Et forhold med en iværksætter

Udgivet 10.03.2022 | Senest redigeret 10.03.2022 | Artiklen indeholder ads

Her vil jeg sætte lidt ord på det at være i et forhold med en iværksætter. Det er både tanker, men også råd. Altså et indlæg til både dem, som blot kunne være interesseret i menet, men også dem som måske allerede er i et forhold med en iværksætter. Jeg er selv iværksætter. Jeg driver en række forskellige sider, nogle mindre end andre og åbner løbende flere. Der er nok at se til. Nogen elsker det, andre hader det.

Der arbejdes meget og ustruktureret

En iværksætter arbejder meget. I hvert fald ofte. Samtidig er arbejdstiderne meget ustruktureret. Det kan de i hvert fald være. Der vil ofte være noget arbejde som lige skal ordes midt om aftenen, når filmen kører eller et vigtigt opkald som skal tages på vej ud af døren. Og det er ikke altid, at det kan udskydes på samme måde, som med et “normalt” arbejde. Det kan være en potentiel kunde, som står til at skulle vælge iværksætteren eller en anden virksomhed. Derfor kan det være et super vigtigt opkald, som bare ikke kan udskydes. Det skal man som iværksætter og vedkommende i et par med en kunne affine sig med. Selvfølgelig skal der være en balance i det, det er klart, alt med måde, men der vil bare være flere ting, som ikke lige kan udskydes.

Iværksætterens tanker kan flyve

Du sidder måske til middag med familien, din kæreste er med. Pludselig bliver vedkommende fjern. Ikke nødvendigvis af nogle negative årsager. Ikke for at være tarvelig. Ikke for at stoppe med at lytte med til fortællingen omkring bordet, men af helt andre årsager. Iværksætterens tanker flyver. Måske er det på regninger, måske er det på ideer, måske noget helt tredje. For en iværksætter har virkelig mange arbejdshatte på i sin dagligdag. Samtidig betyder virksomheden rigtig meget for iværksætteren, derfor kan tankerne let flyve hurtigt og tungt væk. Det er ikke i ond mening. Tværtimod. Men når man dater en iværksætter er dette helt sikkert noget, som man skal både arbejde på sammen, men nok også affinde sig med. Det er selvfølgelig helt individuelt, hvor meget tankerne vil flyve, men de vil helt sikkert gøre det i en vis grad. Det er altså vigtigt at kunne acceptere.

De dårlige dage og stress kan gå udover dig

Ligesom hvis du dater en, som er på hård diæt, som gør man har let til at blive lidt hurtigere sur. Det samme gælder for en iværksætter. Dette gælder selvfølgelig alle mennesker. Alle mennesker kan være kort for hovedet, når de er presset eller har dårlige dage, så dette punkt kunne i virkeligheden gælde for alle. Dog vil jeg mene, at iværksætteren ofte vil have flere dårlige dage. Måske ikke dårlige, men pressede. De vil i højere grad være stressede. Dette er dog en livsstil, som de selv har valgt, hvorfor de ikke kan brokke sig. Dog vælger man jo også at være i par med en iværksætter, så man bør måske indstille sig lidt på dette. Hermed ikke sagt, at iværksætteren må være en idiot, det giver sig selv, men an må nok indse, at en iværksætter til tider kan være lidt kortere for hovedet.

Hvordan håndterer iværksætteren bedst et forhold?

Først og fremmest. Lad vær med at blive iværksætter, hvis du ikke kan håndtere pres, eller hvis det ikke er noget du brænder bare lidt for. For brænder du slet ikke for det, så brænder du ud. Og brænder man ikke for det, så bliver man hurtigere stresset og det går hurtigere udover ens enten eksisterende eller kommende partner. Spørg derfor dig selv, før du bliver iværksætter, kan du klare dette? Samtidig skal du spørge dig selv, kan du klare flere projekter? Jeg driver eksempelvis et web og SEO bureau og har en del sider ved siden af. Nu er i gang med at lave en nyt projekt i form at et Online SEO kursus. Her spurgte jeg mig selv. Kan jeg godt flere projekter? Dertil var svaret åbenlyst ja.

Men kan man godt håndtere det, så skal man samtidig kunne tage en dyb indånding de hårde dage. Det er ikke din partners job at bære dit stress og dårlige dage. Selvfølgelig kan man godt søge støtte, men det skal gøres ordentligt. Det er dit valg at blive iværksætter. Ikke nogen andres. Derfor skal det heller ikke gå udover andre. Dette er selvfølgelig langt lettere skrevet end gjort og man vil du også opleve pressede og hårde dage, hvor man er kort for hovedet, men lad det gå så lidt udover andre som overhovedet muligt.

 

Du er i et forhold og vil gerne hoppe ud i iværksætteri

Dette er vigtigt at snakke om inden man hopper ud i det. Meget vigtigt! Er i et sted, hvor jeres forhold kan bære det? Er det okay, at i ses mindre? Det kan selvfølgelig også være, at du ikke behøver arbejde så meget, dog er der ofte langt mere arbejde end man tror, da man har alverdens hatte på. Derfor tænker jeg, at det er vigtigt at forventningsafstemme. Da jeg gik i gang med mit SEO kursus hvor der skulle laves rigtig meget materiale, så spurgte jeg også, hvad min partner tænkte til dette? For jeg ville jo arbejde en del mere. Særligt i mens selve kurset skulle laves. Det blev forventningsafstemt, da vi ville se hinanden mindre og jeg ville komme træt hjem om aftenen. Vi fandt frem til en god løsning, så vi fortsat forblev glade.

Det var lidt tanker om et forhold til en iværksætter. Måske endda også lidt råd. Håber så mange som muligt kan bruge dem til noget brugbart.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere