Den største investering i jeres forhold

Udgivet 09.05.2022 | Senest redigeret 09.05.2022 | Artiklen indeholder ads

I har været sammen i flere år efterhånden. Det hele kører på skinner, og I skal til at tage en af de største beslutninger nogensinde. Ikke kun økonomisk men også generelt i jeres forhold, både for fremtiden og nu. Hus og lejlighed er på dagsordenen. Familien er forøget. Kæresten er gravid I skal ud at købe et sted i alle kan bo samtidig. Der er en masse ting man skal tage stilling til inden man foretager det her køb. Det har vi prøvet at samle i denne artikel, for at jeres forhold ikke skal tage en drejning i den forkerte retning.

De kloge valg økonomisk

Har man ikke helt styr på de økonomiske forhold endnu, er det en virkelig god idé at snakke med sin bankrådgiver. Her kan du hente alle de råd, og anbefalinger der kan hjælpe jer på vej til det helt rigtige valg. Er der en af jer der har en stærkere økonomi en den anden? Vil det give mening at det kun er en af jer der foretager købet? Det vigtigste her er, at i har gjort jer en masse overvejelser for fremtiden. Det økonomiske aspekt har nemlig en kæmpe betydning for, om det hele vil fungere i dagligdagen og jeres generelle forhold.

Ejendomsmægleren

Selvom der i nutidens boligmarkedet, sælges ekstremt mange boliger igennem selvsalg, ses der selvfølgelig stadig benyttes af de klassiske ejendomsmæglere. Man kan enten henvende sig til den lokale, eller en af de større organisationer. Om man ønsker at sælge eller købe, så skal man for sit eget bedste undersøge deres forhold. Her menes uddannelse succes og andre faktorer. Kig på anmeldelser og find det rette match for dig. Måske i første skal mødes før i kan tage beslutningen om det. Men søger du bolig kan man altid besøge hjemmesider og se deres udvalg. Dog kan det godt være tilfældet at der er skuffesalg at finde personligt, ved at kontakte de ønskede ejendomsmæglere. Så tag gerne en beslutning efter I har taget en vurdering af det større billede.

Har vi valgt det rigtig hus?

I har kigget efter et perfekt match for jer igennem en længere periode, og har endelig fundet et hus der giver mening ifølge jeres ønsker. Det der samtalekøkken som i altid har drømt om er inden for håndsretning. Spørgsmålet er dog herefter, om det er pengene værd. Der er ingen af jer der har noget erfaring indenfor boligmarkedet, konkret i hvordan et hus stand ses. Derfor kan det være en virkelig god idé at tage fat i en byggesagkyndig køberrådgiver, der foretager en vurdering af huset for et lille beløb. Her udarbejdes en kontrolrapport af fejl og mangler, tilstandsrapport mv. Det er en lille del af det samlede budget, men kan på den lange bange give rigtig god mening. Undgå dumme udbedringer, eller få mulighed for ned salg i den nuværende pris.

Kan I gå på kompromis for hinanden?

En af de bedste værktøjer til at få en god oplevelse ved at flytte sammen er evnen til at gå på kompromis. Denne ene foretrækker noget andet. Den gamle lænestol fra mormor, den skal med. Eller det mener det ene part i hvert fald. Men hvorfor tage den diskussion, for måske har du noget du gerne vil have med efter. Alt i alt, er det generelt bare en god idé at undgå konflikter, som kan undviges rigtig nemt ved at gå på kompromis for hinanden. Desuden viser det også man virkelig gerne vil det her forhold for kæresten.              

Planlægning er nøglen til succes

Faktisk gælder det for stort set alt. Planlægning kan være med til at gøre alt meget mere overskueligt. Både for dig som planlægger, men også for dem der skal hjælpe. Især under en flytning fra den ene adresse til den anden. Sæt dig ned sammen med kæresten og tag dig god til hvordan hele forløbet skal foregå. Alt fra nedpakning, til køretider, til dage og kontakt til andre der kan hjælpe jer godt på vej til jeres nye hjem. Praktisk ting kan føre til mange dumme konflikter, og det vil man for guds skyld altid undgå. Måske det en god idé at tildele forskellige opgaver, til hinanden på forskellige tidspunkter. Effektivitet er vigtigt, men det skal også være en fornuftig oplevelse at flytte.

Snak sammen og find hinanden ligheder

forskelligheder, men under samme tag. Kig på hinanden og find et fælles mål at ramme. Skab et hjem hvor i er fælles som familie. Der e intet værre end ikke at føle sig hjemme. Derfor er det vigtigt at man tager hensyn til de forskellige stile i bringer sammen. Få det forkromede overblik over jeres genstande, og bring de ting sammen der giver mening. Det kan være så simpelt at denne ene part ikke har de store ønsker, og derved giver mulighed for, at der kan skabes en fuldstændig rød tråd i hjemmet.

Samler vi det hele kan det konkluderes at tage huskøb og udvidelse af familie kræver en store omtanke. Det er virkelig en beslutning på flere punkter der skal være korrekt taget både gældende for ens fremtid og nuværende situation. Der kan kigges alt på økonomiske forhold, som fejl og mangler på det ønskede hus, generelle overvejelser i forholdet for at det hele fungerer bedst muligt. Det er i hvert fald vejen frem at sætte sig ned sammen planlægge og snakke om alle de ting der følger med huskøb, og eventuelle opstået konflikter.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere