Flyt sammen med kæresten

Før eller siden kommer der et tidspunkt i ethvert parforhold, hvor det at flytte sammen bliver aktuelt. Og for jer, er det måske nu. Men hvordan forbereder i jer bedst muligt på at flytte sammen, og undgår de typiske faldgruber?

Kom godt fra start

Har I taget springet og valgt at flytte sammen, er der nogle ting I kan være opmærksomme på helt fra start, for at sikre en succesfuld flytning. Først og fremmest skal det selvfølgelig på plads, hvor I skal bo. Skal I flytte i en ny, tom lejlighed har I de bedste forudsætninger for at gøre hjemmet til jeres fælles. Flytter I derimod sammen i en af jeres nuværende lejligheder, ligger der lidt mere arbejde i det. Flytter din kæreste ind hos dig, skal du derfor gøre dig umage for at han også føler at det er hans hjem. Det betyder blandt andet, at du skal gøre plads til en masse af hans ting, og at du må skille dig af med nogle af dine egne.

Før I flytter sammen, kan det også betale sig at finde ud af om noget skal fikses eller renoveres – underordnet hvilken lejlighed I flytter ind i. Det er rart at have gjort på forhånd, og kan også bidrage til at skabe en følelse af et fælles hjem. Hos www.egerbyg.dk kan I finde både tømrer, murer og maler til jeres renovering.

 

Hvad med økonomien?

Når du flytter sammen med din kæreste, er det normalt at etablere en eller anden form for fællesøkonomi, hvor i enten deler alle eller nogle udgifter. For at undgå at ende i skænderier der handler om penge, som er en typisk diskussion i mange parforhold, kan det være en god idé at tage en snak om, hvordan i vil indrette jeres fællesøkonomi.

Først og fremmest kan det være en god idé at vælge en af jer, der som udgangspunkt har overblikket over økonomi og regninger. Herefter skal I beslutte, hvilken fællesøkonomi-model, der passer til jer. 100% fællesøkonomi, hvor I puljer alle jeres penge, 50/50 fællesøkonomi, hvor i deler alle fællesudgifter og beholder resten selv eller modellen hvor i deler fællesudgifter i forhold til jeres indkomst – den der tjener mest, betaler mest. Når i har fundet ud af hvad der er bedst til jer, kan i komme i gang med at lave et fælles budget og en fælles konto.

 

Undgå at der går hverdag i den

Når man flytter sammen med sin kæreste, er det ikke unormalt at der ”går hverdag i den”. Lige pludselig handler det hele om vasketøj, madlavning og indkøb og man glemmer at bruge tid på hinanden. For at sikre at I ikke glemmer at pleje forholdet, kan det betale sig at aftale en fast ugentlig datenight. I bestemmer selv om det skal være ude eller hjemme og om den skal ligge på den samme dag hver uge. Det er underordnet, så længe I husker at tage jer tid til hinanden. På den anden side skal I også være gode til at gå på kompromis, og give tid til at I hver især kan være alene en gang i mellem.

Kunne du bruge artiklen?
Del kærligheden
Få kæresteråd på e-mail
No comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *