6 Råd og tips til at bevare parforholdet

Udgivet 30.11.2022 | Senest redigeret 30.11.2022 |

Det at holde et parforhold sundt i længden kan være vanskeligt for rigtig mange par. Efter de første gyldne måneder er overstået og man ikke længere er ‘’nyforelsket’’, så kommer egentlig den rigtige prøve, og man skal på en eller anden måde vende tilbage til sit liv, bare med en partner med sig. Det skal ikke være noget man frygter, man skal derimod se det som en sund udfordring for dig og din partner, at finde ro og fred i jeres forhold. Alt i alt vil et sundt og godt forhold gavne både dig og din partner med øget livskvalitet. Og man må jo heller ikke glemme hvor dejligt det er, at altid have en du kan tale med, spille med eller få en krammer af.

 

Vi kender den lange struggle mange par kan have med at finde ud af hinanden og få deres hverdag til, at fungere med hinanden. Derfor skriver vi i denne artikel om 6 råd, man kan bruge eller skrive bag øret, til måske en tid hvor du eller din partner kunne bruge et godt råd. Man skal lige huske at nævne at der simpelthen ikke findes et perfekt parforhold og vi kæmper alle sammen med hver vores små ting vi skal have styr på hver især.

 

Trivsel

For langt de fleste par, er trivsel en rigtig vigtig faktor for at deres parforhold fungerer optimalt. Faktisk har god trivsel direkte forbindelse mellem både det psykiske og fysiske helbred. Især for forhold med børn er trivsel enormt vigtigt. Børn bliver direkte påvirket af en manglende trivsel fra en eller begge forældre. Børn mærker med det samme når noget er galt og derfor kræver det at man arbejder på at finde en måde begge parter kan trives. Parforhold udvikler sig helt forskelligt og derfor kan trivsel i et forhold hvor parterne bor langt fra hinanden sagtens være en ting der trækker jer ned. Bor man i Vejle kan man eksempelvis aftale med et flyttefirma i Vejle til at sørge for i kan bo sammen.

 

Tilknytning

Især når et barn bliver født, kræver det enormt meget af forældrene. Barnet kan jo ikke klare sig selv og man skal derfor være der og hjælpe barnet med at lære de væsentlige ting. Denne tilknytning barnet får til forældrene kan være altafgørende for hvordan barnets helbred påvirkes. Hvis forældrene er meget omsorgsfulde og følelsesmæssigt til stede, vil barnet få de absolut bedste forhold til at kunne vokse naturligt. Ligesom der blev nævnt længere oppe med at det er rart at have en man kan tale med og få omsorg hvis man er ked af det, så er det enormt vigtigt i et forhold. Det gælder også selvom man ikke har børn. Hvis man giver plads til at begge parter kan vise sin følelser, kan det gavne jer begge to i jeres søgen på trivsel.

 

Kontakt og afstand

Noget af det der virkelig kan ødelægge et rigtig godt forhold er når de er for meget sammen. Det handler om at finde en gylden balance mellem, at kunne være ude med venner eller alene og at være sammen. Man bliver simpelthen træt af hinanden hvis man er for meget sammen. Man går hinanden på nerverne og det kan resultere i at man bliver træt af hinanden. Det er altafgørende at man gør det klar for sin partner, at i skal have plads hver især til at lave hvad i har lyst til en gang imellem. Drengene vil måske ud og se noget fodbold og ikke nødvendigvis vil have damerne med. Samme med hvis pigerne vil ud og spise eller også vil se noget bold. Man må ikke stå i vejen for at din partner vil ud og lave noget, med måde selvfølgelig. Det nytter ikke noget, at din partner konstant er ude hver weekend og kommer sent hjem osv. Vigtigst af alt er kommunikationen her. Tal med hinanden.

 

Nærhed

Hvis man ikke bliver dygtig begge to til det ovenstående, kan det være svært at vise nærhed og være der for hinanden. Når den følelsesmæssige kontakt bliver mindre og mindre, sker det ofte at man tager mere afstand til hinanden.

 

Få lysten tilbage

Det sker ofte når den første forelskelse fase er overstået, at man mister lidt lysten som man eller havde til hinanden i lang tid. Det er helt normalt for langt de fleste parforhold og man skal ikke lade sig skræmme. I mange tilfælde er det jo fordi i begynder at vænne jer til hinanden og lysten skal nok komme naturligt tilbage. Gør den ikke det kan det skyldes mange ting, stress er en af de store syndere og kræver ofte at man får professionel hjælp. Uanset hvor man bor kan man finde hjælp til langt de fleste af disse problemer. Bor man i Aarhus kan man finde en Psykoterapeut Aarhus og få hjælp derigennem.

 

Skab jeres egne ritualer

Et velfungerende parforhold kræver konstant vedligeholdelse, og derfor kan man sammen skabe sine egne ritualer. Dette vil give jer begge to noget i kan lide at enten lave eller se, og vil ofte være noget i glæder jer til hver især. Et godt eksempel er helt enkelt bare, at spørge ind til hinanden dagligt, og høre om der er sket noget spændende på arbejde eller i skolen. Man kan også tage en fridag sammen og lave noget man har savnet sammen. Det kan være enkelte ting som at gå en tur, tage ud og spise, eller tage ud og se noget sammen. Det behøver ikke være mere end bare så, så længe man tager sin partner i hånden så skal det nok gå.

 

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere