Kysseguide: 9 trin til det perfekte kys

kysse guiden
Udgivet 26.11.2020 | Senest redigeret 25.03.2021 |

Enhver ved, at et godt kys gør de fleste blød i knæene. Nu har du endelig muligheden for, at få din kærestes og dit eget hjertebanken helt op hvor I begge nærmest bliver svimlende skæve af hinandens kys.

Følg denne kysseguide igennem de 9 trin, der tager dig skridt for skridt til det perfekte kys.

OBS – nederst på siden finder du opskriften til Champagnekysset!

Sådan kysser du perfekt – Lær de 9 trin

Et tungekys forbrænder i gennemsnit 12 kalorier. Det kræver meget mundgymnastik for at forbrænde en gin og tonic, men ideen er fristende 🙂

Gå en afstikker til halsen

Kys blidt nedover din partners ansigt, og lad så din mund vandre, til du når halsgruben. Åben munden og pres læberne mod gruben. Sug forsigtigt lidt hud ind imellem tænderne. Bid blidt og slip. Når man er ophidset, frigives der endorfiner i blodet, som ikke bare skaber intens nydelse, men også blokerer smertesignaler.

Det er forklaringen på, at et forsigtigt bid føles bedre, når man elsker – men ikke for alle. Munde er for resten også fremragende til at stille spørgsmål, som for eksempel “hvordan vil du gerne kysses”?

Tilbage til munden for at nippe

Tag din elskers underlæbe mellem dine tænder. Drej den forsigtigt og bid og sug blidt. Gør det samme med overlæben. Nip til mundvigende til siden og lige i midten. Overlæben er sværere at nå, så du bliver nød til at skifte stilling.

Prøv at kysse omvendt. Stå bag din kæreste når han eller hun sidder i sofaen. Din kæreste lægger hovedet tilbage for at kysse, så jeres ansigter “står på hovedet” i forhold til den anden. I følge Tantra og Tao er overlæben det mest sexede ved en kvinde. Hinduistiske sexhåndbøger hævder, at der løber en nerve direkte fra overlæben til klitoris.

Er det ikke grund nok til at udforske området, drenge? 😉

Åben munden, lad jeres læber mødes og kys på gammeldags facon

Denne grundlæggende teknik betyder, at I presser jeres læber mod hinanden og bevæger jeres munde. Tænk på, hvordan en fisk bevæger munden og efterlign bevægelsen. Den nemmeste måde at variere på er ved at variere trykket.

Gå fra blide, forsigtige kys til hårdere og mere lidenskabelige, efterhånden som I bliver mere ophidsede.

Brug tungen

De allerværste kyssere gør deres tunge stiv som et bræt, stikker den ind i munden på en og lader den blive der. Og det er bare sååå erotisk. Nej 🙂

Et alternativ til den raffinerede tungen-langt-nede-i-halsen teknik er at presse jeres munde sammen med let adskilte læber og så skiftes til at lade tungen spille henover læberne. Prøv at bevæge tungen frem og tilbage og gå videre til at lave ottetaller.

Har du nogensinde tænkt på, hvordan englænderne kalder tungekys for “french kissing”? Det siges at være på grund af Maraichinerne fra Bretagne i Frankring. De opfandt maraichinage, en kysseteknik hvor de elskendes tunger leger sammen 😉

Støn

Udstød små støn/suk/grynt af nydelse, mens din kærestes mund er presset mod din. Det skaber vibrationer og leder opmærksomheden hen på en anden sans: høresansen.

Høresansen bliver desværre forsømt i soveværeslet og til dagligt fordi de fleste danskere larmer alt for lidt. Vi mangler følelser og temperament folkens!

Stik fingrene i din kærestes mund

Træd tilbage, se hinadnen i øjnene, stik en af dine fingre ind i munden og fugt den. Følg med fingerspidsen omridset af din kærestes læber hele vejen rundt. Lad dine fingre hvilke i nærheden af din kærestes mundvig, læn dig frem parat til et godt snav, og lad så din langfinger glide ind i hans/hendes mund, lige ved mundvigen.

Lad fingeren glide langs kanten af jeres tunger og brug den i det hele taget til at udforske, hvad jeres munde laver. En god elsker vil sutte på dine fingre, når de er derinde. Det lyder mærkeligt, men prøv det.

Det er MEGET erotisk hvis stemningen er hed nok.

Bid – men forsigtigt

Da du var 14-15 år, viste du stolt dine sugemærker frem. Men sådan er det ikke længere når du skal præsentere et projekt for en vigtig kunde og ved at alle 15 tilhører stirrer på det lilla sugemærke på din hals, der udbasunerer “jeg lå ikke ligefrem og tænkte på dette møde i går aftes” :).

Desuden er det muligt at få nydelsen uden at få mærkerne. I stedet sug til som en Nilfisk, så brug munden og læberne til at suge forsigtigt om en hudfold, som du holder fast mellem tænderne.

Øv dig på din håndflade, så vil du straks mærke forskellen på denne teknik og den taktfaste sugen, som efterlader mærker.

Okay så, brug tungen igen

Hvis man er virkelig, virkelig, VIRKELIG tændt vil selv en fanatisk stiv-tunge-hader indrømme, at dette fungerer 100% Du skal bruge din tunge til at efterligne de stødende bevægelser, som dit underliv længdes efter når I har sex!

Hvor længe bør det perfekte kys vare?

det perfekte kys

Her hersker uenighed! Statistikker viser, at et kys gennemsnitligt varer omkring tre et halvt minut. Kun 1 ud af 6 kysser i frem minutter eller mere. Mænd er dobbelt så tilbøjelige til at være ligeglade med om, et kys varer mindre end et minut – og mindre tilbøjelige til at nyde et, der varer fem minutter eller længere.

Med mindre det er exceptionelt sensuelt, hvilket dit naturligvis vil være efter du har fulgt denne gude 🙂

Bonus: Prøv champagnekysset!

champagnekysset

Du skal bruge en flaske boblevand, din kæreste liggende på ryggen og du selv siddende overskrævs på ham eller hende. Tag en ordenligt slurk af den kølige champagne og modstå fristelsen til at synge.

Læn dig så frem og kys din kæreste, mens du lader en smule champagne risle ind i hans eller hendes mund. Vent til din partner har sunget, før du lader lidt mere risle ind.

Jo mere ophidsende I bliver, desto større mundfulde. Det er endnu bedre, hvis noget af det løber ned over jeres hager, for det giver den perfekte undskyldning for at slikke det op 😉

En advarsel skal dog lyde: Champagnekysset er stærkt vanedannede, så man nemt bliver pløret. Husk at skiftes til at være giver og modtager. Hvis I gerne vil fortsætte og være i stand til at gå bagefter, så brug for eksempel cider eller danskvand i stedet.

Denne teknik kaldes nogle gange “blowback”. Den blev oprindelig brugt af hippier til at genbruge røgen fra joints.

Flere artikler om det perfekte kys

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere