.      Hvilke forventninger har I lagt jer?

To personer, som nu skal bo under samme tag. Med måske vidt forskellige forventninger, derfor er det essentielt at I får afstemt hinandens tanker om ideen at flytte sammen. Specielt hvis miljøet for den ene fuldstændig ændrer og, samtidig med den anden part er i sine vante omgivelser. Det kræver en del af klimatisering til alle de nye indtryk. Få snakket om det, og lagt en god plan. Hvad skal der ske i fremtiden. Men husk at nyde hinandens selskab, det er derfor i har taget valget at flytte under samme tag.

2.      Gå på kompromis

I skal gøre jeg klar, for din gamle lænestol passer sikkert ikke ind hos kæresten, ej heller ikke de lyserøde gardiner. Den store gaming-stol, eller de hjemmesyede puder til sofaen. Ofte handler et forhold om og gå på kompromis, det samme gælder når i skal flytte sammen. Undgå en masse unødvendige konflikter og snak med jeres partner om i begge skal huske at kunne gå på kompromis. Noget for noget. Giver du lov til kæresten at tage noget med, får du helt sikkert også noget tilbage den anden vej. 

3.      Lav et fælles hjem

Kæresten eller dig selv, i går begge meget op i indretning og derfor er det ekstremt vigtigt der er en råd tråd i jeres hjem. Det er slet ikke sikkert i er enige, men at i får et fælles hjem er rigtig vigtigt i et parforhold. Få et overblik over jeres møbler, inventar osv. Det kan være i har nogle ting der passer endnu bedre sammen i jeres fælles hjem! Et nyt pust til de fire vægge. Udvælg de flotteste, de nyeste og bedst i stand genstande. Hvad holder længst, og hvad vil i sætte størst pris på.

4.      Fællesøkonomi eller separat

En af de mest oplagte fordele ved at flytte sammen er, at i nu kan dele de fælles udgifter og bruge differencen sjovere og klogere. Mange opretter en fælles konto hvor der hver måned indbetales et fast beløb til f.eks. husleje. Det kan også være internet, varme, TV-pakke og meget mere. Sæt jer ned og kig på det sammen og lig et budget og stadig have jeres egen konto ved siden af. Det er i hvert fald smart, det første stykke tid at give hinanden plads til stadig at være jer selv. Det hele skal ikke altid være så solidarisk selvom i flytter sammen og danner par.

5.      Få styr på forsikringer

De praktiske ting hober op, og her skal man virkelig holde tungen lige i munden. Forsikringer er der nok af, og dem skal i selvfølgelig også have styr på når i flytter sammen. Der er ingen grund til at betale til to forskellige indbo forsikringer, det er dyrt og dumt. Igen er det planlægningen der er nøglen til succes, er det smartere at indgå i en og samme selskab, så få ringet og skiftet hurtigst muligt. Lav en aftjekningsliste over hvad I skal nå, så har i det store overblik.

6.      Læg en flytteplan

Overordnet set kan det være meget uoverskueligt at flytte, derfor er det en god idé at lægge en flytteplan med kæresten inden i går alt for hårdt til værks. Hvordan skal de praktiske ting ordnes, hvem står for hvad og hvornår skal det gøres. Der er ingen grund til at løbe ind i hinanden på dumme tidspunkter. Det skal være en god oplevelse at flytte sammen, ligesom at i skal kunne kommunikere gnidningsfrit. Specielt hvis i står for flytterodet selv er det enormt givende at have planlagt alt inden i går i gang. Undgå skænderier og dårlige stunder. Nyd hinandens selskab selv under pressede situationer.

7.      Vælg et professionelt flyttefirma

For at gøre det nemt for jer selv, så vil det rigtig valg være at benytte et professionelt flyttefirma når i skal flytte sammen med kæresten. Alt vil blive taget hånd om, selv nedpakningen kan i få såfremt i ønsker det. Vælg det rigtige firma, undersøg jeres muligheder. Et kompetent flyttefirma kan afhjælpe det mest flyttestress. Store, stærke og skarpe flyttemænd kan tage jeres tunge sofa op til 4. sal, alt mens i kun har været gode til at give flyttefirmaet de informationer de har brug for. Har i mulighed for det, så vælg et lokalt firma. Ofte har de den største erfaring på området. Ellers så gå med de store firmaer, de har eksisteret længe og har de bedste udstyr hvilket tiltrækker de bedste flyttefolk.

Alt i alt, så er der mange ting man skal tage stilling til inden man flytter sammen med kæresten. Vi håber med vores gode råd, at i er godt udrustet til de kommende udfordringer sammen i jeres fælles hjem. Økonomi, boligindretning og generel god stemning, det ønsker alle og derfor er det vigtigt i går på kompromis når der er brug for det. Held og lykke med at flytte sammen med kæresten! Drømme kæresten er fundet, det sammen er jeres nye hjem.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere