7 gode råd: Hvad skal jeg skrive til hende på datingappen?

Onlinedating er stadig én af de mest populære måder at møde andre singler på. Udbuddet af datingsider er mangfoldigt og lettilgængeligt.

Hvad skal jeg skrive til hende på datingappen
Udgivet 08.01.2021 | Senest redigeret 19.01.2021 |

Som singlemand i disse år kan man både målrette sin kærlighedssøgning til meget specifikke sider, eller man kan søge vidt og bredt på datingsiderne for at finde den helt rigtige drømmekvinde.

Men en udfordring som rigtig mange mænd oplever, når det kommer til onlinedating er, hvordan man bryder isen med en god besked.

For hvad er egentlig den bedste måde at åbne en samtale på? Hvad skal man skrive for at gøre sig positivt bemærket – og måske skille sig lidt ud fra de andre bejlere?

Og hvordan sørger man i samme omgang for at holde samtalen kørende?

Vi giver dig her en række forskellige tips og tricks, så du bliver klædt godt på til at forfatte den helt rigtige åbningsbesked til drømmekvinden på datingappen næste gang, du får et match.

Skriv mere end bare ”hej”

Regel nummer ét når det kommer til at gøre et godt førstehåndsindtryk via onlinedating er, at man skal vise engagement og personlighed fra allerførste besked.

Skriver du derfor blot ”hey” eller ”hej med dig” til en kvinde, du har matchet med, skal du altså ikke forvente at få hverken et fyldigt eller spændende svar ud af det.

Stil et spørgsmål

Der er langt større chance for at få et svar, hvis man stiller et spørgsmål. På denne måde viser du nemlig både interesse for kvinden.

Brug hendes billeder eller beskrivelse af sig selv som et godt udgangspunkt for dit åbningsspørgsmål. Er der noget, der pirrer din nysgerrighed?

Har hun været ude at rejse et eksotisk sted? Holder hun af at spise ude? Hvad laver hun til daglig?

Der er mange måder at åbne en samtale på, når man først begynder at tænke i spørgsmål til kvinden.

Derfor er det også vigtigt, at man spørger ind til noget, der kan komme en god samtale ud af.

Fremhæv fælles interesser

Nu sidder du måske og overvejer, hvad der skal være dit indledende spørgsmål. Et godt råd vil være at sørge for, at det fremhæver, hvis I har en fælles interesse.

Måske kan du se på hendes profil, at hun går op i god mad, og det gør du også.

Eller også dyrker hun sport eller træner i fitness, hvilket du måske også gør.

Hvis du allerede fra begyndelsen fremhæver en fælles begejstring for noget, er der et godt udgangspunkt for få en god samtale i gang allerede fra første besked, du sender.

Giv et (sobert) kompliment

En anden åbningsstrategi for onlinedating også være at skrive et sødt kompliment til den kvinde, du gerne vil starte en samtale med.

Det er dog vigtigt, at du holder det sobert, da du kan risikere at slukke snarere end vække hendes interesse ved at være for offensiv.

Giv et (sobert) kompliment

Har hun et sødt smil, smukke øjne eller en dejlig udstråling? Så fortæl hende det.

Men lad være med at kommentere på hendes kropsformer eller andet, der kan blive modtaget forkert.

Det gælder om at være en gentleman fra første færd, hvis du gerne vil opbygge noget mere end blot en hurtig chat med den kvinde, du skriver med.

Brug humor

Der er ikke noget, der kan skabe en god forbindelse mellem to, der dater, som en god fælles joke. Hvis du er en sjov fyr, så vis hende det endelig.

Alle sætter pris på et godt grin, og det vil garanteret gøre et godt indtryk, hvis du kan spotte muligheden for en sjov intern vittighed allerede fra første besked.

Så er stilen allerede lagt, og I vil have noget, der adskiller jeres samtale fra andre.

Udtænk en icebreaker

Når man begår sig på datingapps, kan det være rart at have en god icebreaker eller to på hånden.

Hvis man pludselig får et spændende match, skal man nemlig ikke til først da at tænke over, hvordan man vil åbne samtalen.

En rigtig god icebreaker kan tage sig ud på flere måder. Du kan sende en skæg gif, der signalerer humor.

Du kan prøve med en (overlagt) kikset scorereplik for at få hende til at grine. Du kan sammenligne hende med en smuk kendis.

Mulighederne er mange, og for nogle er det bare mest betryggende at have en åbning klar.

Dog vil vi opfordre til, som vi tidligere har skrevet det, at man forsøger at tilpasse sin åbningsbesked til den kvinde, man kontakter.

Vær ærlig

Det sidste gode råd til at få en god samtale med en drømmekvinde på en datingapp er, at du skal være ærlig.

Som det siges, kommer man længst med ærlighed, og der er bare noget om snakken.

Selvom man udelukkende kan fornemme hinanden gennem skrift og tekst, kan langt de fleste godt fornemme, om der er hold i ordene, man læser.

Hvis du tør at åbne dig en smule op allerede fra begyndelsen, vidner det også om, at du er reelt interesseret i hende.

Åbenhed og ærlighed er nemlig to af de vigtigste skridt på datingvejen mod et forhold.

Faglig godkendt af datingekspert