Få drømmeforholdet med heste

Udgivet 24.08.2022 | Senest redigeret 24.08.2022 | Artiklen indeholder ads

Min mand og jeg har været sammen i 12 år og er blevet velsignet med 2 børn, som i skrivende stund er 5 og 7 år. Selvom vi har et dejligt og kærligt forhold, så kan jeg ikke afvise at der ikke er gået lidt hverdag og leverpostej i den. Med to børn, fuldtidsjob, husholdning osv, så kan det være vanskeligt at prioritere kærligheden og have det overskud man gerne vil have til hinanden. Vi blev rigtig gode til at smide os på sofaen og pludselig var vi fanget i en ond cirkel af manglende overskud, lidt ekstra kilo og et tiltagende behov for at ligge på sofaen. 


Både min mand og jeg var meget aktive før vi fik børn og indimellem savner jeg også at vi har noget fælles at lave. Enten bare ham og mig eller os alle sammen. Det hele går lidt op i pligter og praktikaliteter.

En aften satte vi os ned og tog en lang snak. En snak om hvad vi savnede og hvad vi ønskede at ændre i vores hverdag. derudover snakkede vi også en del om mulige løsninger. Vi nedfældede en list over ting vi savnede, og jeg tænker at mange kan nikke genkendende til flere af punkterne:

 • mere energi og overskud

 • en stærkere krop

 • en slankere krop

 • mere motion i hverdagen

 • mere kvalitetstid med min familie

 • mere mental ro

 • mere god samvittighed

 • mere fokus på hinanden og kærestetid

Vi snakkede meget længe om mulige løsninger, med det var svært at finde noget der favnede alle vores ønsker og som også virkede motiverende. Det som tændte min mand tændte ikke rigtig mig og omvendt. Lige pludselig fik min mand den geniale ide at vi da kunne kombinere ridning og cykling.


Min mand har før i tiden kørt en del mountainbike og jeg red før vi fik børn. Jeg har længe savnet at have heste i mit liv, så det tog ikke min mand mange sekunder at overtale mig.

Vi købte en meget sød familiehest som vores unger også kan ride på og til nøds også kan give min mand en lille skridttur, dog foretrækker han jernhesten.


tre gange om ugen tager vi i skoven, jeg på hesten om min mand på hans mountainbike. Min mand er selvstændig og jeg har mulighed for at arbejde hjemmefra, hvilket betyder at vi kan nyde disse stunder sammen inden børnene skal hentes.


Vi elsker tosomheden og at tage på eventyr og udforske nye steder i skoven. Her efter 3 måneder er fordelene svære ikke at få øje på:

 • kiloene røg

 • vi fik mere energi

 • vi snakker mere og bedre sammen

 • min sparsomme fritid bliver brugt på noget der giver mening for mig og min familie og ikke bare en dum skærm med ligegyldigt indhold

 • mere selvtillid for mit vedkommende

En anden ting der også er godt ved en hest, det er at den skal passes hver dag. så selvom det regner og motivationen er ikke eksisterende, så er der ikke noget der hedder at springe en dag over. Men lige så snart jeg står i stalden, duften af hest møder mig, den hyggelige og beroligende lyd af heste der står og gumler hø og den bløde og varme mule der ønsker mig velkommen, så forsvinder alt stress og negativitet og sofaen er det sidste jeg savner.


Jeg er også blevet et meget gladere menneske og føler mig mere i balance med mig selv, hvilket selvfølgelig smitter af på min mand og mine børn.

Jeg vil dog understrege vigtigheden af at sørge for at hesten har det godt og er i balance og fungerer i kroppen.Havde en periode på et par uger hvor min hest føltes skæv i kroppen, gik på to spor, gik krydsgalop eller bukkede når vi skulle galopere. Hun havde ikke den samme arbejdsglæde og jeg lagde mærke til at det virkede som om at hun havde ondt i nakken og at hun var begyndt at tabe bagbenene. dette påvirkede selvfølgelig også mig rigtig meget, for udover min mand, så er in hest blevet min bedste ven og jeg kan mærke at jeg er blevet et bedre menneske og kone.

Jeg fik anbefalet Freja Flensburg – Fysiurgisk hesteterapeut og hestemassør. Freja Flensburg dækker det meste af Sjælland og fandt hurtigt en tid til min hest. Freja Flensburg er super dygtig og kompetent. Hun var meget lyttende samtidig med at hun gik hele hesten igennem, for som hun sagde: “venstre ørespids hænger jo sammen med højre bagben”, så hele hendes tilgang er meget holistisk.

Hun benyttede sig af lidt forskellige teknikker til min hest:

 • gangartsanalyse

 • palpation af blødvævet

 • hestemassage

 • fysioterapi

 • bindevævsløsning /fasciarelease

 • løsning og afspænding af muskulatur

 • mobilisering af kæbeled og SI-leddet

 • udstrækning og smidiggørende øvelser 

 • hestemassage

Freja Flensburg fandt lidt forskelligt på min hest, men heldigvis ikke noget alvorligt. Her er hvad hun fandt og fixede:

 • stramt kæbeled

 • stram omkring bækkenet

 • dysfunktion i SI-led

 • stramt bindevæv i sadellejet

 • spændt muskulatur omkring brystben og brystslynge

Umiddelbart kan det godt lyde af meget, men som Freja også så fint forklarede, så hænger det hele jo sammen, og når hesten ikke fungerer optimalt i bagparten, så kommer den nemt til at hænge på forparten hvilket igen forplanter sig i kæben.


Vi snakkede også en del om hvad jeg selv kan gøre i hverdagen, både af øvelser men også hvad jeg bør fokusere på når jeg rider. Hun anbefalede også noget der hedder propriotræning som jeg synes lyder rigtig sjovt, både for mig og hesten, så det var også dejligt med lidt inspiration til hvad jeg kan lave.

Det vigtigste er, at min hest er dejlig blød og smidig i sin krop og vi kan igen komme ud på nogle dejlige ture med min mand.
Så hvis du går med overvejelserne om at investere i en hest, så vil jeg bare sige “gør det”! og sørg for at have en hestemassør eller en fysiurgisk hesteterapeut som Freja Flensburg på sidelinjen. Det kan forebygge mange skader

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere