Byd naturen til middag indenfor med et plankebord

Udgivet 02.05.2022 | Senest redigeret 29.04.2022 | Artiklen indeholder ads

Har du i et godt stykke tid overvejet at skifte dit spisebord ud til et, som både er flottere og i bedre kvalitet? Så er det måske lige præcis et plankebord, som du skal begynde at kigge efter. Det er nemlig et smukt og unikt bord, som passer til mange forskellige måder at indrette på, og som desuden byder op til alle hverdagens begivenheder som morgenmads-spisning, lektielavning, dates, middage og meget mere.

Så hvis du overvejer at byde naturen til middag i dit eget hjem med netop er plankebord, så skal du bare læse med herunder, hvor det skal handle meget mere om plankebordet og fordelene ved dette smukke bord.

En trend der har sneget sig ind i mange danskeres hjem

Plankebordet er nok ikke helt nyt for dig – du er måske endda stødt på det hos mange af dine venner eller familiemedlemmer? Det er bestemt ikke uden grund eller helt tilfældigt, for plankebordet er nemlig et meget populært bord – ja det er nærmest en trend. Det taler nemlig ind i en skandinavisk tendens, hvor man gerne vil have naturelementer som sten og træ tættere på for netop også at komme tættere på den smukke, nordiske natur.

Så ved at anskaffe dig et plankebord kan du altså også være med på en trend – og det er jo aldrig helt tosset. Så kan du også klik her og hoppe med på endnu flere trends, som kan involvere alt fra bolig til stil. At hoppe med på trends er i hvert fald noget, som er tilfredsstillende for mange, og som også typisk falder i en rigtig god smag, fordi der er så mange, der kan lide det.

Spisebordet er vigtigt til mange af livets stunder

Nu tænker du måske, hvorfor det overhovedet er så vigtigt, hvilket bord man vælger. Men faktisk er spisebordet meget vigtigt, fordi det danner rammer om mange af livets bedste stunder. Det kunne være alt fra en romantisk date til en festlig børnefødselsdag til hverdagens måltider. Af disse grunde er det også vigtigt, at man finder et flot, lækkert og holdbart spisebord, som kan bruges til alle disse gode stunder.

Her er det så vigtigt, at der er plads til de mennesker, man regner med at få på besøg, eller som man er i husstanden. Hvis man eksempelvis er ung og bor ude og måske mest bare har venner og kæresten på besøg, så kan man godt nøjes med et lidt mindre plankebord. Men hvis man derimod er kommet til den periode i sit liv, hvor man har børn og gæster, der altid kommer uanmeldt, så skal man ud og kigge på et større plankebord.

Det vigtige er i hvert fald bare, at man vælger det bord, som passer til de behov man har, og som derfor kan danne rammer om alle de mange gode måltider, fester og lignende, som vil foregå ved det bord.

Skandinavisk og nordisk stil

En af grundene til, at plankebordet særligt har sneget sig ind i mange danskeres hjem, er, at plankebordet er lavet af træ – altså et meget naturligt materiale, som desuden er et vigtigt element i den skandinaviske boligindretning.

Så tidligere nævnt er disse naturlige materialer som træ og sten populære at tage med ind i indretningen, fordi man netop inviterer naturen indenfor. Det giver følelsen af at leve mere i et med naturen, og det er der mange, der har brug for, hvis den vilde natur ikke nødvendigvis er så tæt på der, hvor man bor. Så hvis du er tilhænger af den skandinaviske og nordiske stil, så vil et plankebord passe ret godt ind.

Plankeborde passer til enhver smag

En anden grund til, at et plankebord er et meget fint valg, når man skal til at vælge det nye spisebord, er, at det er et bord, som faktisk passer ind i mange forskellige indretninger. Den skandinaviske og nordiske stil er lige blevet nævnt, men der er jo også mange underkategorier under disse, hvor indretningen altså stadig kan se meget forskellig ud.

Et plankebord vil altså passe rigtig godt ind i en rå og minimalistisk stil, fordi det er et flot og simpelt materiale, som det er lavet af, men det kan også sagtens passe ind i en indretning, som er lidt mere vovet og eksperimenterende. Så vil bordet måske bare få lidt forskellige rolle, og det vil være mere eller mindre tydeligt, hvordan bordet ser ud. Men vigtigst er det i hvert fald at nævne, at du nok skal få et plankebord til at passe med alle de andre ting, du har i hjemmet.

Hvert bord er unikt

Det sidste, der er værd at nævne i forhold til plankebordet, er, at det også er et meget unikt bord, hvilket også kan være en af grundene til, at det er blevet populært. Nu tænker du måske, at det ikke kan være unikt, hvis der er mange, der har det. Men det er heller ikke helt den måde, det er unikt på.

Plankebordet er unikt, fordi der ikke er nogen plankeborde, der er helt ens. Selvom det måske ligner det udefra, så er hvert bord lavet af et forskelligt stykke træ og vil derfor også have forskellige linjer og karakteristika, som gør, at det kun er dig, der har et plankebord, som ser lige præcis sådan ud.

Derfor kan man måske også overveje, om man skal gøre lidt ekstra ud af, hvordan man får bordet lavet, hvor man eventuelt selv kommer ud og kigger på noget forskelligt træ og ud fra det tager beslutningen om, hvordan det skal se ud.

Faglig godkendt af datingekspert

Om skribenten

Find mere information her

Læs mere