Kærestemiddag

Du kender problematikken omkring at du gerne vil imponere din kæreste med en lækker kærestemiddag, men frygten for at fejle med tilberedningen samtidig med at du ikke har lyst til at stå og kæmpe/svede i køkkenet, mens kæresten er på besøg.

Hvad er så løsningen på det? At gå på en fin (dyr) restaurant og betale dig fra den udfordring, eller at tage kampen op og (ved hjælp af få tricks fra os) og gøre det selv?

Vi mener selvfølgelig at man skal gøre det selv.

Grundlæggende handler det om udstyr og at have forberedt sig inden ”daten” går i gang, så du kan nyde selskabet og være der næsten 100 % for partneren.

Drømmeretten vi giver dig tips til er en Bøf Bearnaise med Pommes Frites, der kræver lidt udstyr:

    • Sous vide. Det er et temperaturstyret vandbad der hjælper dig med at tilberede din råvare ved en præcis temperatur.
    • Sifonflaske. Det er en sprøjteflaske (du kender den fra købeflødeskum) hvor der tilføjes kulsyre/luft til din væske og den bliver skummende/luftig.
    • Frituregryde
    • Pande/Grill

2 timer før du skal spise skal du krydre din bøf med salt og peber og lægge den i en frysepose der er godt lukket til (hvis du har en vakuumpakker, så er det en fordel, men ikke et krav).

Bøffen skal tilberedes i 2 timer ved 55 grader i Sous Vide/vandbadet. Når der er gået en time kan du tage og smelte smørret til din Sauce Bearnaise og blande det sammen med æggeblommer, salt, peber, citronsaft og bearnaiseessens og hælde det hele i din sifonflaske. Flasken skal sættes i ned i dit vandbad og stå og hygge sig i en time.

Når din date/kæreste ankommer, kan du tænde for frituregryden/grillen og hygge jer med en drink, det tager ca. 20 minutter at få begge dele varmet godt op.

Her lige før servering er det nok det eneste tidspunkt du får lidt sved på panden, da de fleste ting skal gøres på én gang. Hak estragon og kørvelblade og læg dem i en sovseskål.

Dine frosne pommes frites skal tages op af fryseren og lægges i frituregryden. De skal ca. have 5-7 minutter. Kødet tages op af vandbaddet og tørres godt af og steges 15 sekunder på hver side på grillen. Sifonflasken tages også op og får et skud/patron kulsyre og ”skydes” ud af flasken i skålen med de hakkede krydderurter.

Fritterne tages op af gryden og saltes sammen med kødet og alt er klar til servering.

Du kan finde flere opskrifter med sous vide teknikken hos GastroFun.dk.

Kunne du bruge artiklen?
Del kærligheden
Få kæresteråd på e-mail
No comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *