Få forholdet til at fungere

Udgivet 23.06.2022 | Senest redigeret 23.06.2022 | Artiklen indeholder ads

For at få et forhold til at holde, kræver det at alle parter, vil forholdet det bedste. Det kræver arbejde og tålmodighed. Når du ved at dit forhold er værd at kæmpe for, er det med at holde fokus og tænke på, hvordan dig og din partner, bedst kan arbejde sammen for at få det bedst mulige forhold. Kærlighed kan være en kompliceret ting, men det er også derfor, at det er værd at kæmpe for et forhold, du gerne vil være i.

Professionel hjælp

Hvis dig og din partner har svært ved at udtrykke jeres følelser, tanker og behov, kan det være en god ide at søge hjælp fra en psykolog.

Sammen kan I snakke om det, som går jer på, og en psykolog kan gøre det nemmere for jer at kommunikere åbent og ærligt. I kan for eksempel tage til parterapi København, hvor i gennem forløb, kan komme tættere og tættere på, hvad det er, som ikke fungerer for jer. Når du benytter en psykolog, er det vigtigt at være helt åben, og sige alt det du føler. På den måde er det nemmere bearbejde, det som skal bearbejdes.

Hold fast i spontanitet

Det kan være nemt at falde ind i et forhold, som bare kører i baggrunden. Passivitet kan være enden til på et forhold, hvis det ikke bliver stoppet. Det er selvfølgelig okay ikke at svæve på en lyserød sky hele tiden, men det er vigtigt, at forholdet ikke bliver for kedelig og passivt.

Sørg derfor for at komplementere din partner, tage dem med på dates og gør små betænksomme ting for dem. På den måde kan du vise, at du stadig er hundrede procent vild med dem. Sammen kan I tilføje noget mere spontanitet og sjov til jeres forhold.

Vær ærlig overfor dig selv

Selvom det kan være komfortabelt at blive i et forhold, som ikke fungerer, er det vigtigt at huske, at nogle forhold bare ikke holder. Derfor er det vigtigt for dig, at du indrømmer overfor dig selv og din partner, hvis du ikke længere nyder at være i forholdet.

Hvis du føler at du har kæmpet i lang tid, og du er ved at løbe tør for viljekraft, er det okay at afslutte forholdet, mens legen er god. Det er altid bedst at snakke om tingene, og det kan gøre dit tankemylder og bekymringer meget bedre.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere