5 tips til at få parforholdet til at fungere i en travl hverdag

Udgivet 30.03.2022 | Senest redigeret 31.03.2022 | Artiklen indeholder ads

Et parforhold kræver tid, fokus og hårdt arbejde, hvilket alt for mange desværre glemmer, og det er altså en fejl. Får et parforhold ikke den opmærksomhed, som det fortjener, begynder det nemlig at smuldre, og det kan vi ikke have. Heldigvis er hjælpen nær. I artiklen her får du nemlig 5 tips til, hvordan du kan få et parforhold til at fungere i en travl hverdag.

Man hører ofte, at parforhold opløses med årsagen: Vi følte ikke længere gnisten var der.

At denne årsag gentages igen og igen som begrundelse for forliste parforhold skyldes uden tvivl, at alt for mange ikke har tilstrækkeligt fokus på at bevare gnisten i forholdet.

Gnisten i kærlighedsbålet dør nemlig ud, hvis ikke man engang imellem kommer lidt nyt brænde på.

Hvis du er glad for din kæreste, anbefaler vi derfor, at du af og til tager dig tid til og bruger energi på at smide en kævle på bålet, så du og din kæreste kan følges til den bitre ende.

Vi er helt med på, at det kan være rigtig svært at finde tid og energi til at pleje sit forhold i en travl hverdag, men det er bestemt ikke nogen umulig mission. Det lykkes for en masse andre, så hvorfor skulle det ikke også kunne lykkes for din partner dig – I er jo glade for hinanden, ikke?

Grunden til at vi er så fortrøstningsfulde om, hvorvidt det lykkes, er, at vi i denne artikel disker op med 5 skarpe tips til, hvordan du kan få et parforhold til at fungere trods en travl hverdag.

Disse tips kommer her i vilkårlig rækkefølge.

1)     Vælg de lette, smarte løsninger sommetider

Der er en række gøremål i et menneskes liv, som det er svært at komme udenom. Det være sig eksempelvis oprydning, madlavning, indkøb og rengøring.

Hvis økonomien er til det, vil det være muligt for dig og din partner at få assistance til nogle af disse praktiske gøremål. I vil eksempelvis kunne slippe for at bruge tid på rengøring, hvis I hyrer en fast rengøringshjælp, og medmindre I bor et kæmpe palæ behøver den slags faktisk ikke at koste det hvide ud af øjnene.

Derudover vil I kunne nedskalere den tid i bruger på indkøb ved at abonnere på en måltidskasse, så I hver uge modtager alle de ingredienser, I har brug for, for at lave lækker aftensmad. Via en sådan løsning vil I også spare jer selv fra at skulle bruge energi på at finde ud af, hvad aftensmåltiderne skal bestå af.

Effekten af at afsætte økonomi til at få hjælp med en række af de praktiske opgaver vil uden tvivl være mere tid og overskud til at pleje parforholdet.

2)     Tag en pjækkedag sammen engang imellem

Det er selvfølgelig ikke særligt nobelt eller ærefuldt at pjække fra sit arbejde, men hvis du og din partner generelt er gode, pligtopfyldende medarbejdere, er der altså ikke noget i vejen for, at I en sjælden gang imellem tager en fælles pjækkedag, som I dedikerer til kærestehygge.

Der er mange muligheder i forhold til, hvad I kan bruge den fælles pjækkedag på, men vi vil nok anbefale, at den foregår hjemme i privaten, nu hvor I har løjet jer syge over for jeres respektive chefer.

3)     Prioritér din partner højt

Efter forelskelsen bliver det desværre hverdag før eller siden i et parforhold, og for mange sker der desværre det, at de med tiden kommer til at tage deres partner for givet.

Er dette tilfældet, glemmer man at gøre sig umage i forholdet og yde den ekstra indsats, som er nødvendig for at få et forhold til at fungere.

Et godt råd er derfor, at du altid sørger for at prioritere din partner højt, og at du får taget dig tid til at forkæle ham/hende med begivenheder i ny og næ.

4)     Afsæt faste tidspunkter til kærestehygge

Skemaer er ikke særligt romantiske; det medgiver dig gerne. Skemaer er dog ekstremt effektive, og for travle mennesker kan det være en stor fordel for parforholdets velbefindende, hvis man skemalægger tidspunkter til kærestehygge.

Ta’ en snak med din kæreste om, hvorvidt I kan finde et eller flere faste ugentlige tidspunkter ugentligt, som I kan afsætte til kvalitetstid sammen.

Gør I dette, mindskes risikoen for, at I glider fra hinanden markant, da I hver eneste uge finder stunder, hvor I føler og mærker hinanden, og intet er vigtigere i et forhold end netop dette.

5)     Sørg for at holde ferier sammen

Hvis man elsker sit arbejde som rigtig mange travle menneske gør, hænder det ofte, at man glemmer at holde de ugers ferie, man bør, hvert år.

Dette er uhensigtsmæssigt af flere grunde. Dels er det ikke særligt godt for dit mentale helbred, hvis du aldrig trækker stikket og smækker benene op.

Derudover gavner det ikke ligefrem dit parforhold, hvis du og din partner aldrig tager på ferier sammen. Der findes nemlig ikke noget, der vækker gnisten i et parforhold mere end en hyggelig ferie, hvor man kommer væk fra hverdagens stress og jag og bliver minder om alle de ting og sider, som man faldt for hos sin partner.

Vi håber, at vores tips kan bruges

Vi håber, at ovenstående tips var nyttige, og at de kan hjælpe dig med at holde gnisten i dit parforhold i live, for hvis den dør ud, er det ikke utænkeligt, at du en dag vil fortryde det, for som regel ved man første, hvad man havde, når man mister det.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere