Take away med kæresten: Hvad skal vi vælge?

Udgivet 09.05.2022 | Senest redigeret 09.05.2022 | Artiklen indeholder ads

Tiden er knap, og lysten til at lave aftensmad er der overhovedet ikke. Desuden er I heller ikke helt skarpe på madlavningsfronten, og vælger derfor i stedet en fredag aften at bestille mad ude fra. Benene er smidt op på sofaen, og der er fundet en god film frem. I hygge og tiden er ved at være til at I skal finde ud af hvad i gerne vil have. I denne artikel kommer vi en ind alt mellem himmel og jord. For om man er til de lidt mere usunde spise eller det efterhånden meget populære salater og diverse, så er der ekstremt mange muligheder at vælge.

Burger

Den her kommer i enorm mange udgaver. For mange er det en go-to, for det er svært at ødelægge en burger. Men, hvilken slags skal man have. Har i været ude og rocke den lokale bar dagen før, og tømmermænd på sit højeste, så er McDonalds det klassiske valg. Masser salt og andet man har brug for når man er lagt ned. Dog kan det godt være man søger de lidt mere skarpe, dem hvor der er kælet mere for detaljen. Prisniveauet højere, men madoplevelsen bedre. Lækkert bacon fra fritgående grise, eller et kød fra Sashi kød fra verdens bedste producent. Burgeren er i hvert fald en sikker vej mod at tilfredsstille dine smagsløg.

Thailandsk

Fra de varmere himmelstrøg. Og lidt mere gang i krydderierne og spice end de fleste andre madvalg man kan gøre. En faktisk enormt populær spise herhjemme. Få alt fra Papaya salat, Penang eller andre wokretter. Thailandsk mad er kendt for at være virkelig balanceret. Noget som de fleste har svært ved at efterligne, hvorfor det er et virkelig godt take away valg. Er man mange er der desuden mange gode muligheder, for at bestille mindre forskellige retter og lave en slags fællesspisning hvor man deler. Her kan hygge virkelig forøges.

Traditionel dansk mad

Efterhånden som andre udenlandske take away muligheder tager overvejer, ses der en tendens til, at de danske traditionelle retter forglemmes. Det en skam, for der er mange steder hvor man kan bestille noget så fantastisk som stegt flæsk. Eller smørrebrød. En hurtig men virkelig god oplevelse, i alt fra sild, til pølse og andre pålægger. I nyere tid bliver meget af det her opgraderet. Større, flottere og andre smagskombination lavet på lokalt bagt rugbrød. Er man til de helt tunge skyts, så er der mulighed for at bestille flæskestegsbrugere fyldt med rødkål, syltede agurker og andet. Og måske det mest bemærkelsesværdige. Brunsovs i store mængder.

Pizza

Indiskutabelt en af de mest populære ting der bestilles fra restauranter rundt omkring i verden. Og også her hjemme i Danmark. Pizza findes i mange former, og kan laves i mange forskellige kvaliteter. Har man lyst til en af helt grisede nede fra lokale grillbar skal man ikke kigge langt efter et sted hvor man kan bestille hjem til. Derudover er der andre valg som gourmet pizza, og langt mere italienske. Her bruges der ofte andre råvarer og i andre kvaliteter. Få de mere traditionelle pølser, ost og kombinationer man ikke har prøvet før. Specielt hvad vi kalder gourmet pizzaer. Her nytænkes der ofte. Bruges lokale nordiske råvarer eller andet inspireret fra udlandsrejser.

Indisk

Hvem kan ikke lide butter chicken, den her fløjlsbløde, tomatiseret smørfyldt sovs, med helt perfekt kogte tis. En absolut crowdpleaser. Men indiske restauranter har mange flere ting at byde på. Man skal virkelig tage et kig på menuen, og kaste sig ud i noget nyt, hvis man stadig hælder til de klassiske retter som fornævnt. Lam, samosaer – indbagte ting. Indisk mad er meget bred. Her kan der virkelig findes noget yderst velbalancerede smagskombinationer, man ikke finder i sit eget køkken. Udbringning kan findes de fleste steder, så ring efter den lokale restaurant og få take away med kæresten enten i hverdagen eller over weekenden hvor der hygges for alle pengene.

Poke bowl

Det sunde alternativ, der efterhånden er gået hen at blive virkelig populært blandt den danske befolkning. Masser fibre og vitaminer, fra de fint skårede grøntsager og frugter. Rå fisk, fra laks til tun, eller andre proteiner som er blevet varmet. Poke bowl er en smagsoplevelse. Få leveret en masse slags toppings og dressinger, som butikkerne har udviklet Chilli mayo eller Tei Yaki sovs. Der er meget forskelligt at vælge i mellem. Farverig mad er altid lækkert, for man spiser også med øjnene. Og det kan der ikke argumenteres i mod at en poke bowl ikke er.

Sandwich

Et lidt bredere emne. Her kan man fuldstændig få hvad man har lyst til, for der findes absurd mange steder. Og de laver dem alle sammen enten på samme måde, eller helt anderledes. Sandwich kan gøres rigtig simpelt. Skinke og ost og lidt dijon sennep. Hvad med en langtidsbraiseret gris, med en selvlavet chutney på mango? Det vil altså sige de kommer i alle slags afskygninger, og til alle slags smagsløg og de fleste leverer lige til døren. Joe and the juice er nok hvad med tænker på først, når man hører sandwich. Dog kan der også findes flotte udgaver hos slagterne, eller hvad med den lokale pølsevogn hvor de hurtig kan bikse en bøfsandwich sammen til personen der virkelig lige stod og manglede sådan en. Dig og kæresten må efterhånden være sultne, og vi håber I har fået rigeligt med gode ideer nu. Prøv alt fra indisk til traditionel dansk mad.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere