Find venskaber og kærlighed for livet på efterskolen

Udgivet 20.03.2022 | Senest redigeret 05.04.2022 | Artiklen indeholder ads

En efterskole er så meget mere end blot en anden slags skole. For selvom det til alle tider er det faglige og læringen, der er i fokus gennem de mange fag, så er der meget mere at komme efter på en efterskole.

Her får det unge menneske for alvor og måske for første gang mulighed for at prøve at stå på egne ben og leve et selvstændigt liv løsrevet fra forældrene. Det er sundt og kan føre til en opblomstring og et mere ansvarligt ungt menneske.

Forbind det faglige med det sociale

Efterskolen formår dog på flere områder også at forbinde det faglige med det sociale. Det betyder, at de mange aktiviteter skaber bånd for livet, og derfor er det stedet for venskaber, der varer ved og en kærlighed, hvis gnist der ikke brænder ud de næste mange år.

Mange unge mennesker finder således nye venner og endda en kæreste, mens de er afsted på efterskole, og derfor er det også en tid, hvor man lærer at tage sig af andre, at drage omsorg, at samarbejde og i det hele taget at udvise en god holdånd. Med så mange mennesker omkring sig skal man nemlig kunne rumme hinandens forskelligheder.

VGIE, en springgymnastik efterskole

Mange efterskoler har et tema i fokus. Det kan for eksempel være sport og gymnastik, som det gør sig gældende på VGIE springgymnastik efterskole. Men flere steder kan du finde andre muligheder, når du gerne vil ind det sted, der stemmer bedst overnes med dine interesseområder.

Det kan for eksempel være, at du er vild med dyr, at du brænder for naturen, eller at du ikke kan forestille dig en hverdag uden musik.

Uanset hvad, så findes der et sted for dig – og banker dit hjerte for den aktive hverdag, bør du tage et kig på en springgymnastik efterskole.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere