Fordelene ved en fagforening

Udgivet 07.07.2022 | Senest redigeret 07.07.2022 | Artiklen indeholder ads

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange fordele ved at være medlem af en fagforening. En fagforening kan hjælpe dig med at finde et job, forbedre dine arbejdsforhold og sikre dig en bedre løn. Fagforeningerne har også indflydelse på politiske beslutninger, der kan have betydning for dit arbejdsliv. Du kan også få rådgivning og vejledning om forskellige emner, der berører dit arbejdsliv. Derudover kan du møde andre mennesker, der har de samme interesser som dig, og du kan deltage i aktiviteter sammen med andre medlemmer. Læs mere om fordelene ved at være medlem af en fagforening her.

Derfor skal du vælge at være medlem af en fagforening

Når man er medlem af en fagforening, så er man typisk dækket ind i forhold til forskellige ting. Dette kan eksempelvis være, hvis man bliver bliver uretmæssigt fyret eller ens ansættelsesaftale bliver misligholdt. Her vil en fagforening typisk have mulighed for, at sætte ind og støtte juridisk og professionelt. Derudover er det også ofte sådan, at hvis man har problemer på sin arbejdsplads, så kan fagforeningen også hjælpe med at finde en løsning på problemet – uden at det behøver at koste noget ekstra. Det er en god idé, at være medlem både A-kasse og fagforening så er man dækket optimalt ind. A-kassen hjælper dig f.eks. hvis du bliver ledig, og sikrer, at du fortsat har et økonomisk grundlag ved et udbetale dagpenge.

Hvem kan være medlem af en fagforening?

For at kunne være medlem af en fagforening skal man opfylde nogle bestemte krav. For det første er det mest hensigtsmæssigt, at være medlem af den fagforening, som dækker den branche, som man er ansat i. Det betyder, at hvis man eksempelvis er lærer, så kan man ikke være medlem af en fagforening for it-ansatte. For det andet skal man have et dansk cpr-nummer og et NemID. Endeligt skal man være myndig, hvilket vil sige 18 år eller derover. Når man har opfyldt disse krav, kan man melde sig ind i en fagforening via hjemmesiden eller telefonisk.

En fagforening kan hjælpe dig videre

En fagforening kan også hjælpe dig med at komme videre. De fleste fagforeninger har et netværk, som du kan bruge til at finde nye jobmuligheder. I dette netværk vil du typisk kunne møde andre jobsøgende, med samme baggrund som dig, men også virksomheder og firmaer, der søger nye ansatte. Derudover kan de også hjælpe dig med at forberede dig til jobsamtalen, så du er bedre rustet til at få det job, du gerne vil have. Endelig kan de også hjælpe dig med at forhandle din løn, så du får den bedst mulige løn.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere