7 gode råd til din online dating

Udgivet 07.02.2022 | Senest redigeret 09.02.2022 | Artiklen indeholder ads

Kærlighed er noget, som de fleste af os helst ikke vil være foruden. Men parforhold og den kærlighed, der følger med, kommer sjældent af sig selv. I vores del af verden er flere og flere mennesker begyndt at tage sagen i egen hånd, når de beslutter sig for, at de gerne vil i gang med at date. Dating online er ikke nyt fænomen, men denne form for dating har sjældent været mere populær end nu. Har du som millioner af andre også besluttet dig for at gå online i jagten på en god date? Så er du havnet det rette sted. Nedenfor giver vi dig syv gode råd til at finde en god date online.

Vælg den rigtige datingside

Før du kan komme i gang med at lede efter en god date online, skal du selvsagt have oprettet dig på en datingside. Der findes rigtig mange sider dedikeret til dig, der søger en god date, og hvor de fleste af dem henvender sig til alle aldersgruppe og alle typer behov, er der også nogle, som for eksempel specialiserer sig i senior dating eller i højere grad end andre giver dig mulighed for at finde en fling fremfor et reelt forhold. Se eventuelt oversigten over danske datingsider på Datingeksperten.dk, før du endeligt beslutter dig for, hvilken side du vil bruge til din dating online. Start dertil med kun at oprette dig på en enkelt side, så din dating online og jagten på en god date ikke bliver alt for uoverskuelig. Dating online. En god date kan ofte starte med at man skriver med en på nettet.

Brug tid på at skrive din profiltekst

Dating online kræver en fængende profiltekst. Når du har oprettet en profil, anbefaler vi derfor at du sætter god tid af til at skrive teksten. I denne forbindelse er det helt essentielt, at du er ærlig omkring, hvad du søger. Én af de mest almene fejl, som online datere begår, er at skrive, at de ikke ved, hvad de søger, og at de er åbne for lidt af hvert, når dette faktisk langt fra er tilfældet. Hvis du lyver og skriver, at du har det helt fint med et casual forhold eller en enkelt god date, kan du ende med at få følelserne i klemme, når du falder for en person, der ikke kan give dig den stabilitet, som du egentlig er ude efter.

Vælg nogle gode billeder

Det er også vigtigt, at du vælger nogle gode billeder til din profil. Sørg for kun at uploade billeder, som giver et realistisk billede af, hvem du er, og hvordan du ser ud. Undgå billeder der er mere end et par år gamle, og inkorporer gerne mindst ét billede, der viser dig lave noget, som du er glad for. Skriver du for eksempel i din profiltekst, at du elsker at læse, vil det være passende at uploade et billede af dig, hvor du er fordybet i en god bog.

Hold profilen opdateret

Ligesom du bør undgå at lægge billeder op, som er oldgamle, bør du også undgå at have forældet info stående på din profil. Hvis du for eksempel har stående, at du arbejder et vist sted, kan det godt gå hen og blive unødigt akavet, når du må forklare din date, at det er år siden, du skiftede arbejde. Når der sker nogle ændringer i dit liv, skal du sørge for, at din datingprofil reflekterer ændringerne. Så er du nemlig sikker på, at dine potentielle partnere får en klar idé om, hvem du er.

Start samtalen

Måske føler du, at det er svært at tage initiativet, når du online dater. Og du er ikke alene. Mange af os føler os meget sårbare, når vi skriver til en person for første gang. Det er ikke nemt at blotte sig selv og tilkendegive, hvad man søger i livet overfor et helt fremmed menneske. Dog er det vigtigt, at du ikke er alt for bange for at starte samtalen. Der er intet skamfuldt i at vise interesse overfor et andet menneske, og uanset om I ender på en god date eller ej, vil personen du skriver til med garanti blive smigret over, at du viser din interesse.
Når du skriver til en potentiel date for første gang, kan du med fordel forsøge at undgå floskler som “Hvordan går det?” eller “Hvad laver du?”. Brug i stedet lidt tid på at kigge personen profil igennem og find ud af, hvordan du kan skille dig ud fra mængden. Har vedkommende billeder liggende fra en dykkerferie, kan du for eksempel skrive “Vandet ser skønt ud på billede 3! Hvor er det taget henne?”. På denne måde sikrer du, at I allerede fra starten er i gang med at lære hinanden at kende og udveksle jeres interesser.

Hold styr på dine forventninger

Dating online kræver også, at du holder styr på dine forventninger. Sandsynligheden for, at du finder en person, som allerede i profilteksten ser ud til at opfylde alle dine kriterier, er minimal. Der er ikke nogen grund til at tage på dates med personer, som du allerede efter online møderne ved, du ikke er interesseret i. Men du kan ikke lære et menneske at kende ved at chatte online, og derfor kan det være en rigtig god idé at forholde dig åbensindet og af og til også tage nogle chancer. En god date kan ikke forudses, og personen, hvis interesser fuldstændigt adskiller sig fra dine egne, og som langt fra opfylder din tjekliste, kan sagtens ende med at blive personen, som du falder for på sigt.

Hav tålmodighed

Hvis du på førstedagen for din dating online ikke falder over nogen profiler, der virker synderligt interessante, må du endelig ikke fortvivle. Gode ting tager tid, og du kan snildt finde en god date eller mere end en god date, hvis bare du væbner dig med tålmodighed. Der er utvivlsomt utallige mennesker i Danmark, der leder efter sådan én som dig – og rigtig mange af dem har ligesom dig valgt dating online.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere