Sådan får du din kæreste til at stoppe med at ryge

Når man dater eller er kæreste med en, der ryger, kan det smage ligesom et askebæger, hver gang man kysser hinanden eller bare er tæt på hinanden.

Udgivet 29.12.2021 | Senest redigeret 29.12.2021 |

Hvis du ikke selv ryger, kan der være endnu større ubehag forbundet med det, fordi smagen og måske også din holdning om at leve sundt, kan være en blokade i forhold til din partner.

Måske er din kæreste godt og grundigt afhængig af at ryge og dermed kan det være svært at få ham til at holde op. Her i artiklen vil vi se lidt nærmere på de muligheder, der er for rygestop, så I igen kan kysse og være tæt på hinanden uden lugten af tobaksrøg samt risikoen for de alvorlige sundhedsmæssige effekter, der er videnskabeligt dokumenteret, der er ved at ryge.

Her vil især slå et slag for, at din kæreste begynder at bruge Din e-cigaret, som et godt alternativ og som en måde at udfase rygningen på.

En e-cigaret er god til rygestop

Måske tænker du meget over, hvordan det påvirker dit forhold, at din kæreste ryger. Her kan det anbefales at vælge din strategi med omhu, så han ikke føler sig stødt eller afvist af dig, selvom du har en meget fin hensigt med det. For selvom du er både smuk og unik, kommer rygningen også langt frem i køen, når din kæreste laver sine prioriteringer i hverdagen.

Det er fordi, at rygning er afhængighedsskabende og gør, at din kæreste craver en cigaret i sin krop, når han ikke får det daglige sug. Men her kan en E-cigaret fra Din E-cigaret være vejen frem, fordi han ikke vil mærke den store forskel.

På denne måde kan han snyde sin hjerne og sin krop til at tro, at han rent faktisk ryger, mens en e-cigaret er mindre sundhedsskadelig og gerne skulle føre til, at han i længden har nemmere ved at holde op med at ryge.

Lok med bryllup

Hvis du går med drømme om at blive hans brud, så ønsker du nok endnu mere, at det hele går op i en højere enhed, også at han ikke kysser dig ved alteret med en grim rygesmag i munden.

Med en e-cigaret kan du lokke ham med, at den også fører til, at I i længden kan blive gift, og så er der lige pludselig en meget stor motivation for at holde op med e-cigaretten som hjælp.

Tal med din om kæreste om rygningens konsekvenser

Tobaksrygning er en af de mest udbredte dødsårsager i Danmark. Hvert år dør 14.000 danskere nemlig på grund af rygning, mens passiv røg er skyld i 300-500 dødsfald årligt. Faktisk dør der over dobbelt så mange danskere af tobaksrelaterede skader som af narkotika, alkohol, mord, selvmord, brand, AIDS og trafikulykker tilsammen.

Det er dog ikke alt. Halvdelen af alle rygere dør nemlig af en sygdom, der enten skyldes eller er forværret af deres rygning. De mange helbredsproblemer medfører, at rygere gennemsnitligt mister 10 år af deres liv.

Har du vanskeligt med at få din kæreste til at stoppe med at ryge, bør I derfor tale om rygningens konsekvenser. Man kommer nemlig ikke udenom, at der er mange konsekvenser forbundet med rygning.

Rigtig mange rygere er bekendt med dette, men ikke alle er vidende om, hvor alvorlige konsekvenserne er. Er din partner ikke klar over, at det kan forkorte hans eller hendes liv med ti år, kan det potentielt være en øjenåbner. Gør det klart, at hver eneste cigaret forkorter hans eller hendes liv.

Har også konsekvenser for omgangskredsen

Har du ikke held med at overbevise din kæreste om et rygestop ved at fremhæve konsekvenserne for ham eller hende selv? I så fald kan du forsøge at forklare, at det ikke blot er for din kæreste selv, at det har konsekvenser. Det har nemlig også konsekvenser for omgangskredsen, der udsættes for passiv rygning.

Det kan virke forholdsvis harmløst, at man bliver udsat for passiv røg. Det er dog ikke tilfældet. Som der også er givet udtryk for tidligere, er passiv røg skyld i mellem 300 og 500 årlige dødsfald. Derfor er det bestemt ikke kun for rygeren selv, at det har konsekvenser.

Dette er naturligvis et aspekt, der især bør fremhæves, hvis I har børn. Det kan nemlig få store konsekvenser for børnenes helbred, hvis de udsættes for passiv røg. Dette er særligt gældende, hvis der bliver røg indenfor, hvor røgen bliver hængende.

Overvej hvor langt du vil gå

Du er selvfølgelig også nødt til at overveje, hvor langt du er villig til at gå. Derfor skal du også overveje, hvor stor betydning det har for dig, at din kæreste er villig til at kvitte smøgerne.

Har du svært ved at se dig selv være i et seriøst forhold med en partner, der ryger, bør du gøre dette klart for din kæreste. Der er ingen skam ved at understrege overfor din kæreste, at du ikke ser en fremtid for forholdet, hvis han eller hun fortsætter med at ryge.

Dette er naturligvis en måde at appellere til din partners følelser på. I forlængelse af dette kan du også forsøge at forklare, at du ikke kan bære at tænke på, at du vil miste ham eller hende tidligt på grund af rygningen.

I sidste ende er der dog kun så meget du kan gøre. Er din kæreste ikke indstillet på at lægge cigaretterne fra sig, må du overveje konsekvensen. I denne sammenhæng bør du bl.a. overveje, om det vil koste forholdet.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten