10 tips til at få dit første date-look til at se godt ud

Udgivet 16.11.2022 | Senest redigeret 16.11.2022 | Artiklen indeholder ads

Det er helt naturligt at ville sætte sit bedste fod fremad, når man skal på en første date. Du vil trods alt gerne gøre et godt indtryk! Men nogle gange kan det være svært at finde ud af, hvilket “look” der er det rigtige. Skal du vælge noget afslappet? Eller skal du klæde dig på? Hvor meget er for meget? Her er 10 tips til at hjælpe dig med at se godt ud på din næste første date.

 

1. Det virker måske som en selvfølge, men det er vigtigt at kende dresscoden på det sted, hvor du skal mødes med din date. Der er intet værre end at være overdressed eller underdressed til lejligheden. Hvis du ikke er sikker, er det altid bedre at være forsigtig og klæde dig lidt mere formelt på. Du kan altid tage en jakke eller et tilbehør af, hvis du får det for varmt, men det er svært at tilføje mere tøj, hvis du ikke er forberedt.

2. Komfort er nøglen – Selv om du har den smukkeste kjole i verden på, vil det kunne ses, hvis du ikke føler dig godt tilpas i den. Og at være ubehagelig er det sidste, du ønsker på en første date! Vælg et outfit, der får dig til at føle dig selvsikker og godt tilpas. Du vil blive overrasket over, hvor meget mere attraktivt det gør dig i det lange løb.

3. Sørg for, at dit tøj sidder godt – Dette går hånd i hånd med komfort; hvis dit tøj er for stort eller for lille, vil det være distraherende og gøre det svært at fokusere på noget andet. Få det skræddersyet, hvis det er nødvendigt – det vil være det værd i sidste ende.

4. Hold dine smykker enkle – Du skal ikke overdrive med smykker på en første date; vælg et eller to stykker, der supplerer dit outfit og ikke distraherer fra dit overordnede look. Det samme gælder for makeup – mindre er næsten altid mere!

5. Hold dig til neutrale farver – Generelt er det bedst at undgå ekstremt klare farver eller mønstre på en første date. De kan være overvældende og gøre det svært for din date at fokusere på andet end dit tøj! Hold dig i stedet til mere neutrale toner, der lader din personlighed skinne igennem.

6. Undgå tøj, der er for afslørende – Der er ikke noget galt med at vise lidt hud, men du skal ikke gå for vidt på en første date. Ikke alene vil du føle dig ubehagelig, men det sender også et forkert budskab om, hvilken slags person du er. Gem det spinkle tøj til en anden gang!

7. Sørg for, at dine sko er behagelige – Dette er især vigtigt, hvis du skal gå meget! Intet ødelægger et godt outfit som ømme fødder, så sørg for, at dine sko er komfortable nok til at holde hele aftenen. Bonuspoint, hvis de passer perfekt til dit outfit! 

8. Vær opmærksom på detaljerne – De små ting betyder noget, når det gælder stil; sørg for, at dit hår og dine negle er ordnede, og at der ikke er tydelige pletter eller huller i dit tøj. Disse detaljer kan virke små, men de kan gøre en stor forskel på, hvor velklædt du ser ud i det hele taget.

9. Medbring nogle essentielle ting – Uanset hvor velplanlagt dit outfit er, er der altid mulighed for, at noget kan gå galt. Vær forberedt ved at medbringe et par væsentlige ting, som deodorant, vådservietter, og læbestift. På den måde vil du hurtigt kunne ordne det, hvis der sker noget, uden at ødelægge hele dit look.

10. Slap af og hav det sjovt! – I sidste ende er det vigtigste, at du slapper af og har det sjovt! Hvis du føler dig godt tilpas og har det sjovt, vil det komme højt og tydeligt igennem. Så stress ikke for meget over at få alting “rigtigt”; så længe du føler dig godt tilpas i det, du har på, vil alt andet falde på plads.

 

Forhåbentlig hjælper disse tips med at gøre processen lidt lettere (og måske endda behagelig)! Bare husk: komfort er nøglen, vær opmærksom på detaljerne, og slap af – det skal jo trods alt være sjovt!

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere