5 tegn på, at dit forhold vil vare evigt

Udgivet 24.11.2022 | Senest redigeret 23.11.2022 | Artiklen indeholder ads

I en verden, hvor så mange forhold synes at gå i vasken efter blot et par måneder, kan det være svært at tro, at varig kærlighed er mulig. Men sandheden er, at der er masser af par derude, som har været sammen i årevis, ja, endda årtier, og som ikke viser tegn på at sætte farten ned. Så hvad er hemmeligheden bag deres succes?

 

Til at begynde med har disse par normalt været sammen i et stykke tid – hvilket betyder, at de har haft tid til at opbygge et stærkt fundament af tillid og gensidig respekt. De kommunikerer åbent og ærligt med hinanden, og de er altid på samme side, når det kommer til vigtige beslutninger. Desuden gør de en indsats for at holde gnisten i live i deres forhold ved jævnligt at gøre ting, der får dem til at føle sig godt tilpas i forhold til at være sammen. Hvis du spekulerer på, om dit forhold har det, der skal til for at holde hele vejen, er her 5 tegn på, at det måske kan det.

1. I er både bedste venner og partnere

At være bedste venner med din partner er et af de vigtigste fundamenter for et stærkt og varigt forhold. Når alt kommer til alt, vælger du at tilbringe dit liv med denne person, så det er vigtigt, at I deler et dybt venskabsbånd. Når I er bedste venner, er I i stand til at være jer selv omkring hinanden uden frygt for at blive dømt eller kritiseret. I kan også stole på hinanden for at få støtte i svære tider. Desuden betyder det at være bedste venner, at I virkelig forstår og værdsætter hinanden. I ved, hvordan hinanden fungerer, og I er altid klar til at lytte til hinanden eller tilbyde en skulder at græde på. Kort sagt er det at være bedste venner nøglen til et lykkeligt og sundt forhold.

2. I kan være jer selv i nærheden af hinanden – uden at det er nødvendigt at foregive noget

At være i et forhold betyder at være sammen med en person, som får dig til at føle dig tilpas nok til at være dig selv. Det kan være let at sætte en facade op over for folk, vi ikke kender godt, eller som vi gerne vil imponere, men de mennesker, der betyder mest i vores liv, bør se os i vores bedste og værste tilstand. Når du er i et sundt forhold, bør du kunne dele dine håb og drømme samt din frygt og tvivl uden at føle dig dømt eller ikke støttet. Din partner bør være en person, som du kan stole på til at løfte dig op, når du har det dårligt, og som vil være ærlig over for dig, når du har brug for at høre lidt hård kærlighed. At være dig selv over for din partner er en vigtig ingrediens i et lykkeligt og sundt forhold.

3. I er i stand til at have svære samtaler uden at være bange for at gå fra hinanden

En af de vigtigste ting i et forhold er kommunikation. Det kan være svært at tale om visse emner, men det er vigtigt at være i stand til at føre disse samtaler. Hvis I er i stand til at have vanskelige samtaler, viser det, at I begge er villige til at arbejde på forholdet, og at I stoler nok på hinanden til at tale om vanskelige emner. Det kan være et tegn på, at I begge er engagerede i forholdet, og at I er villige til at lægge det arbejde i det for at gøre det vellykket. Det kan være svært at have svære samtaler, men det er ofte et godt tegn for forholdets fremtid.

4. I deler de samme værdier og visioner for jeres fælles fremtid

Værdier er de overbevisninger, der styrer vores beslutninger og handlinger. De er kernen i, hvem vi er, og hvad vi står for. Vores værdier præger vores tanker, ord og handlinger. Og de påvirker de beslutninger, vi træffer hver dag. Så det er ikke overraskende, at værdier spiller en vigtig rolle i vores forhold. Når to mennesker deler de samme værdier, er der større sandsynlighed for, at de er enige om vigtige beslutninger i livet. De er også mere tilbøjelige til at støtte og opmuntre hinanden i deres bestræbelser. På den anden side, når to mennesker har forskellige værdier, kan de jævnligt støde sammen. Selv om de respekterer og holder af hinanden, kan deres forskellige verdensopfattelser skabe spændinger og konflikter. Det er derfor, man ofte siger, at fælles værdier er nøglen til et varigt forhold. Hvis man ikke er enige om de ting, der betyder mest, kan det trods alt være svært at holde sammen i det lange løb.

5. I gør regelmæssigt ting, der får hinanden til at føle sig elsket og værdsat.

At føle sig elsket og værdsat er en vigtig del af ethvert forhold. Det er ofte de små ting, der gør den største forskel, f.eks. at sige “tak” eller tage sig tid til at lytte. Derfor er det et godt tegn i et forhold, når du gør disse ting regelmæssigt. Det viser, at du holder af din partner og er villig til at gøre en indsats for at få ham/hende til at føle sig elsket og værdsat. Selvfølgelig er det også vigtigt at have det sjovt og nyde hinandens selskab. Men når du gør ting, der får din partner til at føle sig elsket og værdsat, er det et tegn på, at I er på rette vej.

Læs mere om parforhold og kærlighed på www.guidedbystine.dk.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere