Sådan giver du en mand komplimenter

Vi kender det sikkert alle sammen godt. Du ser en flot og sød mand, og du har sådan lyst til at give ham en kompliment, men hvad dælen skal du lige sige?

Sådan giver du en mand komplimenter
Udgivet 11.01.2021 | Senest redigeret 19.01.2021 |

Hvad siger man overhovedet til en mand? Du er sikkert vant til at give komplimenter til dine veninder, men det er bare anderledes med en mand.

Meget tyder dog på, at mænd generelt ikke får særlig mange komplimenter, så mon ikke du kan finde et, der passer?

I denne artikel guider vi dig til de bedste komplimenter, du kan give en mand, så med sikkerhed vækker hans opmærksomhed og nysgerrighed.

Komplimenterne afhænger af din relation til manden

Selvfølgelig afhænger komplimenterne af din relation til manden. Det er klart, at ikke skal sige: jeg synes, du ser vildt sexet ud, til manden ned i Netto en tirsdag eftermiddag klokken fem.

Det kan sætte ham i meget akavet og pinlig situation.

Ligesom du heller ikke nyder, når en mand råber ’god røv’ efter dig på gaden, vil han næppe nyde, at en vildt fremmed kvinde kommer hen til ham, og siger, at han sexet, når han står og vælger bananer.

Her skal du måske starte lidt mere forsigtigt ud.

Er det derimod din kæreste, som du gerne vil overøse med flotte komplimenter, så kan du egentlig bare give den gas – uden at han føler, at han bliver kvalt i kærlighed og komplimenter.

Her kan du sagtens give ham komplimenter som: du er vildt sexet eller hvor ser du dejlig ud i dag.

Her er vi sikre på, at han nok skal føle sig elsket, og få et ekstra skud selvtillid resten af dagen.

Gode komplimenter til mænd med fokus på det ydre

Når du skal give komplimenter til mænd, der har fokus på det ydre, er der meget du kan fokusere på.

Det kan være hans muskuløse og stærke arme, hans flotte hænder, det søde smil eller hans duft.

Du kan også vælge at være mere specifik og give i kompliment som: hvor ser du godt ud i den bluse eller dit hår sidder virkelig godt i dag.

Skal du rykke ind på det lidt mere sexede territorium, kan du altid give komplimentet: du er virkelig god i sengen eller når du siger eller gør sådan der, så tænder det mig helt vildt.

Du kender det sikkert fra dig selv: hvem har ikke lyst til at vide, at de er gode i sengen?

Det er en kompliment, som mange kan leve længe på, og som sikkert gør ham lidt høj i hatten.

Gode komplimenter til mænd med fokus på det indre

Du kan også vælge give komplimenter til mænd, hvor der er fokus på det bløde indre.

Her kunne du have fokus på, at du synes, han er sjov, og at han altid får dig til at grine ligegyldigt for trist og kedelig en dag, du har haft.

Et kompliment til en mand, der heller aldrig slår helt fejl er: du gør mig tryg eller jeg føler mig meget tryggere, når jeg sammen med det.

Det fleste mænd, kan nemlig godt lide at passe på deres kæreste, og få dem til at føle sig trygge i deres favn.

Hvis du har børn sammen med manden, som du vil give komplimenter, kan du også fortælle mig, at han er en god far, og at du virkelig synes, han gør det godt arbejde med at opdrage jeres fælles børn.

De helt klassiske komplimenter til mænd, som også kommenterer på mandens indre, kunne for eksempel være: du er sød, du er klog, jeg beundrer dig virkelig eller du kan altid blive ved med at imponere mig.

Et helt enkelt kompliment kunne også være: jeg værdsætter dig.

Det altid skønt at få at vide, at du bliver værdsat i en relation, og at den anden person kan mærke alt det du gør, for at personen – i dette tilfælde dig – har det godt.

Sætter din partner for eksempel ekstra meget tid af til jer eller tager han altid opvasken, når I har spist, er det også oplagt af komplimentere på.

komplimenter

Sådan giver du en god kompliment

Når du giver komplimenter til mænd, er det vigtigt, at du kender din modtager.

Hvis du ved, at din modtager hader at få komplimenter på sit udseende, skal du nok ikke lægge ud med, at han ser dejlig ud.

Her kan det være en rigtig god idé at komplimentere på det indre, og så måske snige en lille kommentar ind om, at han også ser dejlig ud i den blå rullekravesweater.

Og så skal du igen have relationen i tankerne. Hvis du for eksempel ønsker at give en kompliment til en mand, som du ikke ønsker romantiske eller seksuelle relationer med, skal du være meget opmærksom på, hvordan det bliver modtaget.

Du kan for eksempel godt sige til din kollega, at den nye frisure klæder ham, men hvis du hver dag kommer med komplimenter på mandens udseende, kan du måske godt komme til at virke romantisk interesseret i ham.

Kort og godt: når du skal give komplimenter til mænd, er det vigtigt, at du kender din modtager, og at du har fokus på relationen til manden.

Held og lykke!

Faglig godkendt af datingekspert