9 gode råd til at træne med kæresten

Udgivet 09.05.2022 | Senest redigeret 09.05.2022 | Artiklen indeholder ads

Tag din bedre halvdel i hånden til en omgang motion og oplev sider af hinanden i aldrig har set før. Her er nogle tips og tricks til hvad man skal være opmærksom på.

1.  Husk at få det bedste ud af hinanden

Vi mennesker er meget forskellige og især når det gælder vores måder at træne på. Nogen elsker at træne i hold og bliver motiveret af hinanden, mens andre ikke synes om at blive observeret når de er presset. På samme måde skal man som par være opmærksom på ikke at overskride hinandens grænser, særligt når det gælder temo og intensitet. Mænd har det med at have en smule mere power i bagagen, hvilket er fint – det skal ikke påvirke troen på dig selv og din egen indsats som kvinde.

2. Tålmodighed

Det kræver tålmodighed at træne med sin partner. Husk at skab nogle behagelige rammer for begge parter, så i kan få det bedste ud af jeres træning sammen. Hvis ikke den ene kan holde sammen tempo er det vigtigt at have tålmodigheden til at vente på den anden, og ikke give udtryk for frustration. Dette kan hurtigt ødelægge en ellers super hyggelig træning.

3. Engagement

Sørg for at have forventningsafstemt. Det sker alt for ofte at man bliver sur på hinanden, fordi den ene mener at yde en større indsats end den anden eller er mere/mindre engagerede i træningen. Overvej derfor hvilken træning der passer bedst til netop jeres humør og behov. Der er ikke nogen grund til at hive sin bedre halvdel ud på et maraton, hvis hans/hendes planer snarere lød på en løbetur til kaffebaren.

4. Alsidig træning (noget alle kan være med på)

Vi har tidligere nævnt at der skal være plads til alle, især når det gælder noget så sundt som en god omgang motion. Når man træner med partneren der måske har mere eller mindre erfaring end dig selv, prøv at overvej nogle øvelser der kan udføres sammen og noget som ikke nødvendigvis kræver samme ydeevne fra begge parter. En løbetur er et godt eksempel. Planlæg på forhånd hvor langt i løber, hvor hurtigt og seriøsiteten af turen. Somme tider kan begge parter godt have lyst til at tilslutte tunnelsynet og give den max gas.

5. Træn udenfor

Ikke alle er lige vant til at stå i et fitnessrum. Det kan være intimiderende at stå i et rum fyldt med andre mennesker, det kan være varmt og har måske nogle forhold der kræver lidt tilvending. Derfor er det en rigtig god og sund ide, at komme udenfor i det danske sommervejr. Kom ud og få det essentielle d-vitamin, se naturen eller find din lokale træningspark. Har man mod på en udfordring, kunne man kombinere løbeturen med en tur i vandet. En tur i koldt vand styrker immunforsvaret og er simpelthen så godt for dit blod. Pak en lille rygsæk med håndklæder og badetøj, og sæt derefter kursen mod et varmt brusebad.

6. Køb en TRX

Total Body Resistance Exercise. Hvis ikke du har hørt om den, så tag et smut ind på Youtube og se hvad det er for en størrelse. TRX’en er steget meget i popularitet blandt folk der kan lide at træne sammen, netop fordi at sværhedsgraden af træningen udelukkende er påvirket af din egen kropsvægt. En ide kunne være at vælge tre forskellige øvelser med din partner og tage pauser på skift. For det ikke skal være nok, kan den også benyttes i hjemmet.

7. Kombinér træning med en oplevelse

Det kan blive noget så kedsommeligt at træne i de samme rammer hele tiden, hvorfor det kan være en fed oplevelse at tage sin kærlighed i hånden, trække i træningstøjet og tage en tur ud i det blå. Der er utallige løbeture der kaster smukke rammer eller sjove settings med i bagagen. Hvis man er til det mere udfordrende og har blod på tanden, kan man med god grund deltage i nogle af de forhindrings/eventyrs race der bliver arrangeret rundt omkring i Danmark. Aldrig har man følt sig så udødelig efter at have afsluttet sådan et løb, som for øvrigt er tiltænkt alle niveauer. Hvis det heller ikke skulle være noget, så kan man altid stå tidligt op og løbe ned til den lokale bager og hente lidt godt til morgenmaden!

8. Husk at tage det sure med det søde

De fleste der har dyrket holdsport kan fortælle at alle kan have en dårlig dag. Nogle gange er det dig selv, andre gange din bedste holdkammerat og såmænd også den man sidst havde regnet med. Af samme grund kan din partner også have en dårlig dag, hvilket især kommer til syne under fysisk pres. Skulle dette være tilfældet, så husk at sætte tempoet ned og tillad at der bliver hyggesnakket lidt mere end normalt.

9. Vigtigst af alt: Nyd hinandens selskab

Hvis ikke det er sjovt at træne, så forgår formålet fuldstændigt. Tag tid til at grine, snakke og bakke hinanden op. Nyd at i får det bedste ud af hinanden som par og gør hinanden bedre, sammen! I vil opleve at i ikke blot bliver mere forelskede men at i såmænd også mere energi gennem dagen. Det er simpelthen så vigtigt at få sig nogle oplevelser sammen, uanset om man har kendt hinanden i mange år eller om man er ganske nyforelsket.

Denne artikel er blevet udviklet af Performance Consult, en SEO-virksomhed beliggende i København. VI tilbyder en gratis og uforpligtigende SEO-analyse af din virksomhed.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere