God vin styrker dit parforhold

I aften skal du have en date med din nye flirt, som kommer forbi til aftensmad for første gang. Du er lidt nervøs, og du har lavet god mad med stearinlys på bordet.

Udgivet 10.01.2022 | Senest redigeret 05.01.2022 |

Hun kommer i sin nye pæne kjole, du trækker en rødvin op og hælder den op i et glas hende. I smager på den. Men en ærgrelse svumler i din mave. Uheldigvis smager rødvinen af bitter drue. Du ved, at du har fejlet – og på den anden side af bordet prøver din flirt at skjule, at det her er en ret dårlig vin.

Hun er venlig, hun siger, at hun kan lide den, men du kan mærke, at dette var ikke givende for en god aften.

 

Hele denne fejltagelse startede nede i Supermarkedet

 

For at forstå, hvor det gik galt, skal vi nogle timer tilbage i tiden.

 

Kender du det med, at du står nede i Supermarkedet og prøver at finde en god flaske rødvin eller hvidvin på hylderne, som forhåbentligt er bedre end det sidste sprøjt, du uheldigvis kom hjem med?

Du har sikkert netop downloadet en ny fed vin-app, der kan scanne etiketten, så du føler dig nu helt sikker på, at denne gang kommer du ikke hjem med en rødvin, der ikke kan drikkes. Du føler dig klædt på nu til at tage det rigtige vinvalg – denne gang kan det ikke gå galt.

 

Du vurderede – sammen med app’en og en ret flot etiket – at lige præcis denne her vin er ret god og perfekt til i aften, hvor din nye flirt kommer på besøg for første gang.

 

Problemet er bare – at du aner ikke, om rødvinen er god. Det er ligesom at købe bil uden at have prøvekørt den. Du kører ren blind-kørsel på en utrolig vigtig aften. Og det er første skridt mod en potentiel virkelig skidt aften.

 

Så hvad kan du lære af denne historie?

 

Gode råd før du vælger vin

 

Vi har her samlet et par gode råd til, hvordan du som tommelfinger-regel altid får en god vinaften:

 

  1. For det første må du lære, at du aldrig må vælge en rødvin eller hvidvin ud fra dine følelser eller ”den har en pæn etiket”.

 

  1. For det andet skal du aldrig vælge en rødvin eller hvidvin til en speciel dag, som du ikke selv har smagt før – eller i det mindste har fået en god anbefaling af.

 

  1. Vin-apps er gode til at få et fingerpeg, men de er usikre, og det er ikke vinkendere, der bruger disse apps, så ratings kan være meget upræcise.

Og så er spørgsmålet, hvordan knækker du nødden med ovenstående udfordringer?

 

Spørg dig frem

 

En god idé kan være at spørge dig frem hos en vinkender. Hvis du ikke kender nogle, så start med at gå ned i din lokale lille vinbutik, som har et stort specialkendskab til de gode vine. Han eller hun kan helt sikkert give dig et godt bud på, hvad du skal servere til din næste date.

 

Eneste ulempe med disse vinbutikker er, at det hurtigt kan blive ret dyrt. Med kvalitet og god service kommer også en lidt dyrere vin. Men det kan helt sikkert være forfriskende at få inputs til, hvordan du undgår at ødelægge din næste datenight.

Et vinabonnement er din ven i nøden

 

Der er i dag også mulighed for at få tilsendt fantastiske rødvine eller hvidvine direkte til din dør, som der meget stor garanti for, at du vil kunne lide. Dette kaldes et vinabonnement og bliver leveret hver måned til din dør – ofte med gratis fragt og inden binding, så du kun skal betale for de dejlige dråber i den tid, du ønsker det. Dråber der med garanti passer til de flestes smage.

 

Og nu tænker du så nok: Jamen risikerer jeg ikke at drukne i vin med et vinabonnement?

 

Bare rolig – de fleste steder kan du vælge helt ned til to rødvine eller hvidvine om måneden, som kommer direkte med posten til din dør.

 

De fleste kunder hos vinabonnementer er glade kunder, da firmaerne har specialiseret sig i at finde de rigtige gode og dyre rødvine og hvidvine, som er på tilbud hos de store leverandører. Hertil kommer så, at vinabonnements-firmaerne får så store partier hjem, at de som minimum halverer prisen pr. flaske, som gør, at du kan få de gode dyre flasker ud til dig til supermarkeds-pris.

 

Så udover at prisen på et vinabonnement pr. måned kan matche dine indkøb nede i Supermarkedet, så får du også altid en ekstra gevinst med i pakken: Selve oplevelsen af at pakke dine rødvine og hvidvine op af æsken og blive overrasket – ligesom et kinderæg.

Med de fleste vinabonnementer kommer også en god og spændende beskrivelse af hver vin, som du og din flirt kan hygge dig med at læse op for hinanden, når I sidder i stearinlysets skær og spiser den gode mad og drikker den gode vin.

 

Så for at komme helt tilbage til din første datenight – med et bedre vinafsæt:

 

Din date kommer ind ad døren, du tager hendes jakkn og byder hende velkommen. På bordet står en flot indpakket forseglet vinkasse, som I sammen åbner op. Inden i kassen ligger der to anmeldelser af de to rødvine flot indhyllet i træuld. Du åbner den ene rødvin, mens hun læser den sjove anmeldelse af vinen. I griner og I drikker forventningsfuldt den gode rødvin. I bliver begge positivt opstemt; vinen er fantastisk, og aftenen er reddet.

Så for at opsummere de glædelige fordele ved et vinabonnement

 

  1. Det er let at bestille et vinabonnement – det eneste det kræver er, at du vælger mellem antal flasker per måned, og hvilken slags vin du ønsker. Du kan oftest kombinere flere typer vin, såsom hvidvin, rødvin og rosévin.
  2. Alle vinene er prøvesmagt og bedømt ud fra eksperter, som udelukkende er til for, at din datenight bliver en success. Du er derfor ret sikker på at få en god vin, der ikke skuffer.
  3. Det er ofte billigere end at købe den samme vin nede i en specialbutik, da vinabonnements-firmaerne køber rigtig mange vine ind på én gang og derved får rabat. En rabat, som så sendes direkte videre til dig som vinabonnements-kunde.
  4. Du får altid en sjov oplevelse, når du åbner kassen – ligesom et kinderæg. Følelsen af at blive overrasket over denne måneds vine er helt unik.
  5. Og det bedste af det hele – du kan også give et vinabonnement som gave i form af et gavekort. Så hvis din date bliver til en kæreste, så ved du, hvad du kan give hende til hendes næste fødselsdag. Total Win-Win.
Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere