10 romantiske film du skal se med kæresten

Udgivet 30.11.2022 | Senest redigeret 29.11.2022 | Artiklen indeholder ads

Romantiske aftener er vigtige at have sammen med kæresten, det er nemlig vigtig at tilbringe tid sammen for at holde et stærkt parforhold, hvor man blive ved med at være glad for hinanden og have intimitet.

 

Igennem tiden er der lavet et hav af romantiske film og de kan ikke alle sammen komme i top 10 over romantiske film, men du kan altid søge anden filminspiration på Filminpiration.dk der er ved at udvikler sig til et af Danmarks største filmsider. Nu til listen over de 10 bedste romantiske film.

The Notebook

Dette bliver altid taget frem som en af de mest romantiske film nogensinde, og er også en film med op og nedture i det romantiske forhold som filmen handler. En gammel mand fortæller en romantisk historie for en gammel dame på et plejehjem om to unge mennesker der bliver forelsket. Filmen handler derfor om de to unge mennesker, men kulminere i slutningen af film og så har jeg ikke sagt for meget.

How to lose a guy in 10 days

Her er der tale om en lidt mere romantisk komedie, hvor tårerne triller knapt så meget. Der er dog stadig masser af romantik, som tager udgangspunkt i et ellers kynisk væddemål der går ud på at få en fyr til at slå op efter 10 dage. Det viser sig dog ikke helt at være så nemt at udføre i virkeligheden.

Dear John

Nu vender vi tilbage til en af de mere følelsesladet romantiske film mellem en soldat og en ung pige der tilfældigt møder hinanden. Vi følger deres forhold over tid og ser hvordan de er helt forelsket i hinanden, men der kommer komplikationer i vejen der betyder at de alligevel bliver forhindret i at være sammen.

Love Actually

Love Actually har alt hvad en romantisk film skal have. Den følger mange forskellige romantiske situationer, der er masser af komedie og sjove episoder i filmen der fortæller mange forskellige kærlighedshistorier frem mod juleaften i England. Det bliver ikke bare hevet frem som en af de mest romantiske film nogensinde, men også en af de bedste julefilm nogensinde.

 

I de bærende roller i denne film er også store engelske filmstjerner som Hugh Grant, Keira Knightley, Liam Neeson og Emma Thompson, hvilket kun gør den bedre.

Notting Hill

Vi tager lige endnu en film med Hugh Grant i hovedrollen, for han er nok kongen af romantisk britiske film og både Love Actually og Notting Hill er klasseeksempler på dette.

 

I denne film spiller han en knapt så succesfuld boghandler, der ved et tilfælde møder en stor amerikansk filmstjerne der er i England for at indspille en film. Han ved ikke hvem hun er, og på tilfældigvis ender de med at date mens hun er i England. Det giver anledning til mange sjove situationer med den akavet og kiksede boghandler rolle Hugh Grant spiller i denne film.

P. S. I Love You

Denne romantiske film er på mange måde en lidt anderledes af slagsen, den handler om en enke der er blevet det i en alt for tidlig alder, men hendes mand har lavet en særlig række af beskeder og gøremål til hende efter hans død. Alt sammen er det et forsøg på at hjælp hende med at komme videre i livet og leve det selvom det bliver uden ham.

Skønheden og Udyret

Skønheden og Udyret er en noget utraditionel romantisk film, da det helt tydeligt er et eventyr og dermed ikke romantisk i den forstand at man direkte relatere til det. Men har du ikke set den Skønheden og Udyret film der er lavet i levende live, så skal du se den, for det er et helt vidunderligt magisk og romantisk eventyr der bliver opstillet, hvor tegnefilmen slet ikke kan måle sig hermed stemningsmæssigt.

Mamma Mia

Mamma Mia er også en meget romantisk film og så er det en film man bliver super glad af at se. Det er en musical film med de mange populære sange fra ABBA, og det gør den kun endnu bedre at alle disse kendte sange optræder i filmen. Er du til romantik og musical, så er dette helt sikkert en film du skal tage med på date night.

La La Land

Endnu en musical film med Ryan Gosling og Emma Stone i hovedrollerne der tager på en romantisk rutschebanetur i denne Hollywood inspireret filmhistorie med masser af musik og dans. De mødes og forelsker sig i hinanden mens de begge forfølger deres drømme i Hollywood.

Elsker dig for evigt

Lad os lukke listen med en dansk romantisk filmklassiker i form af Elsker dig for evigt, med stjerner som Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie-Kaas, Sonja Richter og Paprika Steen. En ellers blomstrende forhold ender tragisk da manden bliver kørt ned og lam fra hals og ned. Det medfører diverse komplicerede situationer mellem de involverede parter og filmen kommer stærkt omkring kærlighed, utroskab, skilsmisse osv.

Det er en film der ikke er for sarte sjæle, men også en dansk film du bør have set. Har du ikke set den, så er det en god film at se med din kæreste på en romantisk aften og så kan man være i hinandens arme selvom man skulle fælde en tårer.

 

Nu har du fået 10 filmforslag til en romantisk filmaften med kæresten, hvis du lige vil sætte prikken over i’et på sådan en romantisk film aften med kæresten, så sørger du også for en buket blomster og god flaske vin med snacks til hyggen.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere