Hvordan vælger jeg den rigtige skudsikkervest?

Udgivet 10.04.2022 | Senest redigeret 07.04.2022 | Artiklen indeholder ads

Om du dyrker rollespil, jagt, ridesport eller en hel anden sportsgren, så kræver de alle sammen noget specielt udstyr som er helt unikt for netop den sportsgren eller hobby. Det simpleste eksempel er svømning. Til svømning har du ikke brug for skudsikkerveste, men for badetøj. Der er dog sportsgren og hobbyer som kan have gavn af skudsikkerveste.

Skudsikkerveste – anvendelse og sikkerhed

Politibetjente har helt åbenlyst brug for skudsikkerveste. I deres arbejde indgår der helt enkelt en risiko for at de blive beskudt. Der er også andre brancher som har gavn af skudsikkerveste. Vagter og dørmænd kan have gavn af både skudsikkerveste stiksikkervest når de udfører deres erhverv. En rigtig god stiksikkervest eller skudsikkerveste kan simpelthen være forskellen på liv og død, hvis uheldet er ude.

Sikkerhed er ikke noget almindelige mennesker bekymrer sig særligt meget om, når de går på deres helt almindelige arbejde. I nogen brancher er der tale om sikkerhedssko og hjelm. Der handler det mere om at komme til skade, ved selv at tabe noget tungt ned over sine fødder eller byggematerialer der kommer fra oven. For politibetjente, vagter og dørmænd handler det om en helt anden sikkerhed. Både politibetjente, vagter og dørmænd kan gå på arbejde og ikke opleve noget der er spor farligt. Omvendt kan de også gå på arbejde og blive truet med en kniv eller skudt på. Det er en helt anden type sikkerhed end de almindelige mennesker overvejer når de går på arbejde.

At vælge den rette vest er umådeligt vigtigt

Om det er en skudsikkervest eller en stiksikkervest der er behov for et det første der bør overvejes. Dernæst er det kvaliteten af vesten og hvad den rent faktisk kan modstå der bør overvejes. Slutteligt, men absolut også vigtigt, skal vesten passe nøjagtigt til den person der skal bruge den.

På arbejde med vest og våben

Politiet går på arbejde med vest og våben. De har altså både en sikkerhed og en mulighed for at forsvare sig hvis det bliver nødvendigt.

Vagter og dørmænd kan vælge at gå på arbejde med skudsikkerveste, men de må ikke bære våben. De har altså kun en mulighed for at forøge deres egen sikkerhed, men reelt set ingen rigtig mulighed for at forsvare sig, hvis det skulle blive nødvendigt. Deres sikkerhed er derfor endnu mere vigtig.

Skudsikkerveste og ordets magt

Skudsikkerveste er den eneste form for sikkerhed en vagt eller dørmand har, når han eller hun går på arbejde. En vagt eller dørmand har ikke tilladelse til at bære nogen form for våben. Det eneste våben en vagt eller dørmand har, er ordets magt.

Med ordets magt kan en dygtig dørmand få styr på en situation som er på vej ud af kontrol. Han har lært teknikker som han bruger i samme øjeblik han spotter potentielle uroligheder. Når ordets magt ikke slår til, er både vagtens og dørmandens eneste sikkerhed skudsikkerveste.

Rollespil i skov og på eng

Rollespil er en helt speciel hobby som kræver en hel masse udstyr som du ikke bruger i andre sportsgrene eller hobbyer. På samme måde som badedragten til svømning er der helt unikt udstyr til rollespil. Stiksikkervest og skudsikkerveste er faktisk ikke helt tossede i rollespil.

Rollespil handler ikke kun om kampe med sværd, stokke og køller, hvor skudsikkerveste kan være en fordel. Rollespil handler meget mere om at leve sig ind i en rolle og finde udklædning der passer til netop den rolle man har valgt. Rollespil udspiller sig oftest i den fantastiske verden.

Orker og alfer udkæmper lange kampe med strategi og snuhed. Jo mere man lever sig ind i rollen, gennem udklædning, sminke og researche, jo sjovere bliver spillet. Skudsikkerveste kan bruges i flere sportsgrene, men udklædningen er helt unik for rollespil. Læs mere her om skudsikkerveste og stiksikkervest.

På jagt i skoven i al slags vejr

På jagt kan skudsikkerveste også godt være aktuelle. Her er skudsikkerveste heller ikke, hverken obligatorisk eller en absolut nødvendighed. Jagt handler om at færdes stille og helst næsten usynligt i skoven. At være stille er op til ens egen træning. Usynlighed opnås ved den rette beklædning. Det meste jagttøj kommer skovens farver, så man nemmere kan gå i et med omgivelserne.

Camouflage er altså den vigtigste del af ens udstyr når man skal på jagt. Det rette våben til jagt er også vigtigt. Her kommer der en anden form for sikkerhed ind i billedet. For jagt handler det unikke altså mest om farven på ens beklædning og så ens skydevåben.

Ridesport udendørs og indendørs

Skudsikkerveste er nok ikke nødvendigt i ridesporten. Sikkerhedsvest derimod er meget vigtig i ridesporten. Nøjagtig lige så vigtig som hjelmen. Ridesport kan godt udøves i joggingbukser og gummistøvler, hvis det bare er for at hygge med en hest og en lille tur på hesteryg. Er du lidt mere seriøs er der også i denne sport udstyr som er helt unikt og som ikke bruges i andre sportsgrene eller hobbyer. Vest og hjelm er de vigtige, men den rette beklædning gør det nemmere at udføre sporten på højere plan, end bare som hygge.

Ridebukser er helt specielle. De sidder meget tæt på kroppen, så de ikke forstyrre ridningen på nogen måde, men det helt specielle er deres forstærkning. Gode ridebukser har forstærkning de steder hvor det hårdeste slid opstår. Forstærkningen forlænger buksernes levetid, men de beskytter også rytteren. Der er ikke krav om specielle trøjer til ridning, med mindre der er tale om stævner.

Svømning er helt unik

I ingen andre sportsgrene har du brug for badetøj, end i svømning. Skudsikkerveste og stiksikkervest kan bruges til flere forskellige sportsgrene og hobbyer, men badetøjet er altså helt specifikt til svømning. Badetøj og svømmebriller, så bliver det ikke mere målrettet og unikt.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere