Er I sikret mod ubudne gæster i jeres nye bolig

Det at flytte sammen er en stor beslutning, og det kan hurtigt medføre mange ting, som der skal tages stilling til. Det kunne for eksempel være hvilken farve havemøblerne skal være eller om der skal renoveres noget inden jeres nye bolig er klar til at I kan flytte ind. Dog er der en overordnet faktor, der overskygger alt andet når man flytter sammen, og det er, at man skal føle sig tryg i sit eget hjem. Især når boligen står tom er denne ekstra udsat og netop i sommerferien oplever mange at have ubudne gæster.

 

Føler du dig tryg?

Indbrud og tyveri er desværre ikke ualmindeligt, og der er ifølge Danmarks Statistik anmeldt over 2800 indbrud i 2. kvartal af 2020. Selvom det er lavere sammenlignet med tidligere år, så er det stadig ikke noget som nogen ønsker sig at opleve. Hen over sommeren opleves der hvert år en markant stigning af indbrud og tyveri fra ferietomme boliger og det kan koste mere en blot den monetære værdi af de stjålne ejendele. Det kan have eftervirkninger, der påvirker ens følelse af tryghed og komfort i ens eget hjem, hvilket selvsagt er en uønsket følelse.

 

Hvad kan du gøre for at sikre dig

Der findes mange tiltag, som du kan gøre for at forhindre indbrud. Inden en ferie kan chancen for indbrud formindske gevaldigt ved at gå en runde og se boligen fra en indbrudstyvs øjne. Sådan kan der typisk hurtigt findes de svage punkter, som er mere udsatte. Derudover kan det være en god ide at bruge en automatisk timer på flere lamper, så det ligner, at der er nogle hjemme. Træk gardinerne fra så boligen ser beboet ud og hav gerne bevægelsesaktiveret udendørslys.

Ud over de ovenstående klassiske råd, så tyer flere dansker til mere moderne løsninger for at sikre hjemmet. Især alarmsystemer og overvågningskameraer har vist sig særligt effektive i kampen mod ubudne gæster. Et udendørs IP kamera placeret strategiske steder på ejendommen sikrer, at du altid kan følge med i hvad der sker uden for din bolig. Kameraer der kommunikerer via ”IP” (Internet Protocol) betyder, at kameraet er koblet til et netværk for konstant overvågning. Det har en høj præventiv effekt at sætte overvågningskameraer op, da langt de fleste indbrudstyve afskrækkes ved frygten for at blive filmet.

 

Regler og lovgivning

Hvis du beslutter dig for, at sætte overvågningskameraer op for at sikre din bolig, så er der dog en del love og retningslinjer, som skal overholdes. Det er for at sikre, at det kun er din egen bolig, der bliver filmet og overvåget. Det kan godt være svært at navigere gennem disse love og retningslinjer, men det er vigtigt at have styr på, da I ellers selv kan ende i problemer. Kontakt eventuelt en professionel montør for at sikre, at alt er opsat korrekt.

Kunne du bruge artiklen?
Del kærligheden
Få kæresteråd på e-mail
No comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *